Fodboldfest med stigende rabat indtil de danske drenge vinder (eller ryger ud af turneringen) - gælder fra den 14/6*

Hvad er Acai bær og hvordan tilføjes det i kosten?

For at forstå, hvad acai bær kan gøre for kroppen, så lad os først forstå, hvad acai bær egentlig er.

Der findes utroligt mange nærende bær og frugter, som er rige på antioxidanter og andre næringsstoffer. Men de er lave i kalorier, men hjælper dig til at føle mæthed hurtigere efter at have spist. Derfor er bær en sund og naturlig kilde til mange forskellige antioxidanter og vitaminer som din krop har brug for. Der er dog særligt et bær, som skiller sig ud fra mængden netop på grund af sit høje indhold af sundhedsfremmende stoffer. Dette er naturligvis Acai bæret.

Hvad er acai?

Acai bær er et eksotisk bær, som vokser på palmetræer, i de nordlige og centrale dele af kontinentet Sydamerika. Brasilien er et af de primære steder bærret gror, og der er en kombination er af det bedste du kan finde fra “naturens apotek”. Bærret er rig på vitaminer, antioxidanter, mineraler, samt omega 3 og 6. Bærret har i århundrede været en del af det naturlige medicinskab, brugt gennem flere generationer af den lokale befolkning.

Udseendemæssigt er det et lille rundt bær med frugtkød og med et stort frø. Det er lilla i farven, når det er modnes og ligner meget blå druer og blåbær. Det betragtes ofte som en superfood, fordi det har et meget højt indhold af antioxidanter. Siden 2005 har det fået en hidtil uset popularitet i form af sit forbrug i form af kosttilskud. Globalt er efterspørgslen efter denne bær vokset betydeligt i de senere år, og det dyrkes nu i store mængder med henblik på vægttab. Den brede popularitet har gjort at der nu er mange forskellige former for Acai produkter på markedet. Acai bær findes nu både som Acai pulver og i pilleform.

Hvordan virker acai bær?

Det er generelt primært acai bær kosttilskud, som kan hjælpe kroppen med at afgifte og udrense ved at fjerne toksiner og andre affaldsstoffer i kroppen. Det siges også både at hjælpe dig med at detoxe og tabe vægt effektivt ved at brænde fedtpartikler i kroppen og ved at øge stofskiftet. Det reducerer også problemer med luft i tarmen, forstoppelse og oppustethed på grund af overskydende væskeophobning. Det forbedrer desuden dit energi niveau og samtidig reducerer træthed samt fysisk og mental udmattelse. Acai bær virker også godt til at undertrykke appetitten, så du ikke spiser for meget eller snacker den mellem måltiderne.

Hvad er fordelene ved acai bær?

  • Ved indtagelse af acai bær, herunder for eksempel acai pulver, forbedres og vedligeholdes det kardiovaskulære system, som reducerer risikoen for hjertesygdomme. Dette er takket være de mættede fedtsyrer i acai pulver.
  • Det stabiliserer kolesterolniveauet i kroppen.
  • Det kan have anti-age effekt, som antioxidanter i bær hjælper med udrense affaldsstoffer, som fremskynder oxidation i kroppens celler.
  • Det reducerer risikoen for fedme på grund af dets termogene egenskaber.
  • Det hjælper med at forbedre fordøjelsen, regulerer afføring og reducerer gas og luft i maven.
  • Det forbedrer sove vaner og kan reducere stressniveauet.

6 måder at tilføje acai bær til din kost

Der findes flere måde at indtage acai bær på, og mange tænker, hvordan man skal spise og hvor man kan købe acai bær. Den er tilgængelig på markedet, for det meste i form af piller eller pulver. Herunder finder du nogle måder at tilføje acai bær til din kost, og i linket her kan du læse mere om vores acai bær pulver, som er ideel til de følgende forslag.

acai bær morgenmad

1. morgenmad

Start din dag med god samvittighed og med en sund fornemmelse i kroppen ved at tilføje acai til din morgenmad. Du kan tilføje dit acai pulver til yoghurten, skyren, så det får en ekstra pift. Hvis du er typen som spiser havregryn, så kan du også sagtens tilføje det i mælken. Det samme gør sig gældende ved juice eller smoothies, hvis du har lidt overskud om morgenen.

acai bær smoothie

2. Bagning

Acai bær pulver kan anvendes i dine kager som en erstatning for andre frugter eller for at gøre din kage sund og næringsrig. Du kan også bruge det i tærter eller erstatning for chokolade, chips, når du bager småkager.

3. Madlavning

Acai juice kan erstatte alle andre safter eller vin, som er nødvendige i din madlavnings opskrifter. Det virker godt for dine marinader, saucer og salatdressinger, da det går godt med kød og kartofler, samt salater og kogte grøntsager.

4. Snacks og drinks

acai dessert

Ligesom morgenmaden, så kan du tilføje acai pulver til en lækker juice eller smoothie eller måske franske makroner, som fungerer som en sund snack og en godt mellem måltid.

5. Dessert

Acai pulver kan let bruges i is, kager, tærter eller i parfaits. Børnene – alle - vil elske det, og de vil ikke engang vide, at de spiser en sund godbid.

6. Kosttilskud

En nem måde at tilføje acai til din kost er med kosttilskud i form af piller. Du skal blot tage 2 kapsler dagligt før dine måltider for at få alle de gode sundheds fordele. Du opnår den bedst mulige effekt fra Acai bær, ved enten at indtage bærret som en juice, eller i en koncentreret pilleform. Dette er grundet pillerne ofte indeholder en langt højere koncentration af frugten, og derved giver en øget effekt. Juicen er god, da den lettere optages i systemet, og i og for sig er lettere og billigere at fremskaffe.

En detox på acai bær er yderst nærende og god for dit helbred, da den indeholder en lang række vitaminer, som er essentielle for at opretholde en sund tarmflora og opnå optimal velvære. Denne cleanse vil fjerne toksiner fra kroppen, som ofte ophobes i tarmsystemet, hvilket gør det svære for kroppen at fraskille affaldsstoffer, hvilket kan lede til øget tilbøjelighed til at påtage vægt.

Du er måske i tvivl om du overhovedet har brug for Acai pulver til at hjælpe dig med at detoxe. Hvis du er i tvivl, kan du tjekke vores 5 tegn på din krop skriger efter en udreninsgkur for ekstra information.

Efterfølgende skridt

Når du har fået tilføjet Acai til din kost, enten gennem dine fødevarer eller som kosttilskud, bør du allerede føle øget velvære og mere energi i hverdagen. Ydermere bør du herefter have lettere ved at opnå vægttab. Det er dog vigtigt, at processen vedligeholdes. I takt med at du føler forøget energiniveau, kan du passende øge mængden af bevægelse og motion i hverdagen. Det er vigtigt at forstå, at en acai cleanse ikke direkte er en metode, til at opnå vægttab - det er blot en super god start, som giver øget velvære og mere overskud til de ting, som skaber vægttabet - nemlig motion, sund livsstil og bedre søvn. Vi anbefaler at vedligeholde en sund og nærende diæt, samtidig med du tilføjer et Acai kosttilskud til din hverdag.

Del med