FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR*

Aminosyrer

Aminosyrer til træning - derfor bør du tage dem

Du kender typen: muskelbundtet der altid tracker sin kost, tager utallige kosttilskud til at bidrage til sin træning og ofte har en drikkedunk med noget der ligner saftevand og en shaker med protein pulver med i fitnesscenteret.

Det ser vildt ud og kan for de fleste virke overdrevent, men der er en god grund til alle tilskuddene og rækkefølgen de tager dem i. De er særligt udvalgt til at bidrage til deres træning, så de får de bedste resultater muligt.

Måske du nu tænker “sterioder” og at de gerne vil have hurtige resultater, men det er sjældent grunden. Ofte er det med henblik på at give kroppen de rette næringsstoffer på de rette tidspunkter, for at få langvarende resultater - både under og efter træning.

Så hvis du gerne vil give din krop de bedste forudsætninger for at opnå resultater under træning, så bør du overveje at prøvea BCAA tabletter - de er særligt designet til at give dig aminosyrer for bedre præstationer under træning!

Hvorfor overveje aminosyrer?

Inden du forvilder dig ud i alverdens kosttilskud, bør du overveje, hvad dine mål med træningen er. For alt afhængigt af hvilke mål du har, vil din krop have behov for forskellige tilskud og næringsstoffer.

For eksempel, hvis du gerne vil opbygge muskelmasse, så bør du gøre brug af både aminosyrer og protein, da dette hjælper med maksimal ydelse under træning og bidrager til opbygning efter træning.

Hvis du derimod “bare” gerne vil kunne yde mere under træning, en løbetur eller en fodboldkamp, så kan aminosyrer i netop den kontekst være det du har brug for - fordi det bidrager til ydelse i mens du bruger kroppen.

Og netop derfor er aminosyrer et godt sted at starte - det er nemt, det kan være anvendeligt i alle former for sport og så kan det også hjælpe med at sikre dit væskeindtag, så du forbliver hydreret under træning.

Lige præcis, væskeindtag! For det der ligner saftevand og som drikkes før og under træning er oftest aminosyrer, men de kan også tages som piller, og de kan bidrage til både at øge dit væskeindtag og til at holde på væsken i kroppen. Aminosyrerne optages uanset hvad hurtigt i kroppen og booster din udholdenhed og energi under træning.

Derudover er de essentielle for kroppens evne til at producere proteiner til at opretholde og opbygge muskler, og er derfor oftest boostet med en proteinshake efter træning, til at bidrage med yderligere næringsstoffer.

Der er kun gode grunde til at holde øje med ”den type” og hvilke aminosyrer de tager som tilskud, særligt hvis du er på din egen træningsrejse og gerne vil se og mærke resultater.

En sund og varieret kost vil bidrage med aminosyrer og proteiner, men er ikke altid nok hvis du har specifikke mål

Hvad er aminosyrer og hvad er proteiner?

Men hvad helt præcist er aminosyrer og hvorfor bør du tage dem? Og hvordan hænger de sammen med at du kan se resultater af din træning?

Aminosyrer er essentielle næringsstoffer, der er involveret i at danne proteiner i kroppen. Proteinerne er vigtige byggesten for dine celler og opretholdelse af kroppen. Dette betyder blandt andet vedligeholdelse og opbyggelse af muskler, og aminosyrer er derfor direkte involveret i at du kan opnå dine mål med træning.

Der findes i alt 20 aminosyrer. Nogle aminosyrer kan kroppen selv danne ud fra din kost, men der findes også en række aminosyrer som din krop ikke selv kan danne og derfor skal indtages igennem din kost, for at kunne danne en række proteiner.

Hvert protein vil bestå af flere forskellige aminosyrer, hvilket tydeliggør vigtigheden af at have rigeligt med aminosyrer i din kost.

Du får hovedsageligt aminosyrer igennem din kost, primært i form igennem animalske produkter såsom kød og mejeri, men også igennem vegetabilske kilder. Hvis du dog træner eller er meget fysisk aktiv, kan du med fordel booste dit indtag med kosttilskud.

Du kan for eksempel prøve BCAA tabletter eller L-theanin kapsler som indeholder aminosyrer, kroppen ikke selv kan danne, og som er særligt sammensat til at bidrage til muskelopretholdelse og opbygning og til koncentration.

få tilstrækkeligt med aminosyrer til din træning med enten kapsler eller pulver

Aminosyrer til træning - det skal du vide

Det er derfor ikke mærkeligt, at du ser og hører om mange der tager aminosyrer til at give dem et boost til deres træning. Aminosyrerne som mange bruger til træning er BCAA aminosyrer, som står for “Branched Chain Amino Acids” eller på dansk forgrende aminosyrer.

Denne gruppe af aminosyrer henviser til L-Leucin, L-Isoleucin og L-valin, der er forskellige fra andre aminosyrer, da de forbrændes i skeletmuskulaturen frem for i leveren, hvor andre aminosyrer omsættes.

Dette betyder at kroppen hurtigere kan optage dem og anvende dem som energi - og det er netop denne effekt mange søger til træning for at kunne yde endnu bedre i træningscenteret.

Aminosyrer overordnet set har dog langt flere fordele end blot at kunne booste din energi og ydeevne i fitness. Blandt disse fordele finder du at aminosyrer bidrager til,

  • At opretholde og opbygge muskulaturen i kroppen, da aminosyrer er essentielle for at kroppen kan opbygge proteiner
  • Øget humør og bedre søvn, da nogle aminosyrer bidrager til produktionen af serotonin, som er essentielt for at regulere både humør og søvn
  • Til vægttab, ved at opretholde din muskelmasse og øge mæthedsfornemmelse, så du er mere tilbøjelig til at tabe fedt

Der er derfor mange gode grunde til at investere i et aminosyre tilskud, så du kan nyde godt af alle fordelene og pleje din krop!

Så er det noget du ikke kan komme galt afsted med at give din krop og noget du kan kombinerer med alverdens slags træning (ikke blot fitness). Der er ingen grund til ikke at prøve det af, og få et boost til at nå dine mål, hvad end de måtte være.

Andre interessante artikler