Apriludsalg: Køb 3 betal for 2*

Grøn kaffe

Guide: Få mere energi og motivation til træning

Du skal bevæge dig 30 minutter dagligt - du skal tage minimum 10.000 skridt dagligt - du skal drikke 2 liter vand dagligt - husk at spise sundt og varieret ifølge kostpyramiden - tag kosttilskud hver dag - og nyd livet til fulde med masser af lækker mad, drinks, kagen til dessert, en tur i biografen, for du lever kun en gang!

Forventningerne til hvordan vi som individer bør leve, er nok i sig selv til at bringe udmattelse til hverdagen. For hvornår er det nok? Hvem har reelt energi og motivation til at overholde det hele? Og hvad skal der til for at have energi og motivation til både arbejde, familie og socialt liv, og til at leve efter samfundets idéer om “sundhed”?

Hvis du har svært ved at overskue det hele og mangler motivation til træning, så læs med her og opdag hvordan du let med for eksempel Grønt Kaffe Kapsler kan give din krop et energiboost til at finde motivation til træning, og hvordan du med Slanke Kaffe kan nyde en aften ude og stadig fokuserer på dine mål med gode vaner.

Hjælp - jeg vil gerne træne, men har ingen energi

Som du nok selv oplever, så er det ikke blot anbefalingerne fra professionelle og sundhedsstyrelsen, der vægter tungt på skuldrene for at træne og opretholde en bestemt kropsform. Samfundet er i den grad mere end nogensinde indrettet efter en bestemt række sundhedsidealer, en forventning om hvordan alle bør leve, og i høj grad præget af sociale medier.

Samtidigt arbejder vi alle lange arbejdsdage, forsøger at opretholde en tilværelse med familie og venner, og skal også finde tid til kulturelle oplevelser, ferier og til at nyde tilværelsen med lørdags brunch, middag ude og spa dage.

Der er med andre ord enorme forventninger til hvad der er “normalt” at finde tid til, inkludere i hverdagen og til hvad vi bør have energi til - hvilket vi giver dig ret i virker helt absurd. Heldigvis er der lette måder hvorpå du kan finde motivation til træning og opnå lige præcis de mål, du har!

Vælg den rette træning

Kan du huske sidste gang du var ude at motionere for sjov? Om end det var en tur i en Gorilla Park for at klatre i træerne med familien, om det var til en times danseundervisning til en polterabend eller en tur ude at hjælpe med at undervise i fodbold eller håndbold. Og kan du huske hvor skønt du havde det efterfølgende - masser af energi og glæde?

Tro det eller ej, men ovenstående eksempler tæller altså også som træning, og fordi de ofte er associeret med sociale sammenhænge og masser af gode grin, så er de noget nemmere at give maks gas i.

Selvfølgelig kan al træning ikke være lutter gode grin og være i sociale sammenhænge, for der er nok hverken tid eller penge til det (selvom det ville være skønt!). Det er dog den glæde og lyst til at gøre det igen der er vigtig at tage med fra disse oplevelser.

Træning (og motivation til træning) er nemlig noget lettere, hvis det er noget du nyder at ser frem til. Så lad dig ikke nare af et fitnessmedlemskab, hvis ikke det gør dig glad. Måske er lange gåture i naturen, tennis hver lørdag morgen eller at være en del af at fodboldhold det, der netop hjælper dig til at ville træne.

At vælge den rette type bevægelse er alt afgørende for, at du oplever succes med at træne. Så spørg dig selv:

 • Hvilke former for bevægelse bringer dig glæde
 • Hvilke former for bevægelse ser du frem til?
 • Hvad vil du gerne prøve eller lære? Har du f.eks. En drøm om at lære at spille bordtennis eller lære at paddleboarde?
 • Hvad er dine mål med træning? Vil du gerne blive stærkere, vil du gerne tabe dig eller vil du bare gerne have et endorfin boost til din mentale sundhed?
 • Hvor meget tid har du reelt set lyst til og råd til at bruge om ugen på din træning?
 • Og er der måske nogen du kan træne sammen med, for at hjælpe hinanden til at blive ved på regnvejrsdage og i travle perioder?

(Psst, som et lille tip, så kan et energiboost inden træning altid bidrage til motivation og gode stunder, hvadend det er en et æble med peanutbutter, et stykke knækbrød med ost eller med hjælpe fra koffein i Grønt Kaffe Kapsler)

Motion der er sjovt er motion der virker - sørg for at du nyder din træning og bevægelse, frem for at gøre hvad alle andre gør

Lette genveje til et energiboost og motivation

Men selvfølgelig handler det ikke kun om den rette type motion for dig og dine behov. Det handler i høj grad også om at sikre at din krop har de rette forudsætninger for træning - både fysisk og mentalt.

