Fodboldfest med stigende rabat indtil de danske drenge vinder (eller ryger ud af turneringen) - gælder fra den 14/6*

Muskel Tonere

Hjælp til vægttab - sådan kommer du i gang med et vægttab hjemmefra

Det har netop været jul og nytår - sæsonen hvor alle har spist godt til af and, flæskesteg, julesmåkager og en lækker fler-retters menu til nytåret (oftest uanset om man fejrer jul eller ej, for hvem udnytter ikke enhver undskyldning for at spise god mad).

Særligt i år er der blevet spist til, fordi alle forsøger at holde varmen på alternative måder, så de kan spare penge på opvarmning af huse og lejligheder. Derfor er lidt ekstra sul på kroppen til at holde på varmen mens kulden er værst ikke en dum idé.

Men hvad gør du så når januar rammer med alle de optimistiske mål om “nyt år - ny mig”, drømme om en sommerkrop og idéer om at have 42 timer i hvert enkelt døgn, så du kan nå alle de ting du har planer om?

Det er oftest turen ned i træningscenteret, der er den første til at ryge, hvis du har andre projekter og mål du gerne vil nå - det er dog svært at sige hvorfor, men det er nok til at miste håbet på et vægttab.

Vi har dog den perfekte løsning - vi bringer fitnesscenteret og træningen hjem i stuen til dig med en vibrationsplade til træning, og giver dig de bedste tips og trick til at booste motivation til træning, så du kan opnå dit vægttab hjemmefra.

Opnå success med dit vægttab ved at have klare mål og vide hvad der motiverer dig

Sådan opnår du et vægttab

Præcis som der er mange veje til Rom, er der mange veje til et vægttab. Dette betyder også, at der sjældent er en rigtig vej for alle, men tværtimod handler det om at finde sin egen vej til at opnå et vægttab.

Dette kan der være mange forskellige årsager til, men den primære er dog at vi som individer og vores kroppe er forskellige, og derfor har forskellige motivationsfaktorer og behov, der skal opfyldes for at vi trives.

Nogen bliver motiveret af at gå i fitness sammen med deres venner, andre opnår et vægttab hvis de ved der er en slags præmie når de når deres mål såsom en rejse - og selvfølgelig er der også nogen, hvor vægttabet i sig selv er motivation.

Det er derfor essentielt, at du kender til motivationen bag dit vægttab, og hvad du godt kan lide at gøre, som bidrager til et vægttab. Prøv at besvare hvert af de nedenstående spørgsmål så specifikt og detaljeret du kan, og du vil komme nærmere hvad din vej til vægttab bør være:

 • Hvorfor vil du gerne tabe dig?
 • Hvor meget vil du gerne tabe dig?
 • Hvilke faktorer skal netop du tage hensyn til - har du nogle sygdomme, allergier eller særlige behov, at tage højde for?
 • Hvor villig er du til at ændre vaner, generelt?
 • Hvilke vaner er du klar til at lægge om - kostvaner, træningsvaner, søvnrytmer?
 • Hvor meget tid er du klar til at investere i dit vægttab?
 • Hvem har du til at heppe på dig støtte dig?
 • Hvad skal der til, for at du er motiveret, og hvordan kan du sikre dette?
 • Hvordan vil du fejre dit vægttab, når i mål?

Det lyder måske som nogle basale spørgsmål, men hvis du allerede fra starten af ved, hvad der motiverer dig, så kan du indarbejde dette i dit vægttab, så du altid har de bedste forudsætninger for at arbejde målrettet på den vægt du gerne vil opnå.

Ligeledes er det vigtigt, at du har gode mennesker omkring dig til at heppe på dig, støtte dig og hjælpe dig når det bliver svært. Tag en snak med dem om, hvordan de bedst kan hjælpe dig - for eksempel kan du aftale, at jeres café dates bliver skiftet ud med en gåtur i skoven og en termokop, eller bede dem minde dig om din træning.

Mennesker er sociale og vi kommer bare meget længere, når vi hjælper hinanden, og når vi gør tingene håndgribelige. Så sørg for at sætte ord på det med folk du stoler på og lad dem hjælpe og heppe på dig - ja lad dem tage med på din rejse!

Gør træning til noget sjovt og socialt, tag ud på gåture med familien eller venner

Genveje og hjælp til vægttab og træning derhjemme

Så hvad er de letteste genveje til at gøre bedst brug af din motivation til træning og opnå et varigt vægttab? Det er ret simpelt - gør det sjovt og gør det let!

