• Fuld tilfredshedsgaranti

    Gælder kun på udvalgte mærker

  • Fri fragt på alle ordrer over 499 kroner*

    Bestil før klokken 17 for afsendelse samme dag

  • Kunders databeskyttelse

    Din data er sikker og beskyttet hos os

Hvad er et dårligt blodomløb?

Dårligt blodomløb rammer oftest ældre mennesker, som enten har plank eller kalk i blodkarene, som betyder at blodet ikke kan strømme i gennem kroppen optimalt. Men faktisk kan problemet også ramme børn og unge mennsker - her er årsagen dog oftest en anden.

Hvad er et dårligt blodomløb

Problemet starter når blodtilførslen bliver begrænset til bestemte dele af kroppen. Ofte mærker folk til det i yderpunkterne af kroppen, såsom tæerne eller fingre. Det kan imidlertid påvirke overalt i legemsdelene. En almindelig årsag til problemer med dårligt blodomløb, skyldes en ophobning af plak på indersiden af blodkar og kapillærer.

Dette er normalt forårsaget af fedt ophobning på de indre cellevægge.

I milde tilfælde kan det bare give lidt ubehag. Men hvis det forværres det kan blive temmelig alvorlig.

Nogle af disse mere alvorlige tilstande kan være forhøjet blodtryk, hjerteproblemer, forhøjet blodtryk, organskader, slagtilfælde, åreknuder, nyre problemer, og andre blod restriktion vanskeligheder kan opstå.

Samt disse "sygdomme" eller potentielt livstruende problemer, er der også mere jordnære problemer som forårsages af dårlig cirkulation i kroppen. En, der ikke ofte nævnes af specialister, er det enkle hverdagsproblem, som at indtage mad eller have en optimal og korrekt fordøjelsesproces. Blodcirkulationen er den primære metode til at få nødvendige næringsstoffer til cellerne i kroppen. Hvis blodgennemstrømning i et område er dårlig, så vil cellerne finde det meget vanskeligt at få alle de vigtige næringsstoffer og energi fra fødevarer. Kroppen har brug for næringsstoffer, for at fungere på en sund måde.

Hvem kan blive påvirket? Voksne, børn og babyer!

Dårlig blodcirkulation rammer normalt voksne, men der kan være situationer, hvor problemet også vil påvirke børn og babyer. I disse tilfælde er det normalt ikke forårsaget af livsstil eller dårlig kost mm. Medmindre selvfølgelig vi taler om ældre børn, hvor kosten har været fuld af junk food eller rig på mættet fedt.

I nogle tilfælde, for små spædbørn, kan det være nødvendigt med en nødstilfælde kirurgisk behandling. I de fleste tilfælde hos voksne er en væsentlig årsag til dårligt blodomløb været livsstil og manglende motion, såvel som for meget fede og sukkerholdige fødevarer.

Graviditet kan forstyrre normal blodgennemstrømning i kroppen

Som barnet vokser det kan sætte mange krav til moderens krop. Mange af de næringsstoffer en mor forbruger anvendes af barnet i livmoderen. Barnet, vil under graviditet, tage alt det, som det har behov for at vokse, selvom det vil være en pris for moderen.

Det er så op til moderen for at sikre, hun gør alt, hvad hun kan for at opretholde en optimal ernæring og forsøge at holde hendes krop bevæger sig rundt lidt mere end normalt. Det betyder ikke, et maratonløb eller nogle alt for store ændringer, men det kan derimod være nogle blide ture og måske gøre nogle udstrækning og masserer ømme kropsdele, når det er nødvendigt.

Hvis ømhed og smerter er alvorlige, så skal der søges lægehjælp. Men i mange tilfælde kan der, ved at gøre en bevidst indsats for det, gøres en reducering af symptomerne, ved at holde bevægelighed i blodet.

En populær måde at støtte god blodgennemstrømning til både mor og barn under graviditet er nogle blide svømning og undersøiske øvelser. Vandet i poolen kan hjælpe til at holde overskydende vægt fra leddene og kan hjælpe mor til at være at slappe af samtidig med at få brug for motion.

Det kan være godt for både mor og barn.

En anden god ting, er naturligvis at følge en god og fiberrig kostplan, massage med massage med cirkulationstræner og øge omfanget af aktivitet, herunder gode gåture, dans eller gymnastik. Alle disse små ændringer kan ikke alene lindre smerter, men de kan også forebygge eventuelle mere problematiske tilstande.