Din motivation til træning afhænger derfor også af, hvordan du passer på din krop ved siden af træning. Så hvis du mangler motivation eller energi, bør du overveje også at kigge på dine kostvaner, søvnvaner og hvordan du plejer dit mentale helbred. Det hele hænger sammen og er afhængigt af hinanden!

Få den rette benzin til maskinen

Det siger sig selv, men alt hvad du spiser, drikker, giver din krop eller ikke giver din krop har en afgørende indvirkning på, hvordan du har det, og hvordan du kan træne. Du bør derfor sørge for at spise både nok og rigtigt.

Alt afhængigt af hvad dine mål med træning er, så kan du enten skrue op for dit kalorieindtag eller skrue ned for det. Men gør det ikke uhensigtsmæssigt så du enten overspiser eller sulter dig selv, da dette ikke hjælper med din motivation, energi eller træning. Spørg derfor en professionel om råd før du piller for meget ved kalorieindtaget eller fordeleing af de makroer du indtager.

Du kan dog selv, helt uden bekymring og i fuld kontrol, vælge at spise efter sundhedsstyrelsen anbefalinger om sund og varieret kost, og boostet med et kosttilskud til dine behov. Kosttilskud kan være alt fra vitaminpiller til superfoods, men særligt til at komme igang med træning kan koffein kosttilskud såsom Grønt Kaffe Kapslervære et ideelt valg.

Hvis du særligt har et mål om at tabe dig, så bør du i endnu højere grad være opmærksom på hvad og hvor meget du spiser. Igen, lad være at sulte dig selv, det har ingen positive effekter, men forsøg i stedet at spise sundere alternativer med lavere indhold af kalorier.

Dette kan for eksempel betyde at du i stedet for hvidløgsbrød til lasagnen spiser en stor skål salat eller at du i stedet for to rundstykker til morgenmad, spiser et rundstykke og en skål frisk frugt. Ligeledes kan du bruge kosttilskud til at booste dette, for eksempel helt naturligt Slanke Kaffe der er særligt designet til at erstatte normal kaffe (og mindske kalorieindtaget) samt hjælpe med at pleje kroppen.

Sov rigeligt

Dernæst er søvn langt vigtigere end du tror. Søvn er ikke blot til for at du kan slappe af og få fornyet energi efter en lang det - det er absolut essentielt for at din krop kan restituere på baggrund af dagens både fysiske og mentale udfordringer.

Jep, du hørte rigtigt, fysiske og mentale udfordringer. Søvn er vigtigt for alle processer i din krop, både hjernen og kroppens fysiologiske processer, så hvis du gerne vil have mere motivation, mere energi, bedre resultater med din træning og dine sundhedsvaner, så skal du sørge for at få nok søvn.

Bare for at nævne et par ting du kan opleve, når du begynder at sove mere:

 • Mere energi og overskud
 • Stærkere krop
 • Bedre hukommelse
 • Velfungerende immunforsvar
 • Nedsat sult og sukkertrang i løbet af dagen
 • Bedre humør
 • Mere rolig tilgang til pressede situationer

Så hvad der din undskyldning for ikke at sove mere?

Viljestyrke

Sidst men ikke mindst, har vi en kategori kaldet viljestyrke. Men det er ikke blot viljestyrke, det handler i høj grad om dit mentale velvære. Hvis du konstant siger til dig selv, at du ikke har overskud til at træne eller ikke er i stand til at nå dine mål, så vil du ikke nå der til.

Begynd derfor at tale til dig selv på en anden måde. Hver gang du møder en mental barriere, stop op, og giv dig selv den pep talk du fortjener. Ja - du har energi til træning, du har styrke til træning, du har disciplin til kun at tage et stykke kage, fordi du er sej! Tal til dig selv som det super menneske du er, og du vil opleve enorm resultater her af.

Mange kalder dette for “positive self talk” og “affirmations”, og det er alment kendt at de virker. Begynd derfor også at træne din hjerne og din kærlighed, tålmodig og opmærksomhed for dig selv - du vil begynde at kende din krop bedre og forstå dens signaler meget bedre.

Som en kæmpe bonus kan dette hjælpe dig til ikke at tvinge dig selv til noget, der ikke gavner dig (såsom at sulte dig selv, tvinge dig selv til træning når du egentlig har brug for at sove, eller vælge en salat på en restaurant når du egentlig vil have en burger), og stadig være stolt og glad for dig selv.

Og igen, dette er afhængigt af at du spiser og sover efter dine behov. Det hele hænger sammen, så du kan bare starte et sted, og stille og roligt vil du opleve, hvordan alt andet følger med når du begynder at ændre små ting!

Følg de kendte kostråd til at give din krop mest mulig energi til at booste din motivation og dit velvære

Andre interessante artikler