Fodboldfest med stigende rabat indtil de danske drenge vinder (eller ryger ud af turneringen) - gælder fra den 14/6*

7 Superfoods der kan booste dit immunforsvar

Prøv disse syv superfoods for at beskytte og opretholde dit immunforsvar. Fødevarer med næringsholdige vitaminer, mineraler, proteiner og antioxidanter kan hjælpe dig med at opretholde en sund og funktionel krop og undgå sygdomme som influenza og forkølelse.

Hvad er superfoods?

Superfood er et term brugt til beskrive bestemte fødevarer der fremmer sundheden i kroppen og indeholder rigtig mange vitaminer, mineraler og antioxidanter. Der findes mange forskellige former for superfoods. Blandt andet hindbær, acai, afrikansk mango, grøn kaffe, goji bær, mangostan, garcinia cambogia og grøn te.

Superfood trenden har eksploderet over hele verden og spillet en stor rolle i ændringen af menneskers livsstil. Superfoods kan hjælpe dig med dit vægttab og mange andre ting. Blandt andet siges det at kunne mindske processen der gør, at man bliver ældre af udseende; det kan booste dit humør og give dig mere energi i hverdagen.

Processen at tabe sig

boost dit immunforsvar

Når du er på en kur, så mad og bestemte fødevarer stort set det eneste du kan fokuseret på i løbet af dagen. På mange kure må man ikke spise kulhydrater, så brød og pasta er det eneste du tænker på hele dagen. Du må ikke spise kage og usunde ting, så fredage på kontoret er en dræber. Du må ikke få for meget alkohol, så et glas rødvin til aftensmaden eller en øl til frokost er et absolut no-go, men ellers en værre livsnyder. Du må ikke få småkager til aftenskaffen, da man ikke må spise efter kl. 20:00 ifølge mange slankekure. Ja, vi kunne blive ved… Slankekure er ikke sjove. Hvorfor skal det være sådan negativ proces at tabe sig? Når det handler om at leve livet og ikke gå og være sulten hele tiden, så handler det om at spise de helt rigtige råvarer for at få mest ud af hverdagen. Det er her superfoods kommer ind i billedet. Superfoods med et maksimal indhold af vitaminer, mineraler og antioxidanter giver dig lige præcis det din krop har brug for uden at være fyldt med sukker, fedt og kulhydrater.

De 7 Superfoods som kan booste dit immunforsvar

1. Suppe

Din mor har en god pointe – suppe er vejen frem fra sygdom. Det er altid dejligt med noget varm at spise og drikke når man er syg, men ikke blot at en suppe er dejlig varm, så kan suppe også hjælpe dig på rette vej og væk fra sygdom. Prøv suppe lavet af en simpel bouillon terning med kylling og gulerødder. Kylling er fyldt med proteiner, zink og jern og gulerødder er fyldte med vitamin-C. Kombinationen er en bombe der vil dræbe bakterier i kroppen og du vil hurtigere blive rask igen!

2. Grøn te

boost dit immunforsvar

Grøn te er sund for både krop og sjæl. Grøn te er kendt som er vidunder middel, og det er stoffet Catechiner der kan booste dit immunforsvar. Catechiner er et antioxidant der findes naturligt i tebladene på planten Camilla Sinensis. Disse stoffer er ikke nødvendig for plantens vækst men for plantens helbred. Vores krop kan ikke producerer catechiner, derfor optager vi disse stoffer igennem frugt og grøntsager, hvoraf de spæde friskplukkede grønne teblade indeholder flest catechiner. Det er derfor at videnskabsmænd mener at te er godt for helbredet. Catechiner er også ansvarlig for de bitre stoffer i teen. Jo større bladet får lov til at vokse, jo mere bitter vil bladet være.

3. Honning

Honning kan hjælpe dig med at smøre din ømme hals under sygdom. Honning lindrer også dine smerter i halsen i forbindelse med hoste. Så kom derfor en teske fuld honning i din te eller kaffe. Du kan også dyppe æblestykker i honning som en lækker snack.

4. Hvidløg

Undersøgelser viser, at hvidløg er rigtig sundt og kan hjælpe dig med at styrke dit immunforsvar. En undersøgelse var lavet, hvor en gruppe mennesker spiste mere hvidløg i deres kost kontra en gruppe mennesker der ingen hvidløg fik gennem deres kost. Resultatet af undersøgelsen var, at gruppen der spiste hvidløg ofte blev ikke syg i perioden, hvor gruppen uden hvidløg gik indimellem med små skavanker.

5. Yoghurt

Yoghurt indeholder Probiotika, hvilket på græsk betyder ”for livet”. Betegnelsen dækker over en række mikroorganismer, herunder primært mælkesyre- og bifidobakterier, som tillægges sundhedsfremmende egenskaber, som ved deres tilstedeværelse i kroppen kan reducere mave-tarm flora. Bifidobakterier er en form for ”god” bakterie, som kan hjælpe med at reducere dårlige og usunde bakterier som kan forsage sygdom.

6. Appelsiner

boost dit immunforsvar

Når du føler, at du er på vej til at blive syg, så spis appelsiner. Appelsiner er fyldt med vitamin-C. Vitamin-C kan mindske symptomerne på forkølelse. Citrus frugter i sig selv indeholder store mængder af vitamin-C, så spis bare løs – du kan ikke få for mange c-vitaminer.

7. Søde kartofler

Søde kartofter, bedre kendt som sweet patato er fyldt med vitamin C og A som sammen kan forbedre dit immunforsvar. A vitaminer er rigtig vigtige for dine celle membraner der går gennem din næse og hals og det er oftest her sygdommen rammer først. Søde kartofler kan koges som normale kartofler, men de smager rigtig godt som pommes frites også! Skræl den søde kartoffel, skær den i både og kom dem i ovnen med en smule oliven olie. Mmmmh, lækkert!

Flere superfoods med fordele

Vitaminer, mineraler og antioxidanter er vigtige for det menneskelige organisme. De mange antioxidanter fungere således, at de opsnapper alle de frie radikaler som kan skade kroppen. Derfor har superfoods med antioxidanter en stor sundhedsfremmende effekt for både dig og din krop. Flere former for superfoods indeholder mange antioxidanter, så som Acai bær, Green Magic pulver og andre kosttilskud som Immune NU. Alle former for superfoods hos WeightWorld er 100% naturlige og kan spille en stor rolle i din vægttab.

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med