• Fuld tilfredshedsgaranti

    Gælder kun på udvalgte mærker

  • Fri fragt på alle ordrer over 499 kroner*

    Bestil før klokken 17 for afsendelse samme dag

  • Kunders databeskyttelse

    Din data er sikker og beskyttet hos os

Guarana – en sund kilde til koffein

Læs med her hvis du gerne vil vide mere om Guarana, og hvad det er. Hvis du gerne vil stoppe med at drikke kaffe, men gerne vil finde en anden sund kilde til koffein, så er dette især en informationsrig artikel for dig! Læs mere om Guarana samt hvor det stammer fra her

Navnet Guarana stammer fra Amazonas-ordet "VARANA", som betyder et træ, der vokser oven på hinanden. Guarana er den tørrede pasta af frø fra den Amazonas-stedsegrønne Liana Paullinia Cupana, som primært bruges som et nydelsesmiddel på grund af dets indhold af koffein. Planten bliver op til 10 meter høj og fungerer som naturmedicin i Brasilien.

Det røde frø fra planten er ristet og dermed befriet for dets beskyttende ydre lag, knust med vand og formet til en pasta, som derefter tørres i stave eller blokke. Det tørrede pulver i stave, som lagrer godt i lange perioder, afskrabes på et rivejern til Guarana-pulver - vi tilbyder blandt andet Økologisk Guarana-pulver. I Sydamerika bruges Guarana hyppigt i drikkevarer.

Guarana er almindeligt anvendt som et nydelsesmiddel til at lindre træthed, øge energien og koncentrationen samt at løfte humøret. I kosttilskud fungerer Guarana ofte som et termogen (øger stofskiftet med henblik på vægttab), og som et appetitnedsættende middel - det kan blandt andet findes i vores Garcinia Cambogia Plus. Guarana ses oftest i form af tabletter, kapsler samt forskellige flydende og tørrede ekstrakter.

Guarana har traditionelt været brugt blandt indfødte i Amazonas til at forebygge åreforkalkning, til behandling af kronisk diarré, som et elskovsmiddel og som rusmiddel (når røget). Det er også blevet anvendt til at behandle feber, hovedpine, gigt og til at reducere stress.

Guarana indeholder naturligt mellem 2,5 til 7 procent koffein. Den indeholder også beskedne mængder af theobromin. Koffein stimulerer centralnervesystemet og er en stimulans, som støtter hjernefunktionen. Det stimulerer strømmen af blod i hjernen og øger sekretion af den vigtige neurontransmitter. Koffeinen fra Guarana giver dig nyt liv, øger årvågenheden og mindsker træthed. Den stimulerer dit kardiovaskulære system og stimulerer dit åndedræt.