FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR*

5 sundhedsfordele ved kollagen (for led og knogler)

Collagen er et vigtigt protein til dine knogler, led og hud

Kollagen bliver markedsført som værende kilden til ungdom over hele verden. Kollagen siges at kunne hjælpe med alt fra fyldigt hår og glødende hud til bevægelige led og stærke knogler. Kollagen er altså ikke kun vigtigt for dit udseende. Kollagen er byggestenen, der holder hele kroppen sammen. Det essentielle protein har en stor indflydelse på leddenes og knoglernes helbred, tarmvæggen og immunsystemet. Desværre reduceres kollagen produktionen betydeligt med alderen. Kost og livsstil kan yderligere nedsætte kollagen niveauet i kroppen. Det er her, et potent kollagen tilskud kan hjælpe med at sikre optimalt helbred.

Her er 5 kollagen fordele for knogler og led:

 1. Kollagen fremmer elasticitet

  Kollagen spiller en vigtig rolle i kroppen for elasticiteten, da det er byggestenen og det mest udbredte protein. Det giver elasticitet til bindevævet og støtter knoglerne, ligamenterne og senerne.

 2. Kollagen stimulerer væksten af brusk

  Brusk er det gummiagtige væv, der dækker knoglerne, der ender i led. Desværre bliver vævet slidt ned ved hyppig bevægelse og aldring. Derfor har ligamenterne og senerne tendens til at strække sig, hvilket fører til, at knoglerne gnider sig mod hinanden. Kollagen fremmer reparationen og vækst af brusk og lindrer inflammation i leddene. Så dem, der er interesseret i at leve en aktiv livsstil, bør booste deres indtag af kollagen.

 3. Kollagen tilskud kan forhindre knogletab

  Kollagen giver struktur til knoglerne og holder dem stærke. Så når mængden af kollagen mindskes med alderen, reduceres knoglemassen og tætheden samtidig, hvilket kan føre til osteoporosis.

 4. Kollagen tilskud kan forbedre muskelmasse

  Kollagen bidrager til næsten 10 % af muskelvævet, og dette protein er essentielt for at opretholde normal muskelfunktion. Research studier har også påvist, at et regelmæssigt indtag af premium kvalitets kollagen tilskud hjælper med at forbedre muskelmassen og styrken hos dem, der lider af sarkopeni og har tendens til at miste muskelmasse i takt med, at de bliver ældre. (1)

  Studier har også vist, at kollagen tilskud kan starte syntesen af muskelproteiner og stimulere masse ved regelmæssig træning (2)

 5. Kollagen kan støtte svage led

  Type II kollagen findes i led, og led er mere følsomme over for slitage. Det virker ved at støtte leddenes mobilitet, fleksibilitet og komfort. Kollagen tilskud er specielt gavnlige for dem, der oplever led smerter og ubehag. Det er også hjælpsomt for fitness- og sportsentusiaster, der har brug for ekstra støtte og beskyttelse af deres led.

Sådan vælger du de bedste kollagen tilskud til knogler og led

Collagen kan fås som collagen pulver, collagen piller eller som flydende collagen

Ved at tage et kollagen tilskud for at støtte knogler og led, får du også en række andre fordele som fx bedre hud, sundt hår, formindsket tørhed og stærke muskler. Det er dog bedst at vælge et kollagen tilskud med premium kvalitets protein som fx kollagen peptider eller type I & III hydrolyseret kollagen fra en naturlig kvæg kilde.

For at opnå maksimale fordele, skal du kigge efter de bedste kollagen tilskud, der indeholder mindst 1200 mg i hver eneste servering. Undgå dem med tilsat smag, da de kan indeholde tilsat sukker, der kan irritere dit fordøjelsessystem. Kig også efter et GMP sejl, så du ved, at du får de bedste kollagen tilskud, der er sikre og effektive.

 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3177172/
 2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4594048/

Andre interessante artikler