Fodboldfest med stigende rabat indtil de danske drenge vinder (eller ryger ud af turneringen) - gælder fra den 14/6*

Grunden til Omega 3 er vigtigt for dit hjerte

Hvad er Omega-3 fedtsyrer?

Omega-3 fedtsyrer er en slags polyumættede fedt, som kroppen har brug for til at holde gang i forskellige vitale funktioner. De er klassificeret ind i tre grupper og kan både findes i plantebaserede- eller animalske fødevarer og olier.

 1. ALA - Alpha-Linolenic Acid (Tilgængelig i planteolier)
 2. EPA - Eicosapentaenoic Acid (Fundet i fede fisk)
 3. DHA - Docosahexaenoic Acid (Fundet i fisk og skaldyr)

Sammenhængen mellem Omega-3 og hjertets helbred

Fødevarer med omega 3 fedtsyrer

Omega-3 er vigtigt for mange områder af dit generelle helbred - det hjælper med alt lige fra at opbygge hjerneceller til at holde hjertet sundt. Alligevel er kroppen ikke i stand til at producere Omega-3 fedtsyrer på egen hånd. De kan kun fås gennem fødevarer, der er rige på Omega-3 såsom tofu, sojabønner, hørfrø, chiafrø, valnødder, rapsolie, soyaolie, østers, torskeleverolie, laks, sardiner, rejer samt visse berigede fødevarer. Ideelt set burde Omega-3 udgøre mindst 5% af dit samlede kalorieindtag på daglig basis.

Omega-3 fordele for dit hjerte

 1. Sænker mængden af Triglycerider

  Triglycerider er en form for kropsfedt, der findes i blodet. Når mængden af triglycerider stiger i kroppen, kan det føre til fedtlagring i blodkarrene. Dette øger risikoen for et slagtilfælde, men Omega-3 er i stand til at få mængden af Triglycerider til at falde. (1)

 2. Reducerer risikoen for Arytmi

  Uregelmæssige hjerteslag kaldes Arytmi, og selvom de er harmløse i sig selv, kan de øge risikoen for hjerteproblemer. Research studier har vist, at der er en positiv sammenhæng mellem indtaget af Omega-3 fedtsyrer og en reduceret risiko for Arytmi. (2)

 3. Sænker blodtrykket en smule

  Højt blodtryk øger risikoen for et slagtilfælde, men Omega-3s effekt på blodtrykket har vist sig at være positiv. Både det systoliske og det diastoliske blodtryk viste sig at falde en smule i takt med, at personerne i forsøget indtog en højere mængde af Omega-3. (3)

 4. Reducerer mængden af plakdannelse

  Plak er hovedsageligt en blanding af kolesterol, fedt og calcium, og det kan forkalke sig i dine arterier. Dette kan begrænse luftgennemstrømningen i dit blod. En kost, der er rig på Omega-3 fedtsyrer, indeholder antioxidanter og har anti-inflammatoriske effekter, hvilket kan være med til at forbedre endotelcellerne, der dækker blodkarrenes inderside. På denne måde kan et øget Omega-3 indtag hjælpe mennesker med hjertesygdomme. (4)

  Såfremt du er sund og rask og spiser mindst to portioner fed fisk om ugen, så er det fremragende for dit hjertes helbred! Hvis det derimod er svært for dig at sikre en kost, der indeholder den optimale mængde Omega-3, så kan du overveje at tilføje et Omega-3 kosttilskud til din kost. Disse kosttilskud er lette at sluge, og de vil understøtte en sund kost uden problemer!

Sådan vælger du det rette Omega-3 kosttilskud

Her er et par ting, du kan kigge efter, når du skal vælge det rette Omega-3 kosttilskud til dig, så du kan opnå de maksimale fordele:

 • 1000mg Omega-3 i hver portion
 • En potent kombination af EPA og DHA
 • En GMP certifikation, så du ved, at du giver din krop det bedste

Undgå alle former for tilsætningsstoffer og kemikalier, og hvis du er veganer, kan du tjekke, om kosttilskuddet er baseret på Algae Olie. Udover disse faktorer er det bedste, du kan gøre for dit hjerte, at følge en sund diæt og dyrke regelmæssig motion.

Referencer

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med