FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR*

Kul eller aktivt kul? Hvilken du bør vælge og hvorfor

Hvad er forskellene på Kul og Aktivt Kul?

Hvad er aktivt kul? Er det forskellig fra kul? Vi antager ofte, at kul bare er kul, men der er stor forskel på kul og aktivt kul. Selvom begge kommer fra carbon, er aktivt kul relativt mere porøst og har et større overfladeareal. Det gør det i stand til at filtrere flere urenheder, og derfor er det er bedre valg i rensende produkter.

Kul er utrolig versatilt og bruges almindeligvis i hjem til at behandle vand, på grillen, til at lave kunst, og bliver også brugt i støvsugere. Aktivt kul, også kendt som aktivt carbon, indeholder mere oxygen, hvilket gør det mere porøst. Det gør overfladearealet større og gør det super absorberende. Denne imponerende egenskab gør aktivt kul mere potent og effektivt sammenlignet med kul, når det kommer til at fjerne urenheder.

Fordelene ved at bruge aktivt kul i stedet for kul

Grundet sine kraftfulde rensende egenskaber er aktivt kul godkendt til brug som behandling i adskillige sundhedsprodukter. Selvom der ikke er nogle betydelige studier til at støtte fordelene ved aktivt kul, indeholder de fleste håndkøbs renseprodukter aktivt kul som en hovedingrediens for at booste deres fordele og effektivitet.

Du kan få gavn af aktivt kul ved blandt andet:

 1. Nyresygdom

  Aktivt kul har mange sundhedsmæssige fordele

  Tilskud med aktivt kul kan være med til at støtte normal nyrefunktion ved at filtrere urenheder og ufordøjede tungmetaller. Et studie lavet på rotter med påført nyresygdom viste, at dyrene oplevede betydeligt færre skader på indvoldene, når de blev givet 4 gram aktivt kul i et par dage (1).

 2. Tarmgasser og oppustethed

  Aktivt kul er ikke det samme som almindelig kul

  Da aktivt kul er porøst, anses det for at være i stand til at neutralisere alle de væsker og gasser, der sidder fast i tarmen. I 2012 blev et studie udført på en lille gruppe personer, der alle havde en medicinsk historie med tarmgasser. Dem der fik adskillige doser af aktivt kul i 2 dage oplevede en betydelig reduktion i deres symptomer, hvilket blev vist på ultralydsundersøgelse (2). Aktivt kul kan tages i form at kapsler, tabletter eller pulver for at lindre maveubehag og oppustethed.

 3. Diarré

  forskelle mellem kul og aktivt kul

  Da aktivt kul er yderst absorberende er adskillige studier blevet lavet omkring brugen af aktivt kul til behandling af diarré. Rent faktisk har et nyligt studie vist, at aktivt kul måske kan være i stand til at forhindre optagelsen af diarré-forårsagende stoffer og bakterier ved at fange dem på den porøse overflade (3).

 4. Mundhygiejne

  Er der forskel på kul og aktivt kul?

  De fleste tandblegning produkter på markedet bruger aktivt kul grundet dets blegende egenskaber. Rent faktisk indeholder tandplejeprodukter aktivt kul, da det menes at være udrensende og have anti-svampe og antivirale egenskaber.

 5. Hudpleje

  Aktivt kul hersker på markedet og kan findes i alt fra rensende sæber og porebehandlinger til eksfolierende skrubbe midler og lysnende kropsprodukter. Studier har også rapporteret, at det kan hjælpe med at fjerne støv, snavs, bakterier og kemikalier fra huden, så den efterlades renere og pænere. Ideelt er der ingen kendte eller rapporterede bivirkninger for huden ved at bruge aktivt kul.

Hvor kan Aktivt Kul købes?

Det afhænger af hvilken type, du leder efter, og dens formål. Hvis du leder efter et 100 % rent naturligt aktivt kul, der er ideelt til at bekæmpe oppustethed og prutter, så kan du stole trygt på GMP-certificerede tilskud online.

Sørg bare for, at du får mindst 2000 mg pr daglige servering, så du kan få mest muligt ud af det. Foretræk fødevare-godkendte aktivt kul kapsler, da de hurtigt opløses i din mave for hurtig virkning og lindring. Til slut skal du tjekke med din læge og vælge et produkt, der kommer fra en bæredygtig kilde som fx kokosnødder og ikke indeholder nogle kunstige farvestoffer, smagsstoffer eller konserveringsmidler.

Referencer

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med