FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR*

Guarana – en sund kilde til koffein

Læs med her hvis du gerne vil vide mere om Guarana, og hvad det er. Hvis du gerne vil stoppe med at drikke kaffe, men gerne vil finde en anden sund kilde til koffein, så er dette især en informationsrig artikel for dig! Læs mere om Guarana samt hvor det stammer fra her

Oprindelsen af Guarana

Navnet Guarana stammer fra Amazonas-ordet "VARANA", som er et træ, der vokser oven på sig selv. Guarana er den tørrede pasta af frø fra den Amazonas-stedsegrønne Liana Paullinia Cupana, som primært bruges som et nydelsesmiddel på grund af dets indhold af koffein. Planten bliver op til 10 meter høj og fungerer som naturmedicin i Brasilien.

Mens indianerne har brugt Guarana i flere århundreder er vesten ved at få øjnene op for det Sydamerikanske mirakelmiddel. At man kan bruge Guarana medicinsk blev fornyligt bekræftet af forskere. Det er blevet bevist, at Guarana kan forbedre langtidshukommelsen, og man har endvidere med forsøg på rotter vist, at man kan forøge fysisk stamina.

Det røde frø fra planten er ristet og dermed befriet for dets beskyttende ydre lag, knust med vand og formet til en pasta, som derefter tørres i stave eller blokke. Det tørrede pulver i stave, som lagrer godt i lange perioder, afskrabes på et rivejern til Guarana-pulver - vi tilbyder blandt andet Økologisk Guarana-pulver. I Sydamerika bruges Guarana hyppigt i drikkevarer.

Forskellige anvendelser

guarana er en sund kilde til koffein

Guarana er almindeligt anvendt som et nydelsesmiddel til at lindre træthed, øge energien og koncentrationen samt at løfte humøret. I kosttilskud fungerer Guarana ofte som et termogen (øger stofskiftet med henblik på vægttab), og som et appetitnedsættende middel - det kan blandt andet findes i vores Garcinia Cambogia Plus. Guarana ses oftest i form af tabletter, kapsler samt forskellige flydende og tørrede ekstrakter.

Som drik

I Sydamerika bruges Guarana hyppigt i drikkevarer. Som drik blev Guarana først populært i Brasilien med læskedrikken Guarana Antarctica. I dag er det faktisk kun Coca Cola, der sælger mere end den lokale Guarana-drik. Det er dog ikke kun i Brasilien, at man støder på den populære koffein rige ingrediens. I over hundrede forskellige drikke verden over kan man indtage Guarana i helt normale produkter, som fx, Monster, AMP, Rip It, Jolt Cola og Mountain Dew MDX.

Som kosttilskud

Efter at populariteten og kendskabet til Guarana steg, er det en naturlige medfølge, at forskellige former for kosttilskud indeholdende guarana kom på markedet. Nogle af de mere populære muligheder inden for Guarana kosttilskud, er pulverform og pilleform. Disse 2 kosttilskud bruges af mange både til at øge deres energiniveau, men også med andre formål, såsom at øge deres vægttab. I normale doser kan guarana nemlig være en effektiv hjælp i kampen for vægttab. I 2002 viste undersøgelser, at efter daglig indtagelse af guarana (sammen med andre supplementer), så man signifikante vægttab efter 45 dage. Det skyldes at Guarana frugten giver dig en mæthedsfornemmelse hurtigere end andre fødevarer, og på den måde spiser man ganske enkelt mindre. Vi har mange forskellige superfoods, som kan hjælpe dig med vægttab.

Guarana har traditionelt været brugt blandt indfødte i Amazonas til at forebygge åreforkalkning, til behandling af kronisk diarré, som et elskovsmiddel og som rusmiddel (når røget). Det er også blevet anvendt til at behandle feber, hovedpine, gigt og til at reducere stress.

Guarana indeholder naturligt mellem 2,5 til 7 procent koffein. Den indeholder også beskedne mængder af theobromin. Koffein stimulerer centralnervesystemet og er en stimulans, som støtter hjernefunktionen. Det stimulerer strømmen af blod i hjernen og øger sekretion af den vigtige neurontransmitter. Koffeinen fra Guarana giver dig nyt liv, øger årvågenheden og mindsker træthed. Den stimulerer dit kardiovaskulære system og stimulerer dit åndedræt.

Kan Guarana påvirke din sportslige præstation?

Få mere energi med guarana

Alle kan bruge et boost en gang i mellem, hvad end du så prøver at komme igennem mandag morgen eller en Iron Man. Guaranas kernekompetence er det høje indhold af koffein. Koffein er blevet brugt til at booste atletisk udfoldelse siden gladiatorerne. Det er et af de mest udbredte og accepterede lovlige lægemidler i verden.

Test på mus har vist, at guarana forhøjede deres fysiske og psykiske styrke samt forbedrede deres hukommelse, det er dog i forbindelse med fysisk udholdenhed at Guarana er et fortrukken supplement blandt atleter.

Kan guarana give dig et ekstra mentalt boost?

Test på mennesker har slået fast, at en dose på 75 milligram guarana-koncentrat kan forbedre koncentration og præstation i op til 6 timer. Dog har samme test fundet tegn på dårligere nøjagtighed.

Andre undersøgelser viser, at tilføjelsen af guarana til kosten blandt unge kan betyder bedre resultater i mentale opgaver og bekæmpe mental træthed efter længere perioder med hjernearbejde som fx at skulle læse op til eksamen.

Et undersøgelse viste, at guarana er en effektiv behandling til træthed blandt kvinder, som får kemoterapi som bekæmpelse af brystkræft.

Anbefalede Produkter

Del med