Apriludsalg: Køb 3 betal for 2*

Stofskifte Boostere

Genvejen til motivation og vedholdenhed - kom afsted til træning

Synes du også, at det er mere behageligt at sove længe om morgenen, frem for en super tidligt start for at kunne komme i fitnesscenteret? Eller at weekenden er bedre brugt på sofaen, på en café med nogle venner eller i køkkenet med børnene, hvor i bager kage?

Og når så du sidder søndag aften og skal til at planlægge den nye uge, så rammer skyldfølelsen over at du stadig betaler det fitness abonnement, men igen igen igen (.....) kom du ikke afsted.

Du er langt fra den eneste, og der er ingen grund til at lade det gå dig på. Tværtimod, op på hesten igen, for i morgen er en ny dag - uanset om det er mandag, onsdag eller lørdag. Hver dag er den perfekte mulighed for en frisk start.

Vil du gerne have hjælp til at finde motivation til at komme i fitnesscenteret og hjælp til vægttab? Så har du god grund til at læse med her, for vi har lige det, der skal til, for at du kan komme i gang og få en god fitness rutine, om end det er et naturligt boost til din energi eller hjælp til at få selvsikkerhed til at trives i fitness centeret.

Vælger du også sofaen frem for fitnesscenteret?

Det er så nemt, at vælge sofaen, en shoppingtur, en times ekstra arbejde eller noget helt andet frem for træningen. Eller at sige “jeg tager derned om en time”, og vupti så er tiden løbet fra dig, og det er tid til at lave aftensmad, putte børn, gøre klar til i morgen.

Og det er jo det samme som alle andre gør. Overspringshandlinger, prioriterer andre ting og vælger at prioritere “kvalitetstid med mig selv”, selvom mange inderst inde så gerne vil træne eller vil i gang med at vægttab.

Denne adfærd er et tydeligt tegn på, at du mangler motivation til at komme i gang eller til at holde fast i en rutine, fordi de første 2-3 dage afsted i fitnesscenteret er jo egentlig lette nok. Det er dag 4, 5, 10, 20, 50 der er de svære. Rutinen er svær!

Hvis du som så mange andre har forsøgt dig og søgt hjælp til vægttab flere gange, og hver gang føler at du har “fejlet”, fordi du ikke har fundet rutinen eller opnået dit vægttab, så føler du dig nok ikke super motiveret for at prøve igen.

Det er dog din første fejl - at give op. I stedet for at give op bør du finde frem til, hvad der egentlig er grunden til din manglende motivation. Hvad er det der holder dig tilbage? Hvad er det, der gør det svært at komme i gang eller opnå en rutine?

Der kan være mange årsager, men her er nogle af de hyppigste årsager til, du ikke har fået sat gang i din indre motivation:

 • Mangel på et klart og struktureret mål. “Jeg vil gerne være mere trænet” - “Man får det godt af at træne, derfor vil jeg gerne træne” - “Jeg vil gerne tabe mig”. Minder det om dine mål? Så er det klart, at du har svært ved at komme afsted.

  Hvis ikke du har et klart mål for, hvorfor du træner, eller et specifikt formål med det, så virker det nyttesløst at komme afsted. For hvad er det du gerne vil? Hvad håber du på? Hvis du bare gerne vil have det godt, så er chokolade lige så godt et middel til at nå målet jo!

 • Mangel på at kende sin motivation. Præcis ligesom et klart og struktureret mål, er du nødt til at kende din egen motivation - for det er netop den, der inspirerer og leder til dine endelige mål.

  Vil du gerne opnå et vægttab, fordi det vil øge din livskvalitet og sundhed? Vil du gerne træne, fordi du vil opnå mere selvtillid og elske din krop mere? Eller vil du bare gerne tilbage til en livsstil, du ikke har haft i flere år?

 • Du har ingen energi. Dette er en hyppig årsag til, at mange ikke oplever motivation. Mangel på energi. Og det er ikke mærkeligt med den travle hverdag, de fleste har. Al energien bliver brugt på essentielle ting, og så er der sjældent noget at give af, når det kommer til ting som træning.

 • Frygten for at fejle. Dette er ikke blot en årsag til at mange ikke kommer ned i træningscenteret. Det er en årsag til at mange aldrig kommer i gang med at jagte deres drømme. Men hvad har du at miste, ved ikke at prøve?

 • Du er bekymret for hvad andre vil tænke om dig. Nok den hyppigste årsag til at en stor del ikke kommer ned i fitness centeret. For, hvad vil folk ikke tænke hvis ikke du ved, hvordan man bruger forskellige maskiner? Eller hvis du ikke er så tynd og trænet som de andre, sveder meget eller ikke har det rette træningstøj?

