FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR*

Hvad er BMI Test ?

Beregn din BMI!

bmi test - beregn din bmi

For at udregne dit BMI hurtigt og nemt, skal du blot indtaste din højde og vægt i BMI beregneren, som vil vise dig resultatet med det samme.

bmi test - beregn din bmi

BMI beregner

Før vi kan sige noget om overvægt, har vi brug for et mål til at kunne afgøre hvem der er overvægtige og hvem der ikke er. Til dette formål bruger man BMI (Body Mass Index) som er en accepteret standardenhed til at måle overvægt hos et menneske.

Denne fantastiske BMI omregner vil hjælpe dig til at forstå hvor du er og hvilke risici der kan opstå og hvor du ønsker at være i fremtiden.

At bruge en BMI omregner og kende dit Body Mass Index er vigtigt, fordi det giver dig en god indikator for om du er overvægtig, undervægtig eller indenfor normalvægten. Et højt BMI mener at du er indenfor risikozonen for at udvikle en lang række kroniske livsstilssygdomme. Disse inkluderer sygdomme såsom:

  • Forhøjet blodtryk
  • Type 2 diabetes
  • Hjertesygdomme
  • Hjerteanfald
  • Galleblæresygdomme
  • Slidgigt

Hvis BMI beregneren viser at du har et højt BMI er du i højere risiko for at få disse sygdomme. Du vil muligvis også føle dig træt og forpustet grundet din overvægt.

Hvis BMI beregneren viser at du har et lavt BMI, kan det skyldes flere ting. Måske har du en spiseforstyrrelse, en medicinsk tilstand eller du mangler næring i din kost. Selvom du måske tænker at det er bedre at være undervægtig end overvægtig, kan undervægt øge risikoen for:

Hvis BMI beregneren viser et normalt BMI, har du ikke noget at bekymre dig om pånær at holde det. For at bevare et normalt og sundt BMI skal du sørge for at spise en sund kost og dyrke regelmæssig motion.

Hvad er Body Mass Index?

Body Mass Index er en let måde til effektivt at måle om din vægt er i proportion med din højde. Ved at dividere kropsvægten (kg) med højden (m) i anden potens kan du finde dit præcise BMI. En lidt lettere måde at udregne det på, er ved at benytte dig af vores BMI beregner her på siden. BMI testen er inddelt i 7 forskellige klassifikationer, som viser om du er i kategorien for undervægtig, normalvægtig eller overvægtig. Jo højere klassifikation på BMI beregneren, jo højere er din risiko for at udvikle livsstilssygdomme.

Hvordan kan jeg sænke mit BMI?

BMI beregneren er baseret på forholdet mellem højde og vægt. Ved at reducere din vægt, vil du reducere dit BMI og dermed sænke risikoen for at udvikle livsstilssygdomme. En sund og varieret kost indeholdende vigtige vitaminer og mineraler er grundstenen for et langt og aktivt liv.

Vigtige faktorer når du udregner BMI

Det er vigtigt at huske at professionelle atleter og folk med en stor muskelmasse, kan falde ind under kategorien ”overvægtig”, selvom de egentlig er sunde. Hos unge og gamle varierer knoglestørrelsen og proportionen mellem knogler og totalvægt har derfor en indflydelse på beregningen af BMI, da det vil få dem til at fremstå som undervægtige.

Hvordan du bruger BMI beregneren

For at udregne dit BMI hurtigt og nemt, skal du blot indtaste din højde og vægt i BMI beregneren, som vil vise dig resultatet med det samme.

bmi test - beregn din bmi

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med