FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR*

Fordøjelse

Detox af kroppen - sådan udrenser du kroppen før jul

Detox af kroppen - sådan udrenser du kroppen før jul

Julen varer længe, og koster mange penge. Men det er ikke kun på økonomien, hvor julen kan ramme de fleste danskere hårdt. Julen byder også på julehygge og et øget indtag af mad, som kan ses på badevægten.

Julemaden er selvfølgelig lækker, og selvom man kan smide de overflødige jule-kilo i det nye år, kan den fede og alt for meget julemad føre til andre problemer som oppustethed og forstoppelse, og at man føler sig sløv og træg.

Netop derfor kan en udrensning af kroppen eller en detox-kur lige før jul være en rigtig god idé. På den måde er du mentalt og fysisk klar til de mange hyggelige julestunder med din familie og venner.

Med det i tankerne kan du her nedenfor læse 5 tips til, hvordan du mest effektivt udrenser kroppen før jul, og hvordan en naturlig 10 dages udrensning af dit tarmsystem kan hjælpe dig med at få mere overskud i hverdagen. Køb 10 dages udrensningskur til dit tarmsystem her.

1. Reducer dit indtag af kulhydrater

Brunede kartofler, hvide kartofler, franskbrød og mange andre fødevarer med kulhydrater kan være svære at skære helt fra sin kost i julemåneden, da de er en fast bestanddel af det danske julebord.

Det kan dog være en rigtig god idé og virke udrensende for kroppen at skære ned på dit indtag af kulhydrater - også i en periode med julefrokoster og julearrangementer.

Et begrænset indtag af kulhydrater kan nemlig føre til, at du føler dig mere let og aktiv, men kan også gøre, at din krop er klar til at kunne indtage store mængder mad juleaften og i juledagene, uden at du overanstrenger din krop alt for meget.

Alternativt, hvis du har svært ved at takke nej til de brunede kartofler eller franskbrødet til fiskefiletten, kan du tage en kulhydratblokker med hvide kidneybønner, da det kan hjælpe med at reducere mængden af kulhydrater, som din krop fordøjer, og dermed bidrage til en sund vægtkontrol og udrensning af kroppen. Køb hvide kidneybønner-kapsler her.

Skær ned for alkoholen, som kan påvirke dit immunforsvar og vægt negativt.

2. Skær ned på alkoholen

Mange af os har nok sunget "haps, haps, haps, nu skal vi ha' snaps" til julefrokosten, før vi bundede et shot snaps i gode venners lag.

Selvom snaps og juleøl selvfølgelig hører den danske juletradition til, kan alt for store mængder alkohol have en negativ påvirkning på dit immunforsvar og dermed øge risikoen for sygdomme før juleaften.

Derudover er især øl en synder, når det kommer til vægtforøgelse, da øl indeholder mange flydende kalorier, som hverken mætter eller giver dig specielt mange næringsstoffer.

Netop derfor kan det være en god udrensningsstrategi at skære lidt ned på sit alkoholforbrug i julen. På den måde minimimerer du dine chancer for at blive syg og tage på.

3. Udrens kroppen med kosttilskud

Underberg kaldes i folkemunde ofte gaven til maven, men en endnu bedre gave til maven er et naturligt kosttilskud, som både kan udrense dine tarme og krop.

Her kan især anbefales Intensive Colon Cleanse, der er en 10-dages udrensningskur med probiotika og kostfibre, som kan skabe balance i din krop og tarmsystem.

På den måde er din mave og krop klar til at gå løs i det store julebord, og derudover er kosttilskuddet ideelt til oppustethed, luft i maven, forstoppelse og udrensning af affaldsstoffer i tarmene, som man godt kan få problemer med, når man spiser den fede, danske julemad. Køb Intensive Colon Cleanse udrensningskur her.

4. Undgå stress

"Det' jul, det' cool, det nu man hygger sig bedst", og selvom julen er cool og hyggelig, er det også en højtid, der er forbundet med travlhed og julestress.

Man skal til ti forskellige julefrokoster, børnene skal til juleafslutninger, der skal købes julegaver og julemaden skal forberedes i god tid.

Og selvom man nemt kan blive stresset i løbet af december måned, er det vigtigt at finde den indre ro og passe på sig selv, ellers er der øget risiko for at blive syg.

Så planlæg din tid godt, køb julegaver og lav julemaden i rigtig god tid. Derudover er det også helt fint at melde afbud til arrangementer, som stresser dig, og som du reelt set ikke har lyst til at deltage i.

Husk på, at julen er hjerternes fest, og at december måned skal være en afslappende periode, hvor du har tid til at tilbringe tid med din familie og venner. Så sørg for at stresse af i julen og nyd det gode selskab, det er trods alt det vigtigste.

Det giver energi og virker udrensende.

5. Detox kroppen med regelmæssig motion

Selvom julen selvfølgelig er en tid, som vi skal nyde sammen med venner og familie, er det også en tid, som du kan bruge til selvforkælelse og fordybelse.

Derfor kan det være en god idé at forkæle din krop og sind med regelmæssig motion. Det kan virke udrensende, og du kan med motion også skyde det nye år i gang på en positiv måde.

Motion giver ikke kun god appetit til julemaden, det er også godt for din koncentration og stofskiftet. Det er også godt for din fordøjelse og kan hjælpe med at forebygge forstoppelse, hvis du har spist lidt for meget mad juleaften eller i løbet af juledagene.

Men man kan selvfølgelig have en tendens til at forvandle sig til en sofakartoffel, når juletiden nærmer sig, og vejret bliver koldere. Så hvis du mangler motivation, kan du tage en koffeinpille med grønne kaffebønner.

Det kan give dig det energiboost, som du har brug for, og ligeledes hjælpe dig med at tabe de overflødige kilo, som mange danskere har en tendens til at tage på i løbet af julen. Køb rent grøn kaffe-koffeinpiller her.

Andre interessante artikler