FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR*

Hvad er Guarana?

Du har formentlig hørt om Guarana, men ved du egentlig, hvad det er? I denne artikel forklarer vi mere om denne fantastiske frugt, hvordan den bruges og dens mange fordele for dit helbred og velbefindende. Vi giver dig også nogle tips til, hvordan du tager Guarana og tilføjer den til din daglige rutine for at få mest muligt ud af denne unikke eksotiske superfood.

Hvad er Guarana?

Hvordan virker guarana? En vigtig superfood

Guarana, eller Guaraná på portugisisk og Guarana Paullinia cupana på latin, stammer fra Amazonas vandområder og bliver mest fundet i Brasilien. Den fantastiske plante er velkendt for sin frugt, der kan bruges på mange måder og har mange fordele. Guarana frugten er oftest rød/brun på yderside med hvide frøkapper (kødet der dækker kernerne) og en sort kerne.

Som resultat af den unikke farve og form på frugten, ligner den ofte et øjeæble, når man åbner den, og det er derfra, dens har fået sit navn; det stammer fra Sateré-Maué ordet warana, hvilket betyder ‘frugten som menneskets øjet’. Det er det, der gør den så unik og interessant på verdensplan, og det var en af grundene til, at den først blev importeret til Europa i det 16. Århundrede.

Anvendelse

Udover at spise frugten rå, er planten traditionelt blevet brugt på mange måder. Guaraní folket ville skrælle, vaske og tørre kernerne og bruge dem i en te. Disse kerner blev derefter kværnet til et fint pulver og lavet til en dej for at lave et guarana brød. Nu til dags bliver det mest brugt i guarana energidrikke og andre former for drikke med brus. I Brasilien bliver det også brugt i en fermenteret drik, der også indeholder cassava og vand.

Guarana sundhedsfordele

Giver dig et energi-boost
1. Giver dig energi

Guarana-kernen er fuld af koffein og siges faktisk at indeholde 4 til 6 gange mere koffein end kaffebønner! Det betyder, at det er en kraftfuld naturlig stimulans, og det er grunden til, at den bliver brugt i så høj grad i mange forskellige energidrikke. Planten indeholder koffein som et naturligt forsvar mod planteædere men er fuldkommen sikker for os, så det er et fantastisk valg, hvis du leder efter et boost til din morgen, eller hvis du er sent oppe.

Forbedrer fokus og koncentrationsevne
2. Forbedrer fokus

Da kernerne indeholder stimulansen koffein, bruger mange det til at gåpåmod og fokus. Det er grunden til, at du, eller andre der drikker energidrikke, drikker dem efter en lang aften, eller når du har meget arbejde. Koffeinen i Guarana kan også få dig til at blive mere årvågen og frisk. Det gør det ideelt til studerende og dem, der har behov for et boost til deres fokus!

Hjælper med vægttab
3. Støtter vægttab

Grundet indholdet af koffein i Guarana siger mange, at det kan være gavnligt for vægttab. Det er fordi koffein, og andre stimulanser som koffein, kan øge metabolismen, hvilket betyder, at kroppen hurtigere forbrænder fedt og kalorier. Derfor er Guarana blevet yderst populært i mange vægttabsprodukter og kosttilskud.

Propfyldt med antioxidanter
4. Fulde af antioxidanter

Guarana indeholder stoffer med fantastiske antioxidant egenskaber som fx theobromine, tanniner, saponiner og katekiner. De virker ved at neutralisere frie radikaler forårsaget af ting som forurening, rygning, alkohol og stråling. Det betyder, at de beskytter kroppen og kan hjælpe med at forsvare mod celle-skader på fx hjernen, hjertet og huden.

Bidrager til sund og smuk hud
5. Hjælper sund hud

Vidste du, at guarana også kan gavne huden? Grundet det høje indhold af antioxidanter i frugten og kernerne, kan det hjælpe med at pleje huden. Skade fra frie radikaler er en af hovedårsagerne til præmatur aldring, så Guarana er essentielt anti-aging! Ved at tage Guarana, kan du hjælpe med rynker, fine linjer og kragetæer og generelt holde huden sund.

Bidrager til at vedligeholde et sundt hjerte
6. Hjælper hjertets helbred

Endnu en virkning ved guarana kernerne er, at de kan forbedre hjertets helbred. Den først måde, de gør det på, er ved at antioxidanterne kan hjælpe med blodomløbet for at reducere risikoen for blodpropper. Det kan måske også hjælpe med at reducere oxideringen af ‘dårligt’ kolesterol, der kan føre til mange problemer som hjertesygdomme og hjerteanfald. Det bliver stadig undersøgt for at få fulde resultater.

Den bedste metode til at tage Guarana

hvad er guarana

Selvom det kan være svært at få den rå frugt ind i din daglige rutine, er der mange nemme metoder til at få Guarana ind i din kost. Den mest populære er gennem et Guarana tilskud, enten i form af piller eller pulver. Den bedste guarana dosis i en pille er anbefalet til at være minimum 250-300 mg dagligt, men for at opnå de bedste resultater anbefaler vi noget stærkere, så kig dig omkring for at finde det bedste. De kan nemt tilføjes til din kost og er bekvemmelige!

Hvis du foretrækker et guarana pulver, er de til gengæld ideelle til dem, der foretrækker at drikke regelmæssige smoothies eller shakes, eller hvis du vil prøve det i nogle opskrifter. Hvorfor ikke prøve en energigivende Guarana smoothie om morgenen, nogle Guarana småkager for at få en sundere snack, eller chokolade trøfler med Guarana som en lækker forkælelse! Du kan også prøve at tilføje det til dine egne opskrifter og give dem et sjovt twist!

Guarana bivirkninger?

Da Guarana naturligt indeholder koffein, er der nogle få mindre bivirkninger at tage hensyn til, som fx svimmelhed, rastløshed eller søvnløshed. Det sker dog kun, hvis du tager for meget koffein, så sørg for, at du altid følger den anbefalede dosis på Guarana pillerne og pulvere. Det er også blevet erklæret sikkert at indtage, så der er ikke så meget at bekymre sig om.

Når du skal vælge det bedste Guarana tilskud til dig, skal du sørge for at vælge et, der er naturligt og ikke indeholder nogle fyldstoffer, bindemidler eller andre uønskede ingredienser. Det anbefales også i høj grad at købe fra et troværdigt sted for at undgå nogle sjældne guarana bivirkninger, der kan komme fra et dårligt produkt.

Oversigt

Guarana er en fantastisk superfood, der er ideel, hvis du leder efter et naturligt energi boost eller en simpel metode til at pleje din krop. Det har nogle fantastiske fordele takket være dets koffein og antioxidanter, så du skal bare sørge for at følge anbefalingerne på alle tilskud for at holde dig sikker, og hold dig altid til naturlige produkter.

Anbefalede Produkter

Del med