• Fuld tilfredshedsgaranti

  Gælder kun på udvalgte mærker

 • Fri fragt på alle ordrer over 499 kroner*

  Bestil før klokken 17 for afsendelse samme dag

 • Kunders databeskyttelse

  Din data er sikker og beskyttet hos os

8 fordele ved at tage guarana

Guarana er en slyngplante i sæbetræ-familien, sapindaceae, som er hjemmehørende i Amazonas-området og forekommer specielt i Brasilien. Guarana er karakteriseret af lange blade og klynger af blomster, og den er mest kendt for sin frugt, som er på størrelse med en kaffebønne.

Som kosttilskud er guarana et meget effektiv energiboost. Guaranas frø er rige på koffein og indeholder op til 4-8 % koffein – mere end kaffebønner, som kun indeholder omkring 1-2.5 % koffein. Frøene er også rige på garvesyre og xanthin samt alkaloiderne teofyllin og theobromin. Guaranafrugtens farve varierer fra brun til rød og indeholder de sorte frø, som er delvist dækkede af hvide frøkapper. Guarana findes i mange forskellige former såsom pulver- og kapselform. Det er også en ingrediens i mange drikke- og fødevarer.

Guarana som et stimulerende middel

Guarana reagerer på det centrale nervesystem for at forhindre træthed og nedbryde mælkesyre fra muskelstress. Det modvirker desuden blodpropper, stimulerer urinvejssystemet og fremmer produktionen af fordøjelsesvæsker. Førhen anvendte man guarana til at behandle diarré, mindske træthed og sult samt hjælpe gigpatienter. Guarana er blevet ankerkendt som en høj energikilde, der skærper mental opmærksomhed, nedsætter appetiten og pulsen samt bekæmper træthed – det kaldes derfor for en fremragende humørløfter!

Guarana er også blevet anvendt som et styrkende middel mod tømmermænd, nervesmerter og menstruel hovedpine, leukorrhoea, diarré og feber. Produktet er glimrende til at hjælpe med så mange ting, at man kalder det for ”den magiske frugt”. Det siges, at guarana har magiske egenskaber som kan kurere en stor del af menneskelige problemer og sygdomme.

Hvad er fordelene ved guarana?

 1. Øger energiniveauet
  Guarana indeholder mere koffein end kaffebønner, og det naturlige stimulans er det perfekte middel mod træthed. Frugten nedbryder desuden mælkesyre og mindsker ømhed i musklerne.
 2. Forbrænder fedtceller
  Undersøgelser viser, at guarana er effektivt middel mod vægttab. Frugten får nervesystemet til at fremkalde fedtspaltning, og det frigivne fedt i blodet omdannes i stedet til energi under træning
 3. Virker som et udrensende middel

  Frugten kan anvendes som en naturligt detox kur, der blandt andet modvirker diarré og oppustet mave. Guarana hjælper med at eliminere toksiner fra kroppen og har dermed en udrensende effekt.

 4. Skærper mental opmærksomhed
  Guarana styrker den mentale sundhed, da frugten forbedrer blodcirkulationen i hele kroppen. Det er desuden kendt, at guarana har indflydelse på hjernens læringskapaciteter og gavner den mentale opmærksomhed.
 5. Mindsker stress

  Guarana indeholder naturligt koffein, som er kendt for at have positiv effekt på humøret og fokus på mental opmærksomhed og velvære. Derfor kan frugten modvirke stress og forberede humøret.

 6. Hjælper mod smerter
  Det naturlige koffeinindhold i guarana stimulerer blodcirkulationen, hvilket kan mindske smerter i forbindelse med skader. Desuden fungerer guarana som et smertestillende middel, der bekæmper migræne og andre smerter.
 7. Indeholder antioxidanter

  Frugten indeholder mange naturlige antioxidanter, som blandt andet styrker kroppens hjerte-karsystem og dermed holder diverse hjertesygdomme på afstand.

 8. Formindsker appetitten

  Guarana er kendt for dets appetitnedsættende egenskaber, hvorfor man gennem tiden har drukket guarana-te for at mindske sult og dermed øge vægttabet.

Ovenstående er kun et udvalg af de mange underværker, som frugten gør for dig og din krop. Guarana kan også formindske menstruationssmerter, forhindre blodpropper, øge sexlysten og meget mere. Den findes i mange forskellige former, og den er nu tilgængelig i kapselform som et vægttabstilskud kaldet Pure Guarana.

Hvad indeholder guarana?

100 g guarana indeholder:

 • Kalorier: 96
 • Protein: 50 g
 • Kulhydrat: 1 g
 • Natrium: 6 mg
 • Kalium: 146 mg
 • Kalcium: 18 mg
 • Vitamin A: 133 mg
 • Vitamin C: 90 mg

Guaranas frø har forskellige ernæringsmæssige funktioner, men alle er rige på koffein og hjælper med at øge menneskets opmærksomhed. Det naturligt fremkomne koffein er den væsentligste ingrediens, når det gælder vægttab med guarana, og den kan indtages på mange forskellige måder i form af guarana-pulver, kapsler, energidrikke og guarana-te.

Helbredsmæssige tips i forbindelse med guarana

I guarana og vores produkter forekommer der koffein, som har mange positive effekter på kroppen og dens helbred. Det er dog vigtigt at understrege, at man kan risikere at være overfølsom for koffein, når man begynder at tage guarana. Hvis dette er gældende, kan man opleve søvnløshed, nervøsitet og højt blodtryk, som det er tilfældet med alle koffeinholdige produkter. Store mængder af guarana anbefales ikke til kvinder, der er gravide eller ammer, da koffein kan have en bremsende effekt på fosterets vækst. Det er altid vigtigt at være opmærksom på eventuel overfølsomhed over for koffein, men det skal dog understreges, at guarana udelukkende indeholder naturligt koffein, som netop har til formål at forbedre kroppen og sindets velvære.

Guarana er et af de mest lovende og populære supplementer inden for appetitdæmpning og vægttab, hvilket er derfor, at superfrugten indgår i nogle af de bedste vægttabs- og energitilskud, som er solgt i dag. I mange tusinde år er guarana anvendt af sydamerikanere, og nu er det endelig tilgængeligt overalt – i kapsler, pulver og væsker. Fordelene ved frugten er mange – hvad end du ønsker mere energi i hverdagen, et stærkere sind samt en ren og sund krop. Der et et guaranaprodukt for enhver smag!