FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR*

Hvad er bivirkningerne ved Hamp?

Hamp er blevet et populært samtaleemne, og selvom det ikke er det samme som dets psykoaktive modpart, har det stadig fået et dårligt ry blandt mange mennesker, der er usikre på, hvad det rent faktisk er, og om det er sikkert at bruge. For at hjælpe dig med at lære mere om hamp og dets sikkerhed, har vi lavet denne nemme guide, så du kan forstå, hvad hamp er samt eventuelle bivirkninger.

Hvad er Hamp?

Hvad er hamp?

Hamp, også kendt som industrial hamp, kommer fra Cannabis Sativa planten og er kendt for bl.a. at blive anvendt i sundhedsindustrien. Selvom de kommer fra den samme familie af planter, er hamp ikke lig med cannabis eller et narkotikum, og det har ikke de samme psykoaktive egenskaber, som gør cannabis til et ulovligt stof. Hamp, på den anden side, er en fantastisk superfood og blev originalt brugt for mere end 10.000 år siden, hvor frøene blev ristet for at blive spist i mad, og planten blev lavet til fibre til reb eller andre byggematerialer. Selvom de kan se ret ens ud, har de meget forskellige egenskaber og er begge forskellige både kemisk og strukturelt.

Har Hamp nogle bivirkninger?

Selvom Hamp er kendt for sine mange fantastiske sundhedsfordele for fx hjertet, huden, håret, musklerne, leddene og blodomløbet, har det måske også nogle bivirkninger, specielt når det bliver taget på specifikke måder. Hvis det indtages helt, kan det forårsage disse hamp bivirkninger:

  • Hals irritation
  • Diarré
  • Kvalme og opkast
  • Bradycardia (langsom hjerterytme)
  • Hypertension (forhøjet blodtryk)

De fleste Hamp tilskud bruger ikke den hele plante men i stedet olien fra frøene eller hele planten (CBD olie), hvilket gør det meget sikrere at bruge. Da Hamp indeholder mange fibre, kan det føre til luft i maven, oppustethed og diarré, hvis du tager for meget for hurtigt.

Hvem bør ikke tage Hamp?

Selvom Hamp generelt set er sikkert at bruge, er der nogle personer, der enten skal undgå det eller tale med deres læge først. Disse personer inkluderer:

  • Gravide eller ammende mødre
  • Dem der tager cardioglykosider medicin
  • Dem der tager vanddrivende medicin

Er Hamp sikkert?

Er hamp sikkert som kosttilskud?

Både hampefrø og hampeolie er blevet brugt uden fare i århundreder i traditionelt kinesisk medicin, så selvom der ikke er en overflod af moderne research på planten, er det blevet set, at den både er succesfuld og effektiv. Derfor bør Hamp tilskud være sikre at bruge, hvis du følger vejledningen og køber det fra en troværdig producent, der bruger hamp af høj kvalitet.

Oversigt

Med alt den usikkerhed, der er om hamp som en ingrediens, specielt forvekslingen med det narkotiske cannabis, er det nemt at se hvordan denne superfood kan rejse mange spørgsmål. Du bør nu vide, hvad hamp er, hvordan det er forskelligt fra cannabis samt hvilke bivirkninger, der kan være forbundet med hamp. Husk dog at bivirkninger ikke rammer alle, og når du indtager begrænsede mængder, som fx i tilskud, bør der ikke være nogle problemer!

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med