• Fuld tilfredshedsgaranti

    Gælder kun på udvalgte mærker

  • Fri fragt på alle ordrer over 499 kroner*

    Bestil før klokken 17 for afsendelse samme dag

  • Kunders databeskyttelse

    Din data er sikker og beskyttet hos os

Udrensningskur med te

Læs med her hvis du har brug for at blive klog på, hvordan du anvender te som en naturlig udrensningskur for kroppen.

Har du brug for en udrensningskur?

Forstoppelse, gas, oppustethed og mavesmerter er alle symptomer på, at din krop muligvis har brug for en udrensningskur. En sund tyktarm, som ikke er blokeret og vil typisk efterlede afføringer flere gange dagligt, hvor en blokeret tyktarm kan have svært ved at komme af med afføringen.

En følelse af generel ubalance, sløvhed og træthed kan også indikere, at der er behov for en udrensningskur. Men faktisk kan det være en god ide, for alle mennesker, også dem som ikke opleve synderlige symptomer, at rense tyktarmen for at bevare den sund og stabil.

Udrensningskur med te?

Der findes en masse måder at udrense tyktarmen på, og en af de populære måder i øjeblikket er med urtete. Udrensningskur med brug af frisk urtete kan være uroligt effektivt. Men vær opmærksom på at vælge en detox te som er specifikt til formålet.

Hvordan virker det?

Hjælper med at fordøje maden

Disse urter i teen stimulerer Peristaltik, som er den funktion i tarmen, der transporterer den fordøjede føde (afføring) gennem tarmkanalen. Ved at stimulere denne bevægelse, vil teen effektivt reducere forstoppelse og ophobninger, som tarmen ville have svært ved at komme af med.

Brug teen som anbefalet, da overforbrug kan forårsage irritation eller en afhængighed af urten til at komme af med afføring. Gode urter, som har udrensende egenskaber omfatter blandt andet; senna, som er meget stærk, og bukkehorn, der er effektiv, men som er mildere end Senna. Så gå efter en te, som indeholder disse urter.

Lindrende midler

Te højt på fibre, slippery elm bark (Rødelm bark) og teen Marshmallow root er gode til at lindre smerter og irritation. Disse urter danner et slimet stof, når det blandes med vand, hvilket hjælper med at fjerne ophobet affald fra tarmvæggene og lindrer irritation og mavesmerter, før, under og efter afføring. Lakrids rod fungerer også som et lindrende middel, og hjælper dig med at reducere hård afførende.

urter til udrensning

Andre nyttige urter til udrensning med te

Kinesiske anis støtte fordøjelsen og lindre gas og forstoppelse. Disse frø renser forsigtigt tyktarmen ved at støtte og afhjælpe den for således at arbejde bedre.

Andre udrensende urter inkluderer; spidskommen, kardemomme, sort peber, nelliker, lotus, pebermynte og mælkebøtte. Disse ingredienser toner og renser vævet i fordøjelsessystemet.

Urter, såsom persille, ingefær, fennikel eller spidskommen frø, fremme, støtter og hjælper fordøjelsen af fødevarer.

Hvad skal jeg gøre efter min udrensning?

Probiotika

Hver gang du udrenser din krop, kan det være en god ide, at efterfølgende supplere kroppen med masser af probiotika. Dette hjælper med at genskabe en sund tarm mikroflora.

Probiotika er de "gode" bakterier, der hjælper tyktarmen. Mad kilder til probiotika omfatter yoghurt, traditionelle miso pasta - ikke miso pulver, upasteuriserede lactofermented grøntsager - herunder sauerkraut eller kimchee og upasteuriserede gærede drikke som Kombucha eller kvass.

Bevar et godt helbred og sundhed

For at bevare sundheden for din tarm, skal du sørge for at spise en kost højt på frisk rå frugt og grøntsager. Forsøg at reducere eller fjerne stærkt forarbejdede og sukkerholdige fødevarer.

Et godt råd er at spise probiotiske fødevarer dagligt, drikke masser af vand og få tilstrækkelig motion. Husk, at selv når at følge disse retningslinjer livsstil, kan du med fordel drage stor nytte af en udrensningskur en gang i mellem.