FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR*

Hvad er Resveratrol, og hvordan kan det hjælpe os?

Hvis du interesserer dig for superfoods eller gerne vil lære mere, har du formentlig stiftet bekendtskab med Resveratrol. Men hvad er det? Og hvorfor elsker så mange det? Vi er her for at hjælpe! Her er vores komplette guide til Resveratrol, inkluderende hvad det er, de fantastiske fordele for kroppen samt den bedste metode til at få det ind i din kost.

Hvad er Resveratrol?

Rent videnskabeligt er Resveratrol en form for naturligt fenol samt en fytoalexin. Men hvad betyder det egentlig? Lad os skære det ud i pap. Fenol er et naturligt stof, der produceres af nogle planter, og det er ofte fremstillet som en reaktion på skadende miljømæssige faktorer som fx bakterier, patogener og radiation. Ligeledes er fytoalexin en antioxidant, der fremkommer, når en plante er under angreb.

Det betyder helt essentielt, at Resveratrol er et beskyttende stof. Det findes i fødevarer som fx mørk chokolade så vel som i skindet på blåbær, multebær, hindbær og peanuts samt Japansk Pileurt. Det findes også i skindet på røde vindruer (eller ekstrakt fra røde vindruer), og det er her, associeringen til rødvin ofte kommer fra. Det bliver fremstillet af disse planter som en reaktion på en skade eller et angreb, hvilket er grunden til, det er kendt som en fantastisk naturlig beskytter.

Hvad gør det for os?

Da det er en antioxidant og bliver produceret af planter, når de er under angreb, kan det også gøre det samme for os, når vi får nok af det ind i vores kroppe. Antioxidanter er molekyler, der hjælper med at beskytte kroppen mod skader fra frie radikaler. Det kan være forårsaget af adskillige faktorer, og ofte kan vi ikke undgå dem i den moderne verden, som fx forurening, rygning, alkohol, stråling og selv UV-stråler fra solen. De fleste af de ting, der kan forårsage skader på celle niveau skyldes frie radikaler. Antioxidanter virker ved at neutralisere disse frie radikaler, og derfor anses de for at være en naturlig indre beskytter.

Hvad er fordelene ved Resveratrol?

Da Resveratrol er en antioxidant, er de vigtigste egenskaber, at det kan beskytte kroppen. Det er dog en smule vagt, så her er nogle specifikke fordele ved denne fantastiske superfood:

 1. Anti-Aging

  En af de mest populære anvendelsesmuligheder og fordele ved Resveratrol er, at det kan have anti-aging virkninger på huden. En af de vigtigste årsager til præmatur aldring er skader fra frie radikaler, og da Resveratrol er en antioxidant, kan den hjælpe i høj grad! Frie radikaler får huden til at se ældre ud, så Resveratrol kan hjælpe med fine linjer, rynker og kragetæer, så du får et yngre look. Det er også grunden til, at mange anser Resveratrol for at være et af de bedste tilskud til hudpleje og skønhed

 2. Hjertesundhed

  Traditionelt siges det, at Franskmænd har et sundere hjerte end mange af nabolandene, og mange mener, at det er på grund af vindruerne og vinen! Det er der måske noget om! Teorien er, at ved at drikke rødvin i moderate mængder (en druktur vil ikke hjælpe!) har franskmændene fundet en regelmæssig kilde til Resveratrol, og dermed har de sænket risikoen for hjertesygdomme og andre hjerteproblemer. Selvom det ikke er videnskabeligt bevist, er det stadig godt at tro, at rødvin kan hjælpe med at holde dit hjerte sundt!

 3. Blodtryk

  Et forhøjet blodtryk kan sætte dig i seriøs risiko for mange hjerteproblemer som fx et hjerteanfald, og det skyldes for det meste faktorer som fx kost, et højt saltindtag, højt kolesterolniveau, diabetes og stress. Grundet Resveratrols antioxidant egenskaber, siges det, at det kan hjælpe med at sænke blodtrykket. Et studie viste, at høje doser af denne superfood kan hjælpe med at reducere presset på arterievæggene, også kendt som systolisk blodtryk. Der bliver stadig lavet undersøgelser på området, så vi til fulde kan forstå, hvordan det kan hjælpe og den rette dosis.

