Alt om Chlorella

Men hvad er Chlorella egentligt?

Men hvad er Chlorella?

Chlorella er en algeart, som er en af de ældste kendte arter på planeten. Denne alge har en helt unik evne til at reproducere helt op til 8 gange om dagen, hvilket gør den til en bæredygtig kilde til næringsstoffer. Denne evne er også en indikator på algens genetiske renhed og fantastiske evne til at hele menneskekroppen. F.eks. kan chlorella få venligtsindede bakterier i mavesækken (Lactobacilli) til at formere sig fire gange så hurtigt som normalt. Chlorella er det mest brugte tilskud i Japan, hvor størstedelen af verdens forsyning af ernæringstilskud kommer fra, og er også blevet mere og mere almindeligt som kosttilskud i europæiske lande.

Chlorella er en Ferskvandsalge

Chlorella pyrenoidosa er en enkeltcellet, grøn ferskvandsalge, som pga. det høje indhold af klorofyl (bladgrønt) hører til grønalgerne (i modsætning til blågrønne alger som f.eks. AFA-alger eller spirulina som er flercellede). Algen er en meget lille grøn plante, som hverken har rod, stilk eller blade – kun én celle. Denne ene celle indeholder helt op imod 2580 mg klorofyl, hvilket gør den helt smaragdgrøn. Klorofyl dannes kun ved sollys, og jo mere klorofyl en plante indeholder, des grønnere bliver dens farve.

Algen er stadig objekt for yderligere forskning, men mange af dens fordele er allerede blevet anerkendt globalt, og algen har endda sneget sig ind i diskussionen om superfoods pga. dens spændende næringsprofil. Den indeholder cirka 60g protein pr. 100 gram

Fordi Chlorella har en hård cellevæg som er næsten umulig at fordøje for mennesker, gennemgår algerne en særlig proces for at knække denne ydre skal, for at få adgang til næringstofferne, som skal indtages som supplement, for at man kan høste fordelene. Derfor er det nødvendigt, at behandle algerne inden de kan indtages. Men det fantastiske ved denne grønne perle er, at behandlingsprocessen foregår helt uden tilsætningsstoffer, fyldstoffer eller skadelige konserveringsmidler.

Det er den ydre fibrøse cellevæg der adskiller denne alge fra andre, og det er denne cellevæg der er nødvendig at bryde, for at nå næringsstofferne. Det er en unik kostfiber, som ophobes i kroppen over tid og som har en fantastisk evne til at binde sig til tungmetaller, stråler og andre syntetiske giftstoffer, og ligefrem fjerne dem helt fra kroppen.

Algerne lever i ferskvand, og kan i de rette klimatiske forhold, dvs. stærkt sollys, rent vand og ren luft, udvikle sig meget hurtigt. Chlorella dyrkes først i laboratorium for at opnå de bedste betingelser og reneste kulturer for algerne, hvorefter de sættes ud i store udendørs bassiner. Bassinerne er lokaliseret i et bakket naturområde i den subtropiske del af Taiwan og Sydkina, da klimaet her er ideelt for en hurtig vækst, og dyrkningen foregår fjernt fra industriområderne, så der er minimal luftforurening til at påvirke algerne.

Algerne ”høstes” ved, at bassinerne tømmes og algerne sigtes fra. Algerne bliver centrifugeret og forbehandlet, inden de spraytørres. Denne metode bruges fordi den er meget skånsom overfor alger, og er med til at bevare algens indholdsstoffer bedst muligt.

Pga. denne naturlige opdyrkning og behandling, er Chlorella et 100% rent produkt, helt uden tablethjælpemidler eller fyldstoffer.

Da der kan være tvivl herom, er det vigtigt at understrege, at ikke alle alger er spiselige. Der findes over 70.000 arter af alger, hvoraf nogle er meget næringsholdige, mens andre er direkte giftige. Den eneste anden alge, der anbefales som kosttilskud, er Spirulina . Der findes ganske vist andre spiselige alger, som f.eks. Duniella, en blågrøn alge, men ingen alger kommer i nærheden af chlorella og spirulina, når det gælder nutraceutiske egenskaber.

Former for Chlorella

Chlorella kan fås både som tablet, kapsel, pulver eller ekstrakt form, og forhandles desuden hos Matas, Helsekostforretninger, Apoteker og webshops i Danmark. Det er sjældent du finder Chlorella i sin helt naturlige form – altså som en hel alge. Næsten alt chlorella bliver tørret og lavet om til pulver eller tabletter. Det bevarer de gode egenskaber og letter blot optagelsen i kroppen.

Anvendelse af Chlorella i pulver form

Man kan indtage Chlorella i pulverform på mange måder. Den anbefalede dosis lyder på 1-2 spsk om dagen. Det kan godt have en lidt kraftig smag, så de fleste foretrækker at tilsætte det i deres smoothie for at dæmpe smagen, men pulveret kan sådan set tilsættes næsten alt. Hvis man føler sig hjemme i et køkken, vil Chlorella pulver være en nem tilføjelse til dine retter, som samtidig kan give dine retter et ekstra sunde boost af vitaminer og mineraler.

Anvendelse af Chlorella som tabletter

Det er forskelligt fra hvert produkt hvor mange tabletter man skal tage om dagen, da indholdet af det koncentrerede Chlorella tabletter kan variere. Dog anbefaler de fleste at man tager omkring 10 tabletter om dagen, gerne fordelt på morgen, middag og aften. Chlorella tabletter er den letteste måde du kan tilføje Chlorella til din kost på. Tabletterne gør det nemt dagligt at gøre til en del af din kost, da det ingen ekstra arbejde kræver, samtidig med du ikke behøves at være erfaren i et køkken.

Bivirkninger ved Chlorella

I starten af en Chlorella-kur kan man i begyndelsen opleve forbigående symptomer som f.eks. maverumlen, øget luftdannelse og løs afføring. Indtager man store daglige doser, kan urin og afføring blive grønlig pga. algens høje indhold af klorofyl, men dette er helt ufarligt.

Hos personer der er svært belastet med tungmetaller, kan det ske, at der optræder udrensningssymptomer ved en dosering på 15 chlorella tabletter eller derover dagligt.

Øvrigt

Opbevares utilgængeligt for børn. Bør kun efter aftale med lægen eller sundhedsplejerske anvendes af gravide eller børn under 18 år

Anbefalet dagsdosis må ikke overskrides. Kosttilskud bør ikke træde i stedet for varieret kost. Opbevares tørt og ikke for varmt.

Den gode kvalitet

Det er vigtigt at finde et kvalitets Chlorella supplement, da lavkvalitets tilskud kan indeholde kviksølv eller ikke have en revnet cellevæg, hvilket gør dem ubrugelige for kroppen. På grund af den afgiftende virkning er det også vigtigt at starte langsomt og konsultere en læge før brug. Hvis du vil være sikker på at få et kvalitetsprodukt, kan du med fordel bestille dit Chlorella supplement her på weightworld. Alle vores produkter er fremstillet fra naturlige ingredienser, og du kan derfor være sikker på du ikke putter noget giftigt i din krop.

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med

Autumn Scratcher Game