Gør det sjovt

Hvad gør noget sjovt eller hvad er et tydeligt tegn på, at noget er sjovt? At du glemmer tiden og at du glemmer, hvad du har gang i - og gerne komplimenteret med masser af grin. Så her er en række ideer til at komme i gang med et sjovt vægttab hjemmefra med din partner, dine børn, dit kæledyr eller hvem du måtte dele hjem og liv med:

 • Dans og online undervisning. Der er rigtigt mange, der føler det akavet at gå til dans eller Zumba, fordi de ikke føler at de kan bevæge sig ordentligt. Men dans handler ikke om at være den bedste, det handler om at have det sjovt og frigive en masse energi og følelser.

  Som Meredith og Christina siger i Grey’s Hvide Verden, “dans det ud” - og det er lige præcis hvad vi anbefaler. Find en online klasse, en youtube video, brug “just dance” med dine venner eller tænd for din favorit musik, og dans løs. Om end du har noget at fejre, er glad, eller har haft en træls dag, så “dans det ud”.

  Du vil ikke blot få det enormt godt og frigive en masse dejlige endorfiner med dans, men du vil helt bestemt også glemme tiden og bare nyde at bevæge dig (og pludseligt danser du hver dag og forbrænder mere energi end du lige tror).

 • Fangeleg, fodbold og kokurrencer. Hvis du har børn (eller en partner, det kan næsten være det samme), så ved du godt hvor meget energi de kan have. I stedet for at sende dem ud at bruge energi uden dig, så kan du tage med og både nyde samvær med dem og samtidigt få brugt en masse energ.

  Har du adgang til en have eller et fællesområde, så kan du lege fangelege eller spille fodbold - eller hvad end I nu måtte have lyst til og kan finde på. Hvis ikke, så kan I lave konkurrencer indendørs: hvem kan klappe hinandes hænder flest gange i mens i holder en planke, hvem kan lave flest sprællemænd eller hvem kan hoppe længst.

  Konkurrencer eller “mini OL” kan være en nem måde at finde motivation til træning og få hele husstanden i gang med at træne sammen. Så sæt jer ned og design jeres egen konkurrence - og husk at vælge en præmie!

 • Fitness videospil er ligeledes en genial måde at få brugt energi på. Der findes i dag utallige spil af denne slags, som du kan have det sjovt med - og der er ingen skam i det, tværtimod, det er en effektiv og nem måde at få mere motion ind i din hverdag på.

Gør det let

Derudover kan det være en stor hjælp, hvis du gør det så let som muligt. Lad være at forvente at du kommer ned i fitness centeret fem gange om ugen eller at du udelukkende spiser sundt. Det er en rejse og det kræver tilvænning, så her er et par tips til at gøre det let at komme i gang med dit vægttab:

 • Fjern ting der kan afholde dig fra træning. Hvis du har spil på din telefon eller har TV og sofa som centrum af din stue, bør du lave om på det. Slet de apps på din telefon, der tager din tid og indret din stue, så du ikke med det samme bliver fristet til at sætte dig i sofaen - gør det sværere at træffe den “dovne” beslutning.

 • Have frisk frugt og sunde snacks stående fremme. Hvis slikskabet frister, så bør du vælge at stille dine sunde snacks frem på køkkenbordet eller spisebordet. Gør det umuligt at overse dem - det gør det nemmere at vælge dem frem for slikskabet.

 • Gør brug af redskaber som en vibrationstræner eller elastikker - brug dem enten i et specifikt træningssæt eller i mens du ser film eller TV, så du ikke bare sidder stille. De er lette at få fat i og lette at bruge - og de vil bidrage til at du kan opleve mange forskellige resultater, både vægttab og styre.

 • Gør det til noget socialt. Som tidligere nævnt vil du have langt større succesrate, hvis du gør træning og madvaner til noget socialt. Inddrag dine nærmeste i madlavning og planlægning, tag på gåture eller løbeture eller andre aktive arrangementer frem for en tur på café eller i biografen.

Og lige et par sidste råd med på vejen

Ethvert valg er et fravalg - du behøver ikke vælge den mega sunde løsning hver eneste gang, men sørg for at 50% af dine valg bidrager til de mål du har sat dig. Brug tid på at planlægge ugen og ugens aktiviteter og mad, forbered måltider og træning aftenen før så det er let at komme i gang, og vær tålmodig med dig selv.

Et vægttab er en rejse, der er forskel for enhver person. Sørg for at din rejse passer til dine behov og drømme, og at den bliver sjov og let for dig at være på.

Andre interessante artikler