• Fuld tilfredshedsgaranti

    Gælder kun på udvalgte mærker

  • Fri fragt på alle ordrer over 499 kroner*

    Bestil før klokken 17 for afsendelse samme dag

  • Kunders databeskyttelse

    Din data er sikker og beskyttet hos os

Guarana kan være din bedste ven, når du er træt

Læs artiklen om guarana og find hurtigt ud af, hvilke fordele guarana bærret har, og hvordan det kan hjælpe dig dig.

Guarana bær bliver solgt som supplement og markedsført til atleter, som søger deres topniveau. Almindelige mennesker bruger det til vægttab og på grund af andre sundhedsmæssige årsager. Du kan købe dit guarana pulver her på siden.

Guarana – eller Paullinia Cupana – er en plante, som vokser langs Amazonfloden og er meget almindelig i Brasilien. Den bliver brugt til mange forskellige formål, som fx the. Guarana bliver mest brugt som stimulans, og den indeholder dobbelt så meget koffein som kaffebønnen. Endvidere indeholder den flere andre elementer, som påvirker centralnervesystemet.

Mens indianerne har brugt Guarana i flere århundreder er vesten ved at få øjnene op for det Sydamerikanske mirakelmiddel. At man kan bruge Guarana medicinsk blev fornyligt bekræftet af forskere. Det er blevet bevist, at Guarana kan forbedre langtidshukommelsen, og man har endvidere med forsøg på rotter vist, at man kan forøge fysisk stamina.

Som drik blev Guarana først populært i Brasilien med læskedrikken Guarana Antarctica. I dag er det faktisk kun Coca Cola, der sælger mere end den lokale Guarana-drik. Det er dog ikke kun i Brasilien, at man støder på den populære koffein rige ingrediens. I over hundrede forskellige drikke verden over kan man indtage Guarana i helt normale produkter, som fx, Monster, AMP, Rip It, Jolt Cola og Mountain Dew MDX.

Guarana har fantastisk mange fordele kan bruges i diverse sammenhænge. Oftest bliver Guarana forbundet med et supplement til vægttab og træning, og er også set som ingrediens i energi- og vægttabsprodukter. Nogle mennesker bruger endda også Guarana til at behandle lavt blodtryk og kroniske smerter. Endvidere kan det bruges som forebyggelse af malaria, forøge lysten til sex, behandling af diarré, feber, hjerte problemer og migræne.

Så det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for, hvad dette fantastiske naturprodukt kan bruges til.

Kan Guarana påvirke din sportslige præstation?

Alle kan bruge et boost en gang i mellem, hvad end du så prøver at komme igennem mandag morgen eller en Iron Man. Guaranas kernekompetence er det høje indhold af koffein. Koffein er blevet brugt til at booste atletisk udfoldelse siden gladiatorerne. Det er et af de mest udbredte og accepterede lovlige lægemidler i verden.

Test på mus har vist, at guarana forhøjede deres fysiske og psykiske styrke samt forbedrede deres hukommelse, det er dog i forbindelse med fysisk udholdenhed at Guarana er et fortrukken supplement blandt atleter.

Kan guarana give dig et ekstra mentalt boost?

Test på mennesker har slået fast, at en dose på 75 milligram guarana-koncentrat kan forbedre koncentration og præstation i op til 6 timer. Dog har samme test fundet tegn på dårligere nøjagtighed.

Andre undersøgelser viser, at tilføjelsen af guarana til kosten blandt unge kan betyder bedre resultater i mentale opgaver og bekæmpe mental træthed efter længere perioder med hjernearbejde som fx at skulle læse op til eksamen.

Et undersøgelse viste, at guarana er en effektiv behandling til træthed blandt kvinder, som får kemoterapi som bekæmpelse af brystkræft.

Kan guarana hjælpe dig til at gå ned i vægt?

I normale doser kan guarana være en effektiv hjælp i kampen for vægttab. I 2002 viste undersøgelser, at efter daglig indtagelse af guarana (sammen med andre supplementer), så man signifikante vægttab efter 45 dage. Det skyldes at Guarana frugten giver dig en mæthedsfornemmelse hurtigere end andre fødevarer, og på den måde spiser man ganske enkelt mindre. Vi har mange forskellige superfoods, som kan hjælpe dig med vægttab.

Mulige bivirkninger ved Guarana

  • Rastløshed
  • Søvnløshed

Børn og gravide kvinder eller kvinder, der ammer, burde undgå guarana. Endvidere bør folk med hjerteproblemer eller andre alvorlige diagnoser bør konsultere deres læge, inden de indtager guarana.