Apriludsalg: Køb 3 betal for 2*

Kollagen

Hvilken kollagen-type er bedst? Alt du skal vide om kollagen

Var du klar over, at der findes over 29 forskellige typer kollagen? Det kan lyde forvirrende og gøre det svært at vælge det kollagen-tilskud, der passer bedst til dine behov.

Men bare rolig, med denne guide giver vi dig det fulde overblik over de mange forskellige kollagen-typer, så du bliver klædt bedst muligt på til at vælge det bedste kollagen-tilskud. Køb kollagen-tilskud med 100% tilfredshedsgaranti.

Hvad er kollagen?

Kollagen, også ofte stavet som collagen, er et essentielt protein for din krop. Faktisk udgør kollagen op til en tredjedel af alle proteiner i kroppen, hvor det fungerer som en vigtig byggesten for sener, blodkar, muskler, knogler og huden.

Desværre begynder kroppen allerede ved 35-års alderen at forbruge mere kollagen, end den er i stand til at producere, hvilket fører til aldersrelaterede problemer som rynker, fine linjer, stive led og nedbrudt brusk.

Dette er også en af de primære årsager til, at mange danskere tyer til at tage et dagligt kosttilskud med kollagen, da en ekstra tilførsel af kollagen kan hjælpe med at vedligeholde huden ved at erstatte døde hudceller dermed bevare hudens fasthed og elasticitet.

Hvad er kollagen godt for?

Der er mange forskellige fordele ved kollagen, og flere videnskabelige studier viser, at man ved et dagligt indtag af kollagen-tilskud kan øge kroppens naturlige produktion af kollagen.

Hvilket er ret genialt, da man dermed kompenserer for den faldende produktion, som naturligt sker, jo ældre man bliver.

Der er mange fordele ved at øge produktionen af kollagen, da kollagen blandt andet bidrager til at:

Reducere rynker og forbedre hudens elasticitet

Kollagen virker ved at reparere hudceller, og i denne proces forbedres hudens elasticitet, tykkelse og hydrering. Et dagligt kosttilskud med det rigtige kollagen-typer kan dermed hjælpe med at reducere tydelige ældningstegn som rynker, fine linjer og slap hud samt forbedre din huds generelle sundhed.

Lindre ledsmerter og pleje brusk

Selvom de mange forskellige kollagen-typer primært bliver hyldet for sine anti-aging-fordele til huden, kan et dagligt kollagen-tilskud også være perfekt, hvis du døjer med stive led og ledsmerter. Proteinet bidrager nemlig til at fremme sund brusk i led, og bidrager potentielt også til at reducere smerter hos personer med slidgigt i både knæ og fingre.

Bevare muskelmasse

Kollagen er et protein, som består af aminosyrer, som kroppen bruger til at danne og reparere muskelvæv. Flere lovende studier viser, at kollagen potentielt kan bidrage til at vedligeholde knogler og muskler. Og det er især fordelagtigt, hvis man har problemer med muskelsmerter, træner meget og gerne vil øge sin restitution eller forbedre sin generelle knoglesundhed.

Kollagen bidrager til at reducere synlige rynker og forbedre hudens elasticitet.

Hvilken kollagen-type er bedst?

Var du klar over, at kroppen selv producerer 29 forskellige kollagen-typer? Det kan lyde af meget, men de forskellige kollagen-typer har vidt forskellige egenskaber og bidrager til at vedligeholde forskellige kropsfunktioner.

Dog er de absolut vigtigste kollagen-typer kollagen type 1, kollagen type 2 og kollagen type 3, der sammen udgør cirka 90-95% af alt kollagen i kroppen.

Selvom alle kollagen-typer bidrager til at vedligeholde din hud, sener, knogler, brusk og kropsvæv, er nogle kollagen-typer bedre end andre afhængigt af dine personlige behov.

Derfor tænkte vi, at vi her nedenfor ville give dig et hurtigt overblik over de bedste kollagen-typer, som man normalt finder i kosttilskud, og hvilke fordele der er ved dem.

På den måde bliver du klædt bedst muligt på til at vælge det bedste kollagen-tilskud, der er tilpasset til netop dine behov.

Kollagen type 1:

Kollagen type 1 er den kollagen-type, som kroppen har mest brug for. Denne type udgør hele 90% af kroppens kollagen, og hjælper med at danne hud, knogler, hornhinder, sener og andet bindevæv.

Kollagen type 1 er også den kollagen-type, som er kendt for sine anti-aging-egenskaber og hudpleje. Det er nemlig denne type kollagen, som de fleste kollagen-tilskud indeholder, da det bidrager til at reducere fine linjer, rynker samt til at forbedre hudens elasticitet. Og kosttilskud med kollagen type 1 er dermed det bedste, hvis du gerne vil forbedre din huds udseende. Køb marine kollagen-piller med kollagen type 1 her.

Type 1 er hydrolyseret, hvilket vil sige, at proteinet er brudt ned til peptider, og optages dermed effektivt og hurtigt af kroppen.

