Apriludsalg: Køb 3 betal for 2*

5 tips til at vedligeholde sunde spisevaner

Hvorfor falder de fleste tilbage i deres usunde spisevaner så snart, weekenden starter? Eller så snart der er en familiesammenkomst eller måske middag med kollegerne?

Det er sandt, at 4 ud af 10 starter deres diæt på en mandag og går tilbage til deres sædvanlige spisevaner allerede om fredagen. Lad os ændre det med disse 5 tips til hvordan du vedligeholder din nye sunde livsstil. (1)

5 tips til et sundere liv

Individuelle fitnessmål varierer fra person til person, men uanset om du sigter efter et vægttab, træner mod en konkurrence på arbejdet eller måske endda et maraton, så er det aldrig nemt at komme i form og spise sundt. Det kræver, at du er konsekvent og engageret. Flere end 42% af alle mennesker siger, at det er svært at holde sig til deres nye trænings- og kostplan.

Faktisk viser studier, at tæt på 40% af mennesker dropper deres plan indenfor den første uge, og flere end 60% giver op inden for den første måned. (2)Hvorfor er det så, at kun en lille procentdel af folk holder sig til den kost- og træningsplan, de selv har lagt? Hvad er deres hemmelighed?

Der er intet simpelt svar på dette spørgsmål. Det kræver en kæmpe revurdering at starte et nyt træningsprogram eller ændre sine spisevaner. Imens nogle har problemer med at forpligte sig, så har andre et krævende arbejdsliv, og nogle mangler simpelthen bare tålmodighed.

Så i dag vil vi kigge nærmere på 5 effektive tips, der er nemme at følge, så du kan få bedre spisevaner:

5 tips til at vedligeholde sunde spisevaner

 1. Tag langsomme og små skridt

  De fleste ved ikke, hvad de skal gøre, inden de starter på en diæt. Derfor starter de alt for drastisk og hurtigt, og det gør det svært at holde sig til vægttabsplanen. Start med at lave små ændringer som fx:

  • Drik vand i stedet for sodavand
  • Spis frugt og nødder i stedet for chips og småkager
  • Skift pomfritter og burger ud med grøntsager og supper
  • Drik grøn kaffe i stedet for din sædvanlige kaffe
  • Vælg en proteinbar fremfor chokolade

  Disse mindre drastiske ændringer er nemmere at holde over en længere periode.

 2. Sult ikke dig selv

  Når du sulter dig selv, ender du med at overspise. Det sker, fordi dit blodsukker bliver meget lavt, og du begynder at at crave enten raffineret mel eller sukker. Du kan undgå overspisning ved at spise, når du føler dig sulten. Når du er alt for sulten, er du mere tilbøjelig til at kaste dig over de søde sager. Spis sunde snacks i løbet af dagen eller spis små måltider cirka hver anden time.

 3. Lær at skelne mellem sult og cravings

  Der er stor forskel på den sult, du føler, når du har gået uden mad i lang tid og den lyst til mad, du føler, når du er træt, ked af det, stresset eller keder dig.

 4. Fokuser på din adfærd frem for dit endelige mål

  Du har brug for et urokkeligt fokus og streng disciplin for at følge sunde livsstil-tips. Gør det til en konkurrence og udfordre dig selv til at vinde! Hvor mange skefulde ris kan du udskifte med grøntsager i løbet af de næste par uger? Kan du tage trapperne i stedet for elevatoren i en hel måned? Kan du skifte din morgente ud med en superfood smoothie?

 5. Det er ikke særlig svært at spise sundt, vel?

 6. Spis med omtanke

  At spise med omtanke er nøglen til at udvikle og vedligeholde en sund livsstil. Så brug tid på at nyde din mad og sæt pris på dens evne til at støtte og opretholde dig. Det vil forbedre din chance for at lave vedvarende ændringer i dit liv og hjælpe dig med at gøre clean eating til dit foretrukne valg.

Bonus Tip: Drop alt-eller-intet tankegangen

Mindsettet, hvor du følger en stram diæt for at nå dit mål, er det, der får de fleste til at gå tilbage til deres gamle spisevaner og opleve yo-yo effekten. Giv dig selv lov til nogle små fornøjelser en gang imellem - del en dessert, hav én småkage frem for to og nyd et lille stykke pizza. På denne måde undgår du at ende med at spise en kæmpe burger efter et par uger og tabe det hele på gulvet.

Det er vores stærke følelser, der forhindrer os i at nå vores mål, når de dominerer over den rationelle tænkning. Der findes mange sunde opskrifter , der smager super lækkert! Find dem, print dem ud og hæng dem op, så du ikke ender med at spørge dig selv: ‘’hvorfor går det altid galt, når jeg prøver at tabe mig?’’

 1. https://www.dailymail.co.uk/news/article-2421737/Diet-starts-today--ends-Friday-How-quickly-slip-bad-eating-habits-days.html
 2. https://www.health.com/diets/why-fad-diets-fail

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med