FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR*

5 fødevarer til at hjælpe din hukommelse

Når det handler om din hukommelse, spiller din hjernes helbred en vigitg rolle. Der er forskellige faktorer, der kan påvirke din hjernes velbefindende som fx stress humør og sygdomme, men maden, vi spiser, er en af de vigtigste. Men hvad er de bedste fødevarer til hukommelsen? De bedste hukommelses-boostende fødevarer er rige på antioxidanter, B vitaminer og omega fedtsyrer. For at hjælpe dig med at finde disse, har vi samlet en liste med vores top 5 fødevarer til at forbedre hukommelse og fokus, og de er alle sammen nemme at tilføje til din daglige kost!

 1. 5 fødevarer til bedre hukommelse

  Kaffe

  Det bliver brugt af mange til at vågne om morgenen, og der er en grund til, at det er godt til at give dig energi. Kaffe indeholder koffein, som er en naturlig stimulant, der kan hjælpe med at booste fokus, årvågenhed og humøret. Det indeholder også små mængder antioxidanter, der kan hjælpe med at beskytte hjernen, hvilket overordnet set hjælper dig med dine mentale evner, så det er fantastisk til din koncentration. Du kan også prøve en skinny coffee, hvis du har lyst til en sund løsning på at få koffein tilføjet til din morgenrutine.

 2. 5 fødevarer til bedre hukommelse

  Omega 3 Fedtsyrer

  Omega 3 anses for at være en af de bedste fødevarer for hukommelse, og det er en gavnlig fedtsyre, der spiller en rolle, når det kommer til at opbygge hjerneceller og hjælpe med indlæring og hukommelse. Du kan få denne gavnlige Omega 3 gennem fede fisk som fx laks og ørred samt i fiskeolie tilskud som fx Torskelever og Krill olie. Du kan også finde andre Omega 3 tilskud som Hampefrøolie eller Algeolie, hvis du har svært ved at tilføje fisk til din daglige diæt.

 3. 5 fødevarer til bedre hukommelse

  Grønne bladgrøntsager

  Det er et velkendt fact, at grønne bladgrøntsager som grønkål, rucola (arugula), spinat, kål og salat er gode for dit generelle helbred, men vidste du, at de kan gavne din hjerne? Det er fordi, de grønne bladgrøntsager (jo grønnere desto bedre) er rige på gode antioxidanter, der kan beskytte hjernens celler, samt carotenoider, der kan booste hjernens styrke. De indeholder også B vitaminer & folinsyre for fokus og mental klarhed, så de er altså helt perfekte til hjernens funktion og hukommelsen.

 4. 5 fødevarer til bedre hukommelse

  Gurkemeje

  Dette klare gul-orange krydderi er populært i madretter i hele verden, men det er også en af de bedste fødevarer til at forbedre hukommelse og fokus. Den aktive ingrediens i Gurkemeje kaldes Curcumin, og den er en kraftfuld antioxidant til at beskytte hjernen. Den siges også at være naturligt antiinflammatorisk. Den er endda påvist at være i stand til krydse blod-hjerne barrieren, så den kan komme direkte ind i hjernen og gavne hjernecellerne. Som resultat siges Gurkemeje at kunne hjælpe med hukommelse, humør og vækst i hjernecellerne.

 5. 5 fødevarer til bedre hukommelse

  Hørfrø

  Disse nøddeagtige, små brune frø er fantastiske for din hjerne, da de på trods af deres størrelse er super næringsrige. Hørfrø er rige på B-vitaminer, der bidrager til beskyttelse af celler mod oxidativ stress samt reduktion af træthed og udmattelse. De indeholder også magnesium til psykologisk funktion plus Omega 3 og fibre. De er bedst, når de bliver spist med andre fødevarer som fx yoghurt, salater eller havregrød, eller som en koncentreret hørfrøolie.

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med