• Fuld tilfredshedsgaranti

    Gælder kun på udvalgte mærker

  • Fri fragt på alle ordrer over 499 kroner*

    Bestil før klokken 17 for afsendelse samme dag

  • Kunders databeskyttelse

    Din data er sikker og beskyttet hos os

Alli-slankepillen: Virker den?

Er Alli løsningen på dine vægttabsproblemer? En specialist fra Mayo-klinikken i Minnesota, USA har svaret på spørgsmålet. Læs med her.

Alli (udtales AL-eye) er et receptfrit middel beregnet til overvægtige voksne, der kæmper for at komme af med overskydende kilo. Med sin lette adgang og vægttabsløfter er Alli så dit svar til færre kilo?

I artiklen har Donald D. Hensrud, M.D., en forebyggende medicin- og ernæringsspecialist på Mayo Clinic, Rochester, Minnesota, besvaret på de mest almindelige spørgsmål om produktet.

Hvad er Alli?

Dette produkt er den reducerede udgave af Xenical. Det er med 60 mg styrke, hvor Xenical indeholder 120 mg, som dog er et receptpligtigt medicin.

Xenical er kun godkendt til brug af folk, som en har BMI (Body Mass Index) på 27-29 (svarer til svær overvægt).

Alli er et godkendt recepfrit middel til voksne overvægtige over 18 år. Både Alli og Xenical er beregnet til brug som en del i en vægttabsplan, som omfatter en lav kalorieholdig kost og regelmæssig fysisk aktivitet.

Hvordan fungerer Alli?

Disse slankepiller fremmer dit vægttab ved at reducere mængden af fedt, som absorberes i dine tarme. Det blokker også for enzymet kaldet Lipase og hjælper med at nedbryde fedt i mindre bestanddele, så det kan bruges eller opbevares som energi i stedet for fedt.

Hvor meget kan man tabe sig med produktet?

vægttab med Alli-slankepiller

Slankepillerne kan hjælpe dig med at gå ned i vægt, men du kan ikke tabe dig 10 kg alene med dem. Et sundt vægttab kræver altid en masse motion og en sund samt varieret kost.

I 2014 gennemgik Mayo-klinikken et klinisk forsøg for at vurdere effekten af Alli som slankepiller. Undersøgelsen varerede i 1 år og viste, at deltagerne i undersøgelsen i gennemsnit tabte sig 2,5 kg med brug af produktet (uden brug af motion og diætplan). Dette skyldes i høj grad, at slankepillerne blokerer for overskydende fedt og kulhydrat.

Er der bivirkninger ved produktet?

I 2010 offentliggjorde FDA en sikkerhedsvurdering af Alli, som afslørede meget få og sjældne leverskader på mennesker, som har anvendt produktet. Det skal dog siges, at Alli i rapporten ikke stod alene om de ellers meget få leverskader. Skaderne var så små, men man gjorde sig den sikkerhedsforanstaltning, at man på alle produktflasker skrev ”tal med din læge før brug, hvis du udviser disse følgende symptomer på leverskade: kløe, gule øjne og hud samt brun urin.