Kollagen type 2:

Kollagen type 2 består af løsere fibre, og bidrager til at vedligeholde brusk, som fungerer som støddæmper i kroppens led. Det betyder med andre ord, at kollagen type 2 er bedst til ledsmerter og til at pleje brusken i eksempelvis fingre og knæ.

Kollagen type 3:

Kollagen type 1 og type 3 minder meget om hinanden, og bidrager begge til at vedligeholde muskler, hud, organer og blodårer.

Hvilken kollagen-type, der er den bedste, afhænger derfor helt af dine behov, da de forskellige kollagen-typer har forskellige egenskaber. Kollagen type 1 er bedst til huden, knogler og brusk, mens kollagen type 2 er bedst til led og brusk, og kollagen type 3 minder en del om type 1.

Kollagen type 1 er perfekt til at pleje huden.

Hvad er kollagen lavet af?

Nu hvor vi har fået styr på de forskellige kollagen-typer, kan det være en god idé at finde ud af, hvad kollagen er lavet af, og hvilke kollagen-tilskud der passer bedst til dine behov.

Overordnet set er der tre forskellige kollagen-tilskud, som du kan købe i Danmark: Marine kollagen, bovine kollagen og vegansk kollagen.

Kort fortalt er den primære forskel mellem de forskellige kollagentilskud, at marine kollagen er lave af fisk, bovine kollagen er lavet af kvæg og vegansk kollagen er lavet af en kombination af vitaminer og superfoods, som øger kroppens naturlige produktion af kollagen.

Hvilket kollagen-tilskud, du bør vælge, afhænger derfor af dine personlige behov og den kollagen-type, som du har brug for.

Vegansk kollagen indeholder ikke en bestemt kollagen type, da det er lavet af veganske ingredienser, der stimulerer din kollagen-produktion på grund af aktive ingredienser som C-vitamin, hyaluronsyre, resveratrol, og zink. Vegansk kollagen er det perfekte alternativ til veganere og vegetarer, der ikke har lyst til at gå på kompromis med deres livsstil men stadig nyde de mange fordele ved kollagen. Køb vegansk kollagen-tilskud her.

Marine kollagen indeholder ofte hydrolyseret kollagen type 1 og 3, der som sagt er perfekt til at reducere rynker og fine linjer samt til at forbedre hudens elasticitet. Køb marine kollagen-piller med kollagen type 1 her.

Bovine kollagen indeholder derimod ofte de tre vigtigste kollagen typer - altså kollagen type 1, 2 og 3 - og er dermed et mere alsidigt collagen-tilskud. Problemet med bovine kollagen er dog, at det ikke optages lige så effektivt af kroppen som marine kollagen, og det er ligeledes svært at finde i Danmark.

Hvor meget kollagen skal man tage om dagen?

Hvor meget kollagen man skal tage om dagen, varierer meget fra de forskellige kollagen-tilskud. Så selvom det virker lidt som et ikke-svar, bør du altid følge anbefalingen omkring dagligt indtag på det enkelte kollagen-tilskud.

Så sørg altid for at følge den anviste dosering og mængde, som der står skrevet på det enkelte kollagen-tilskud.

Kun på den måde er du sikker på, at du tager den rigtige mængde kollagen hver dag.

Er der bivirkninger ved kollagen?

Så længe man følger producentens anbefalede dosis, er der ingen kendte bivirkninger ved kollagen.

Hvilket er logisk, da kollagen er det protein, som findes allermest af i kroppen. Derudover indeholder mange almindelige fødevarer kollagen, herunder oksekød, fisk, svinekød og fjerkræ. Derfor indtager du helt naturligt kollagen gennem kosten, hvis du spiser animalske fødevarer.

Det betyder selvfølgelig også, at du kan opleve bivirkninger ved kollagen, hvis du er allergisk over for fisk eller kød.

Kollagen type 1 er også den kollagen-type, som er kendt for sine anti-aging-egenskaber og hudpleje. Det er nemlig denne type kollagen, som de fleste kollagen-tilskud indeholder, da det bidrager til at reducere fine linjer, rynker samt til at forbedre hudens elasticitet. Og kosttilskud med kollagen type 1 er dermed det bedste, hvis du gerne vil forbedre din huds udseende

Køb de bedste kollagen-tilskud hos WeightWorld

Hos WeightWorld finder du et stort udvalg af kosttilskud med forskellige kollagen-typer, så du kan vælge det bedste kollagen-tilskud, der passer til netop dine behov.

Vi sælger primært kosttilskud med kollagen-type 1 og 3, da det er de kollagen-typer, der generelt er bedst til at forbedre hudens udseende, pleje led og brusk og bidrage til at vedligeholde muskler.

Derudover har vi vegansk kollagen, som ikke indeholder en specifik kollagen-type, da det er lavet af en unik kombination af superfoods og vitaminer, som bidrager til at booste din naturlige kollagenproduktion.

Så køb dine kollagen-tilskud med den kollagen-type, som du foretrækker, hos WeightWorld og nyd godt af vores unikke 100% Tilfredshedsgaranti. På den måde ved du, at du får det bedste af det bedste.

Andre interessante artikler