FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR*

Aktivt Kul - Alt Du Bør Vide Om Denne Sorte Magi

Tro det eller ej, aktivt kul er over alt. Om du går ned af skønheds gangene i det lokale supermarked, eller sidder og browser online, har du nok bemærket af produkter med aktivt kul, praktisk talt har taget over skønheds- og sundhedsmarkedet.

Du vil være overrasket over at vide, at aktivt kul engang blev anset for at være den universelle modgift, [1] og i dag bliver den stadig godkendt for at være en potent naturlig behandling. Fra aktivt kul pulver, terninger og granulater til aktivt kul tabletter, piller og ansigtsmasker, denne magiske ingrediens kan findes i næsten enhver form.

Mens denne magiske ingrediens nyder det moderne øjeblik, er den allerede blevet brugt i medicinske forbindelser i århundreder. De gamle egyptere, grækere og kinesere har alle brugt det i forskellige forbindelser. Men, før du hopper med på vognen, så lad os grave lidt dybere og lære mere om aktiveret kul.

Hvad Er Aktivt Kul?

Aktivt kul er et fint, sort pulver uden duft, der er afledt ved overophedning af naturlige kulstofkilder, såsom savsmuld, kokosnøddeskaller, knogleskul, petroleumskoks, kul eller tørv. Ved at arbejde i rigtig høje temperaturer, ændres den interne struktur af kullet mens man øger overflade området, og reducerer størrelsen på porerne. Som et resultat af dette, er kullet aktivt.

Her skal du huske på, at aktivt kul ikke er det samme som det kul du bruger til at tænde grillen med. Mens de begge af lavet af de samme produkter, indeholder kul briketter ekstra giftige substanser, og er ikke blevet aktiveret ved høj temperatur. Derudover, er det mere porøst sammenlignet med almindeligt kul.

Hvordan Virker Aktivt Kul?

Som vi nævnte ovenfor, er aktivt kul lavet ved at overophede naturlige kilder til kulstof. Denne magiske ingrediens toksin absorberende egenskaber har en bred vifte af kosmetiske og medicinske egenskaber, skønt ingen er videnskabeligt bevist.

Uanset om du ønsker at slippe af med kemikalier, toksiner eller olier, er aktivt kul ekstremt absorbant og kan hjælpe med at fange toksiner og kemikalier i tarmene, mens det forhindrer dem i at blive absorberet i kroppen. [2] Den porøse tekstur af aktivt kul har også en negativ elektrisk ladning, hvilket tiltrækker alle de positivt ladede molekyler, som gas og giftstoffer.

Siden aktivt kul ikke absorberes i kroppen, vil de forureninger der bindes til det, forlade kroppen i afføringen. Det er også populært kendt som “sort magi”, hvor sort refererer til farven og magi repræsenterer dets evne til at afhjælpe alle slags lidelser, fra bakterier til parasitter.

Aktivt Kul – Hvordan Naturens Magnet Hjælper Med At Fjerne Toksiner Fra Kroppen

Aktivt kul-drik til udrensning af kroppen

Fra kemikalier i det vand vi drikker og pesticider i vores mad til eksponering for skimmel, der er mange miljømæssige faktorer der skaber en giftig belastning i vores krop. For at tilføje til listen, så er der også flere af os der lider af kroniske sygdomme, der gør os mere sårbare over for disse faktorer. Det er her aktivt kul kommer i spil og kan formindske den giftige byrde i vores krop.

At rense mavetarmkanalen bliver ekstremt vigtigt for at støtte vores overordnede sundhed og velvære. Aktivt kul kan være brugbar til at hjælpe med at fremme en sund fordøjelseskanal ved at lindre for alle toksiner. At fjerne de skadefulde toksiner fra systemet, giver lindring af ledsmerter, øger energien, booster fysisk og psykisk sundhed og meget mere.

Derudover findes der mange aktivt kul tabletter til oppustethed, hvilket hjælper med at lindre ukomfortable gas og oppustethed ved at binde de biprodukter i fødevarer, der er ansvarlige for at forårsage gas og ubehag.

Hvordan Bruger Man Det?