 4. Kolesterolniveau

  En massiv bidragsyder til både blodtryk og det generelle hjerte helbred er kolesterolniveauet. En af de mange egenskaber ved Resveratrol er, at det siges at kunne sænke det ‘dårlige’ kolesterolniveau og booste det ‘gode’. Ifølge et studie kan det have en effekt på enzymet, der kontrollerer produktionen af kolesterol og dermed sænke det ‘dårlige’ LDL kolesterol. Det betyder, at Resveratrol kan være ideelt til dem, der leder efter en naturlig løsning på at give deres overordnede hjerte helbred et boost!

 5. Hjernesundhed

  Resveratrol kan også gavne hjernen grundet de antioxidante og anti inflammatoriske egenskaber. Det er fordi, det kan hjælpe med at beskytte hjernen mod skader fra frie radikaler på samme måde, som det kan for huden. Det er grunden til, at mange studier har undersøgt fordelene ved at tage Resveratrol tilskud så vel som at drikke rødvin (igen, i moderate mængder) for at hjælpe med at sænke den risikofaktor for mange kognitive sygdomme.

 6. Ledsundhed

  Endnu en måde hvorpå de antioxidante egenskaber ved Resveratrol kan hjælpe kroppen er ved at støtte leddene. Mange studier har kigget på fordelene ved superfoods for leddene, og en af de mest gavnlige har været Resveratrol. Et studie har påvist, at det måske kan hjælpe med at reducere bruskens forringelseshastighed, hvilket ellers kan forårsage alvorlige ledsmerter. Indtagelse af regelmæssige doser af Resveratrol kan altså potentielt have en langvarig effekt for dem med ledproblemer som fx gigt, men husk på, at der også er mange andre faktorer, der kan medføre ledproblemer.

Sådan tages Resveratrol

Selvom Resveratrol sundhedsfordele kan findes naturligt i en række frugter og endda i rødvin, er det måske ikke den bedste løsning, hvis du gerne vil opnå maksimale fordele. Selvom der ikke er noget problem i at tilføje rødvin til din kost, så længe det er i moderate mængder, kan det måske medføre bivirkninger som at du føler dig fuld, samt at det indeholder mange kalorier.

Bør jeg tage Resveratrol?

Dette er grunden til, at mange foretrækker at tage et Resveratrol rødvin tilskud for at få deres daglige dosis med lethed. Den daglige anbefalede dosis at tage er 250-1000 mg dagligt, men det afhænger af det mærke, du vælger, og hvilke andre gavnlige ingredienser, det eventuelt indeholder (som fx rødvin ekstrakt). Når du sammenligner denne styrke med det, du finder i et glas rødvin, kan du nemt se, hvorfor et kosttilskud er en nemmere og stærkere løsning!

Hvor meget Resveratrol er der i rødvin?
Pinot Noir - Californien 5.01mg pr liter
Beaujolais - Frankrig 3.55mg pr liter
Zinfandel - Californien 1.38mg pr liter
Merlot - Chile 1.5gmg pr liter
Cabernet Sauvignon - Californien 0.99mg pr liter

Er Resveratrol sikkert?

Ja! Resveratrol er et naturligt stof, der findes i mange bær og andre planter, så det er fuldkommen sikkert at indtage. Sørg bare for at tjekke indtagelse muligheden for at sikre dig, det er sikkert. Da rødvin indeholder alkohol, skal du altid tage dine forholdsregler og sørge for, du ikke drikker for meget. Når det kommer til Resveratrol piller, skal du sørge for at købe et topkvalitets tilskud fra en troværdig producent med et godt omdømme. Du skal også altid tjekke ingredienslisten på alle tilskud, specielt hvis du har nogle personlige allergener.

Oversigt

Resveratrol er en fantastisk superfood at tilføje til din kost, og takket være dens antioxidant egenskaber, kan den være ideel til at beskytte kroppen mod alle former for celle-skader. Derfor kan det også være det ideelle tilskud til dem, der leder efter støtte til deres hjerte, hjerne og ovenikøbet aldrende hud! Sørg for bare, at du finder det rigtige tilskud til dig, og hvis du har lyst til et lille glas rødvin fra tid til anden, kan du gøre det med god samvittighed!

Anbefalede Produkter

Del med