Fodboldfest med stigende rabat indtil de danske drenge vinder (eller ryger ud af turneringen) - gælder fra den 14/6*

Virker det at eksfoliere strækmærker?

Omkring 80 % af os siges at have strækmærker af en eller anden art, og mere end 50 % af kvinder oplever strækmærker i forbindelse med graviditet. Nu hvor det er sådan et udbredt problem, findes der så en simpel løsning? Der er masser af cremer, lotions og procedurer til at hjælpe os til at slippe af med strækmærker, men hvad gør eksfoliering ved dem? Vi er her for at finde ud af det!

Hvad er strækmærker, og hvorfor kommer de?

Strækmærker, også kaldet striae, er en form for ar på huden og fremkommer som lange, smalle streger med en anden farvetone. De kommer, når huden strækkes for hurtigt, og de mest almindelige årsager er hurtig vægtøgning, graviditet eller pubertet. Strækmærker er mere udbredte hos kvinder end mænd, men det er stadig et meget velkendt hudproblem for begge køn.

Hvordan kan eksfoliering hjælpe?

Eksfoliering er en fantastisk naturlig metode til at hjælpe med at reducere fremtoningen af strækmærker på huden. Eksfolieringsprocessen virker ved at fjerne døde hudceller på kroppen og sætter gang i produktion af elastin og kollagen. Dermed kan regelmæssig eksfoliering af området på huden med strækmærker hjælpe med at reducere deres fremtoning og langsomt få dem til at falme.

Eksfoliering virker også rigtig godt i samarbejde med andre strækmærke behandlinger som fx cremer, olier og lotions. Grunden er, at når du fjerner de døde hudceller fra området, gør du huden i stand til bedre at optage de andre behandlinger i dybden. Det kan føre til mere effektive resultater, og dine strækmærker vil falme hurtigere.

Tips til at eksfoliere strækmærker

Først og fremmest skal du bruge en naturlig eksfoliering til strækmærker i stedet for dem, der er fyldt med kemikalier. Det er fordi, at naturlige skrubbe midler er milde mod huden og vil ikke forårsage uønsket irritation eller rødme. Ingredienserne vil også have yderligere fordele for huden end bare eksfoliering. De bedste ingredienser at holde øje med i en naturlig skrub til kroppen er kaffe, havregryn og kokosolie. Kaffe hjælper med at øge blodomløbet i området for at reducere fremtoningen af strækmærker indefra, havregryn er milde og giver næringsstoffer, og kokosolie nærer i dybden & giver fugt.

Dernæst skal du sørge for at vælge en skrub, der er mild og passer til din hudtype. Forskellige skrubbe milder vil være mere ru eller bløde for huden, og selvom du har brug for noget struktur for at kunne eksfoliere huden ordentligt, vil du ikke være skyld i irritation, da det vil få strækmærkerne til at se værre ud. Det er specielt vigtigt for sensitiv hud.

Kan du eksfoliere strækmærker, mens du er gravid?

Ja, hvis du bruger en naturlig og mild skrub eller eksfoliering på din hud, er det sikkert at gøre i graviditeten. Da strækmærker er så almindelige under graviditet, anbefaler vi at prøve regelmæssig mild eksfoliering af huden for både at holde den sund samt reducere fremtoningen af strækmærker, før de bliver for tydelige.

Oversigt

Eksfoliering af huden er en god metode til at reducere fremtoningen af strækmærker hos både mænd og kvinder. Når du gerne vil eksfoliere din hud, skal du sørge for at vælge en mild og naturlig eksfoliator, der ikke forårsager irritation på din hud, da det kan få strækmærkerne til at se værre ud.

Del med