Aktivt Kul er en potent detoxifier. Der er flere måder at bruge aktivt kul til at fjerne toksiner fra kroppen. Lad os tage et kig:

 • Aktivt Kul Kapsler – Der findes flere supplementer der er lette at sluge, på markedet i dag. At tage kul piller før et måltid hjælper med at rydde dit fordøjelsessystem, samtidig med at det booster din metabolisme.
 • Aktivt Kul Drik – Har du nogensinde overvejet at lave kul lemonade? Du kan tilføje aktivt kul pulver til et glas vand eller din yndlings juice og lave din egen lækre detox drink.
 • Aktivt Kul Detox Bad – Alt du skal gøre er at tilføje aktivt kul til dit badevand, og du vil forbedre dine detox resultater.

Andre Vigtige Anvendelser Og Fordele Ved Aktivt Kul

 1. Tand Blegning

  Tandblegning med aktivt kul

  Har du pletter på tændernen? Bare tag det roligt. Aktivt kul kan hjælpe med at gøre tænder hvidere. Derudover så ændrer det pH balancen i munden, hvilket hjælper med at fremme god oral sundhed, samtidig med at forebygge huller, tandkødssygdomme og dårlig ånde.

  Da aktivt kul er effektivt til at absorbere mikroskopiske godbidder og plak, der er ansvarlige for at lave pletter på tænderne, hjælper det med at blege dem. Det er ikke bare en billig løsning, men også en naturlig løsning for et skinnende og selvsikkert smil.

  Hvordan Bruger Man Det?

  Markedet er fyldt med tandpasta med aktivt kul. Du kan prøve et af dem! Ellers, så prøv at gøre din tandbørste våd og dyppe den i aktivt kul pulver. Børst som normalt mens du er særligt opmærksom på de områder, hvor der er pletter. Rens din mund godt.

 2. Vandfiltrering

  Vand er en basal nødvendighed når det kommer til velvære. Desværre, er normal vand fra hanen giftigt og fyldt med toksiner, kemikalier og fluorid. Men bare rolig, aktivt kul kan bruges til at hjælpe med at rense vandet, afhjælpe alle urenheder og gøre det sikkert til drikke formål. Men, det opfanger ikke nogle hårde vand mineraler, bakterier eller virus.

  Hvordan Bruger Man Det?

  Nu til dags, er der mange forskellige aktivt carbon filtre på markedet du kan vælge mellem. Du skal helt simpelt købe et, tage det med hjem og installere det, for at nyde rent drikkevand.

 3. Hud- & Kropspleje

  Ansigtsmaske med aktivt kul

  Aktiviteten af aktivt kul stopper ikke her. Du vil blive overrasket over at vide at det kan gøre vidundere for din hud. Det bruges til at trække mikropartikler som støv, toksiner, kemikalier og skidt ud af din hud, hvilket får overfladen af din hud til at være renere og glattere. Derudover bruges det også i deodoranter i dag. Aktivt kul kan absorbere ubehagelige lugte og dødelige gasser, hvilket gør det ideelt til at deodorisere sko, underarme og køleskabe. Hvad mere er, så bruges det også til at behandle hudinfektioner.

  Da aktivt kul også kan have antibakterielle effekter, hjælper det med at absorbere farlige bakterier fra skader. Det hjælper også med at lindre ubehag fra insektbid, slangebid, udslæt fra gift eg eller gift eføy, ved at forhindre giftende fra at blive absorberet ind i kroppen.

  Hvordan Bruger Man Det?

  • Til at behandle akne: du skal blande en kapsel aktivt kul med to teskefulde aloe vera gele. Anvend det forsigtigt på ansigtet. Når det er tørt, rens det grundigt.
  • Til at behandle et bistik eller myggestik: Bland en kapsel aktivt kul med en halv tsk. kokosolie. Anvend det på det påvirkede område. Genanvend hver 30. minut indtil ubehag og kløen har lagt sig.
 4. Anti-ageing

  Aldring er uden tvivl en naturlig livsprocess. Men vores hektiske livsstile kan eksponere os for forskellige toksiner, der kan føre til for tidlig aldring. Det er her, hvor aktivt kul kan hjælpe. Det hjælper med at skylle det meste af toksiner og kemikalier ud af kroppen, mens det virker fordelagtigt for de større organer. Det hjælper ikke bare med at forhindre celle skader på lever og nyrer, men hjælper også med at støtte sunde binyrer.

