• Fuld tilfredshedsgaranti

    Gælder kun på udvalgte mærker

  • Fri fragt på alle ordrer over 499 kroner*

    Bestil før klokken 17 for afsendelse samme dag

  • Kunders databeskyttelse

    Din data er sikker og beskyttet hos os

Slankekure og udrensningskure gennem tiden

Det kan måske lyde en smule fjollet, når man hører om nogle af de tendenser kendte har benyttet sig af gennem siden for at holde sig fit og i form.

Slankekure og jagten efter den perfekte krop er ikke nogen nyhed. Egentlig har berørmtheder altid forsøgt at finde svaret på: Hvordan bliver jeg tynd, på den nemmeste og hurtigeste måde.

Slankuekure og udrensningskure i gennem tiden

1924: Vegetarisk kur

Greta Garbo begyndte på sin årelange jagt efter den perfekte slankekure efter Louis B. Mayer fortalte hende, at amerikanske mænd ikke kunne lide fede kvinder. I begyndelsen af 30'erne, var Greta Garbo blevet en tilhænger og ven af Gayelord Hauser, som var en læge inden for naturvidenskab. Han skrev mange bøger, som fremhævede hvor vigtigt det var at spise grøntsager, nødder og yoghurt. I sin bog ’Live Younger, Live Longer’ foreslå han blandt andet at spise rå gær og drikke kærnemælk.

1950'erne: Proteinholdig kost

Marilyn Monroe fortalte til magasinet; Pageant Magazine, at hun, hver dag, løftede vægte i 10 minutter. I samme artikel var hun meget detaljeret omkring hendes kostvaner – herunder hendes højt proteinholdige kostvaner. Morgenmad: Rå æg pisket i varm mælk og et vitamin supplement. Og til middag kogt kød og 4-5 rå gulerødder.

1988: Flydende kost

Oprah tog hendes publikum med storm, da hun under et show kom ind på scenen en vogn fuldt med fedt. Dette fedt skulle repræsentere de i alt 30 kilo, som hun tabte sig efter en fire måneders slankekur baseret på flydende kost.

Midten af 1990'erne: Yoga

Madonna begyndte at praktisere ashtanga yoga for at komme tilbage i form efter fødslen af hendes datter, Lourdes, i 1996. I 1999, blev forskellige former for yoga praktiseret af Hollywoods elite og på tværs af midten af Amerika. Designeren Marc Jacobs solgte blandt andet $400 yoga poser til formålet.

2000: Mikro-makro kost

Gwyneth Paltrow fugte den japanske plan baseret på fuldkorn og veggies var ansvarlig for hendes bikini krop.

Begyndelsen af 2000'erne: Low Carb kuren

Selvom Dr. Robert Atkins udgav sin bog i 1992, eksploderede tendensen i begyndelsen af det nye årtusinde. Alle lige fra Jennifer Aniston til Renee Zellweger var på low carb kur, og forbød kulhydrater i deres kost. Det var blandt andet slankekure såsom Atkins, som de kendte flokkede om. Zellweger skulle eftersigende have brugt low-carb livsstil for at tabe den overskyndende vægt efter sin indspilning af ’Bridget Jones Dagbog’.

2006: Detox

Beyoncé fortalte at hun brugte en blanding af varmt vand, citronsaft, ahornsirup og cayennepeber til at tabe 10 kilo inden sin rolle i den Oscar-nominerede ’Dreamgirls’. Selv Ashton Kutcher har prøvet detox med din daværende kone Demi Moore.

Midten af 2000'erne: Tarm udrensning

Stjerner begyndte at få tarmudrensninger, ofte for at tabe de sidste-øjebliks-ekstra kilo før en rød-løber event.

2008: Igler

Demi Moore fortalte David Letterman, om hendes besøg hos en igle læge, der brugte de slimede væsener til at afgifte hendes blod.

2008: Vitamin Indsprøjtninger

Da Justin Timberlake introducerede Madonna på Rock and Roll Hall of Fame, fortalte han om den dag, hvor Madonna gav ham hans første B12 indskud. I 2014, blev tendensen eskaleret. Cara Delevingne lagde et billede på Instagram af sig selv og Michelle Rodriguez hvor de får deres indsprøjtninger sammen.

2011: Paleo

Dr. Loren Cordain 's ’The Paleo Diet’ blev hurtigt en bestseller. Green Bay Packers quarterback Aaron Rodgers og Matthew McConaughey, fortalte på det tidspunkt at de levede efter principperne bag paleo det meste af tiden.

2012: Glutenfri

Mange berømtheder har forvist gluten fra deres kost. Miley Cyrus og Gwyneth Paltrow var blandt andet fortalere for denne koststruktur. Gwyneth Paltrow udgav sågar en gluten-fri, mejeri-fri og sukkerfri kogebog.

2014: Olie indtag

Både Gwyneth Paltrow og Shailene Woodley har prædiket om fordelene af daglig indtagelse af kokosolie eller sesamolie i forbindelse med en kalorielet kost.

2015: Detox te

Et af de seneste udrensningskure som efterleves i øjeblikket er udrensende detox te. Denne udrensende te benyttes af berømtheder såsom Kylie Jenner og Taylor Swift, som begge fortæller hvordan de hver dag starter og slutter deres dag med en detox te.

Anbefalinger:

A-liste har prøvet alt fra restriktive diæter til vilde udrensningskure i mange mange år. Det er ikke en nyhed at jagte den perfekte krop. Den eneste forskel i dag frem for 60 år siden, er at nutidens tendenser rejser hurtigere. Sociale medier har betydet af disse modetendenser opstår hurtigere end nogensinde før, og ligeledes går de også hurtigt af mode igen. Det vigtigste er, at finde en udrensningskur som passer til dig og din krop, og pas på med ikke at tro blindt på, at hvad en berømthed gør må være den eneste rigtige vej frem.