Gør det sjovt og socialt at gå i fitness - det vil gøre det meget nemmere for dig, at nå dine mål!

Sådan kommer du afsted til træning

Alle de ting, der holder dig tilbage på den ene eller anden måde fra træning er dog ikke længere en undskyldning.

Vi lever i dag i en verden, hvor der er enormt fokus på, at der er plads til alle og at alle kan være sig selv. Så vælg dig selv, prioriter dig og dine drømme, og kom i gang med at nå dine drømme i træningscenteret nu.

Vi har samlet de bedste genveje, der vil booste din motivation til træning - og rent faktisk også få dig afsted mere end et par gange!

 1. Identificer din motivation. Så, hvad er årsagen til at du gerne vil træne? Identificer den og skriv den ned. Vil du gerne opstille i en konkurrence? Vil du tabe dig? Vil du gerne gøre dig selv stolt? Eller handler det måske om, at du ved at motion er godt for mentalt velvære, og du har noget at slåsse med?

  Sæt ord på din motivation - eller motivationer, for de vil hjælpe dig med at sætte klare mål og hjælpe dig til at være vedholden.

 2. Sæt dig klare mål, som du kan måle, tracke og som er realistiske. Sørg for at sætte mål. Det giver dig noget at fokusere på og arbejde hen imod, noget der kan hjælpe dig med at komme afsted, fordi du ved, at målene ikke vil blive nået uden at du kommer afsted.

  Gør dine mål så specifikke og målbare, som muligt, så du altid kan holde dig selv til regnskab for, hvad det er du vil.

  Prøv med mål som, “Jeg vil gerne være trænet, hvilket for mig betyder at jeg har markerede muskler og kan løfte 100 kg i dødløft inden der er gået 1 år” - “jeg vil tabe mig 5 kg over de næste 6 måneder” - “jeg vil træne hver mandag morgen, så jeg får en god start på ugen”.

  For hvert mål du når, kan du altid gøre dem sværere. Det er faktisk den bedste måde at gøre det på. Set et mål, du ved du kan nå, og når du når dette mål, kan du øge det og fortsætte arbejdet - for svært et mål gør det nemlig demotiverende at forsøge at opnå.

 3. Gør det sjovt og gør det nemt. Hvordan kan du gøre det sjovt eller nemt, at komme til træning? Det afhængig selvfølgelig af din subjektive holdning til dette. Men, hvis der er noget der er sjovt, så er det fællesskab og grin.

  Så hvorfor ikke gøre det til noget socialt at træne? Meld dig til holdtræning og forsøg at blive en del af det fællesskab, der er i dit træningscenter. Det vil øge chancen for at du kommer afsted, og hvor sjovt det du kommer til at få det.

  Du kan også hive en ven med ned at træne. Sæt jer mål sammen og gør det til en konkurrence eller til kvalitetstid. Kombiner det med en kaffe efter træning, hvor I får vendt tilværelsen. Der er så meget gavn i at træne med en du kender!

 4. Boost din energi - det er altid nemmere at komme afsted, når kroppen har nok energi til træning. Din energi er enormt vigtig for, at du kan være vedholden med din træning, og komme afsted på de dage, hvor du ikke rigtigt har lyst.

  Sørg for at få nok ernæring - en sund og balanceret diæt er fundamentet for dit energi niveau. Selvom du måske ønsker et vægttab, så bør du ikke sulte dig selv, for så vil du aldrig have den nødvendige energi til at opretholde motivation og til at komme afsted.

  Boost din energi med tilskud, såsom et grønt kaffe tilskud, der ikke blot vil bidrage til at booste din energi (og dermed også din motivation), men også dit stofskifte, så du kan få hjælp til vægttab.

 5. Køb nogle gode hovedtelefoner og lyt til musik, podcast eller lydbøger. Det lyder måske mærkeligt, men mange bruger tiden i fitnesscenteret på at lytte til god musik, til podcast eller lydbøger.

  Ikke blot fordi det gør det nemmere at træne, men også fordi det gør det væsentligt mere sjovt eller hyggeligt. Så få fingrene i nogle gode hovedtelefoner, så du kan få god kvalitet at lytte til!

 6. Der findes derfor masser af lette genveje til at booste din motivation til træning og komme i gang - og skulle du have brug for et ekseptionelt boost, så få dig en personlig træner. Pengene og tiden det kræver fra dig, vil i den grad hjælpe dig til at nå dine mål og være konsistent med din træning.

Brug tid på reflektion og find dine indre motivation frem

Andre interessante artikler