• Fuld tilfredshedsgaranti

    Gælder kun på udvalgte mærker

  • Fri fragt på alle ordrer over 499 kroner*

    Bestil før klokken 17 for afsendelse samme dag

  • Kunders databeskyttelse

    Din data er sikker og beskyttet hos os

10 grunde til at tage spirulina hver dag

Spirulina indeholder en bred vifte af sundhedsfremmende egenskaber, hvorfor det er et af de mest gavnlige superfoods – læs mere her om hvorfor.

1. Infektionsbekæmpende proteiner

Da spirulina består af næsten 70 procent protein, som er det højeste blandt alle superfoods, er det særlig effektivt til at øge produktionen af makrofager, som er en type hvide blodlegemer, der bekæmper og forebygger infektioner.

2. Hæmmer allergiske reaktioner

En undersøgelse fra 2005, som er offentliggjort i Journal of Medicinal Food, fandt ud af, at spirulina hæmmer allergiske reaktioner – især blandt dem der lider af høfeber. Det viser sig, at ved regelmæssigt at tage høje doser af spirulina kan allergikere opleve dramatiske forbedringer i deres allergiske symptomer.

3. Behandling for anæmi

Hvad angår blodsundhed, har spirulina vist sig at være en effektiv behandling for anæmi. Forfatter Paul Pitchford forklarer i sin bog Healing with Whole Foods: Asian Traditions and Modern Nutrition, hvordan spirulina effektivt øger produktionen af røde blodlegemer, og i høj grad når det tages i kombination med vitamin B12.

4. Blodrensende effekt

spirulina styrker immunforsvaret

Spirulina er rig på phycocyanin og klorofyl, som ikke alene fremmer blodcellevækst men også forynger den eksisterende blodforsyning. Klorofyl er i særdeleshed næsten identisk med hæmoglobin, som er ansvarlig for at rense blodet og transportere ilt til celler.

5. Styrker immunforsvaret

Idet spirulina indeholder alle otte essentielle aminosyrer og 10 andre ikke-essentielle aminosyrer, antioxidanterne betakarotin samt zeaxanthin, vitamin B-vitaminkomplekset; massevis af spormineraler, den essentielle fedtsyre gammalinolensyre, patogen-proteiner og til sidst gavnlige probiotiske bakerier, så er spirulina fortrinlig til at styrke immunforsvaret.

6. Detoxer kroppen for tungmetaller samt andre gift- og affaldsstoffer

De samme næringsstoffer samt et keleringsmiddel bidrager også til at nå dybt ind i det kropslige væv og udrydde giftstoffer som kviksølv, stråling, arsenik, cadmium, pesticider, kemikalier fra syntetiske fødevarer og kræftfremkaldende stoffer fra miljøpåvirkningen. Spirulina står også for transport af essentielle næringsstoffer via blodhjernebarriereren for at erstatte hulrummene efterladt af de ovennævnte toksiner.

7. Giver lavere kolesteroltal

Ifølge en undersøgelse fra Japan og flere andre undersøgelser hjælper spirulina til at opnå lavere kolesteroltal samt mindske de underliggende betændelsesproblemer, der forårsager kolesterol til at ophobe sig i blodbanen. Ved at supplere sin daglige kost med spirulina, eksempelvis igennem økologiske tabletter eller økologisk pulver, reducerer man dagligt blodserumniveauer af kolesterol, hvilket betyder, at kolesterol bliver anbragt, hvor det skal være i kroppen i stedet for i arterievæggene, hvor det kan forårsage hjertekarsygdomme.

8. Fremmer vægttab

Overvægtige personer, der prøver at tabe sig, kan også drage fordel fra spirulinas gode egenskaber til at fremme ethvert vægttab. Ikke alene kan et supplement med spirulina hjælpe dig med at tabe de ekstra kilo, men det kan også bidrage til at udvikle mere muskelmasse, hvilket især er på grund af den ekstremt høje andel af biotilgængeligt protein.

9. Forbedrer hjernens sundhedstilstand

spirulina er godt for hjernen

Mange personer, som gør brug af spirulina, tenderer til at bemærke markante forbedringer i mental sundhed og kognitiv skarphed. Da det indeholder usædvanligt høje niveauer af L-tryptofan, som er en aminosyre, der producerer hjernens neurotransmitter nemlig melationin og serotonin, har spirulina en hidtil uset effekt af at skabe balance i hjernens kemiske processer, som kan bidrage til at forbedre humør, øge hukommelsen og fremme en følelse af ro og lykke.

10. Plejer hud og hår

Spirulinas mangfoldige vifte af antioxidanter, essentielle fedtsyrer og udrensende næringsstoffer hjælper også til at pleje hud og hår. Ved at målrette de skadelige faktorer, der bidrager til hårtab, slap hud og andre aldringstegn, kan spirulina hjælpe med at forynge hud og hår. Spirulina-cremer kan også hjælpe med at tone og forbedre hudens sundhed.