  Hvordan Bruger Man Det?

  Alt hvad du skal gøre er at være sikker på du positivt tager en aktivt kul pille efter du har været udsat for tungmetaller, ikke organisk mad eller nogen anden form for toksin. Men, dosis af aktivt kul kan variere fra person til person.

Er Aktivt Kul Sikkert?

I de fleste tilfælde anses aktivt kul som værende sikkert. Der er sjældne bivirkninger og det er sjældent seriøst.

Nogle af de mest almindelige bivirkninger af aktivt kul er:

 • Kvalme og opkast
 • Sort afføring
 • Forstoppelse

Situationen kan være anderledes, når det i en nødsituation bruges som modgift mod gift. Der er en risiko for at de ender i lungerne og ikke i maven, især hvis modtageren kaster op eller er halvt ubevidst eller døsig. For at undgå sådan en risiko, anbefales det stærkt kun at give aktivt kul til en person der er ved fuld bevidsthed.

Vi vil gerne tilføje her at aktivt kul kan nedsætte absorption af noget medicin. Så, hvis du er gravid, ammer eller er på nogen medicin, anbefales det stærkt at konsultere en læge før du begynder at tage det.

Vigtige FAQs Relateret Til Aktivt Kul

 1. Hvad er forskellen mellem “aktivt kul” og “aktivt kulstof”?

  Mange mennesker har en misforståelse af, at aktivt kul er forskellig fra aktivt kul. Men det er ikke sagen. Begge disse termer kan udskiftes med det andet. “Aktivt kul” er et mere generelt term, hvor “aktivt kulstof” bruges mere bredt i den industrielle sektor.

 2. Hvad kan jeg bruge aktivt kul til?

  Da det er et meget alsidigt produkt, kan det bruges til vandfiltrering, rensning, fjerne toksiner og til at behandle forskellige sygdomme. Det virker også fordelagtigt til at behandle overdreven gas og oppustethed. Da det er attraktivt for meget små partikler, bruges det bredt til at rense og fjerne toksiner fra produkter, inklusiv som filter til køleskab vand, scrubs, deodoranter, rensere og meget mere. Du kan også prøve at tilføje det til din mad eller juice.

 3. Hvor længe holder aktivt kul? Udløber det?

  Hvis det opbevares rigtigt i en lufttæt beholder, kan aktivt kul holde i en livstid. Men, når det kommer til kontakt med miljøet, kan aktivt kul absorbere flere miljøforurenende stoffer. Der er ikke en udløbsdato, men, visse vilkårlige statslige regler kan kræve en udløbsdato som et maksimum.

 4. Er det kvalitetsmad?

  Ja, det anses som værende GRAS (Generelt Anset Som Sikkert). Men, nogle producenter går et skridt videre og får deres produkter certificeret under forskellige organisationer.

 5. Kan jeg spise det?

  Ja, absolut du kan! Nu til dags indtager mange mennesker aktivt kul tabletter eller piller for at hjælpe med at afvikle deres fordøjelsesproblemer og fjerne toksiner fra kroppen. De bruger dem også som en del af en krops udrensning. Men, det anbefales at tjekke med en læge før du begynder at bruge det.

  Det kan også forstyrre nogle former for medicin, så undgå venligst at tage aktivt kul på samme tid som medicin.

Afsluttende Takeaway

Aktivt kul er en superfood der har overlevet en del forskellige anvendelsesmuligheder i århundreder. Overraskende, har det også potentialet til at behandle forgiftning, tarmgas, sænke kolesterol, fremme nyrefunktion og reducere gas. Men, studier der understøtter disse fordele har en tendens til at være svage. Der er også en del andre fordele der er associeret med aktivt kul, der ikke er støttet af forskning. Hav dette i baghovedet når du giver det et forsøg. Men det er helt sikkert et forsøg værd!

References:

 1. National Center for Biotechnology Information (PMCID: PMC4767212), Mar 2016
 2. National Center for Biotechnology Information (PMID: 25455049), Jan 2015
 3. MedlinePlus - Health Information from the National Library of Medicine

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med