Apriludsalg: Køb 3 betal for 2*

Fordøjelse

7 effektive tips til at undgå forstoppelse og oppustet mave i julen

Julen står for døren, og vi skal snart mæske os i lækker julemad som flæskesteg, and, brunede kartofler, øl, vin og masser af juleslik.

Julefrokoster og juledagene byder på mange danske livretter, og de skylles ofte ned med snaps og juleøl.

Men julen er ikke kun hjerternes fest og en tid, hvor vi kan tilbringe kvalitetstid med vores familier, det er også en tid, hvor de danske hospitaler hvert år melder om en overflod af patienter, der ganske enkelt har spist for meget og nu kæmper med mavepine, dårlig mave og forstoppelse.

Men der er heldigvis hjælp at hente, og du kan faktisk nemt undgå forstoppelse. Og derudover er der også metoder, du kan tage i brug, hvis maven giver besvær på grund af den fede danske julemad.

Netop det giver vi dig det fulde overblik over i artiklen nedenfor, hvor vi ligeledes forklarer nærmere om, hvordan blandt andet aktivt kul kan hjælpe med at forebygge samt håndtere maveproblemer i julen. Køb aktivt kul-tabletter her.

Fed dansk julemad kan føre til forstoppelse, oppustet mave og dårlig mave.

Hvorfor får man forstoppelse eller mavepine af julemad?

Det er helt normalt at blive forstoppet, og især i den dejlige juletid kan der være mange årsager til, at du får problemer med maven. Her ændrer de fleste af os nemlig spisevaner, spiser federe og mere mad end normalt, hvilket kan få maven til at reagere.

Men hvis vi tager julemaden ud af ligningen, er de mest almindelige årsager til forstoppelse:

  • Stillesiddende arbejde
  • Stress
  • For lidt væske
  • For lidt fibre
  • Visse typer medicin
  • Menstruation

Nu spørger du nok dig selv, om det er muligt at forebygge, helt undgå eller håndtere forstoppelse, dårlig mave eller oppustet mave? Og der kan vi heldigvis afsløre, at det i de fleste tilfælde er muligt.

Netop det giver vi dig nogle håndgribelige tips til nedenfor. Vi kan dog allerede afsløre så meget, at du faktisk kan komme langt med at tage et dagligt kosttilskud med loppefrøskaller, som bidrager til en normal fordøjelse, og som er ideelt til at håndtere oppustethed og dårlig mave. Køb loppefrøskaller-kapsler her.

Men det og mange andre tips og tricks til at undgå oppustethed og dårlig mave, ikke kun på grund af den fede julemad men generelt, kan du læse meget mere om i næste afsnit.

Sådan undgår du forstoppelse og dårlig mave i julen

Selvom det umiddelbare råd er at prøve at lade være med at spise alt for meget af den lækre julemad for at undgå forstoppelse eller mavepine, kan det være svært, da det trods alt hører den danske jul til.

Heldigvis er der meget, som du selv kan gøre for at slippe for mavepinen; gå en masse ture, og drikke mælk og drikkeyoghurt for at stabilisere maven og sørge for at holde maven i gang.

Og nej, vi mener ikke, at du efter den helt store julefrokost skal spise en masse julekonfekt for at holde maven kørende, i stedet kan du følge disse 7 effektive tips til at undgå forstoppelse og dårlig mave i julen:

1. Spis fibre og grøntsager

Spis masser af fibre hele julen og spørg for at spise frugter og grøntsager til mellemmåltid. Det bidrager til at stabilisere maven, så du undgår forstoppelse og dårlig mave på trods af den fede julemad.

Hvis du har svært ved at spise fiberrigt til måltider, kan du også tage et dagligt kosttilskud med loppefrøskaller.

Loppefrøskaller har nemlig et meget højt kostfiberindhold, og kan hjælpe med at skabe en mave i perfekt balance. Køb loppefrøskaller-kapsler her.

2. Spis langsomt

Nyd julemaden og sørg for at tygge maden godt. For hvis du spiser for hurtigt, sluger du en masse luft, der kan give dig luft i maven. Det giver også dit fordøjelsessystem tid til at fordøje maven, og du kan dermed undgå både oppustethed og forstoppelse.

3. Drik masser af vand

Fordøjelsessystemet har brug for masser af vand til at fordøje den tunge julemad, så sørg for at drikke rigeligt med vand både før, efter og når du sidder ved julebordet.

Vand hjælper ikke kun din fordøjelse, men gør også, at du ikke har en tendens til at overspise, hvilket igen bidrager til at forebygge forstoppelse og dårlig mave.

4. Tag probiotika

Sørg for at få en masse sunde mavebakterier i maven i løbet af julen. Det kan du gøre ved enten at spise yoghurt, skyr eller andre mejeriprodukter.

Alternativt kan du tage et naturligt kosttilskud med probiotika, der bidrager til en sund tarmflora og fordøjelse.Køb Bio Culture med Probiotika her.

5. Spis morgenmad

Sørg for at spise morgenmad og jævnligt gennem dagen. På den måde er du ikke for sulten eller overspiser, når du skal til at spise, hvilket kan gøre underværker for både vægten og maven.

6. Spis (aktiveret) kul

Du skal ikke sætte tænderne i et helt almindeligt stykke kul, men tag i stedet et dagligt kosttilskud med aktivt kul, da det i den grad kan gøre underværker for din mave.

Aktivt kul er en velkendt udrensningskur, da det binder sig til toksiner i din mave, hvilket kan bidrage til at reducere oppustethed og luft i maven effektivt.Køb aktivt kul-kapsler her.

7. Tag en pause mellem måltiderne

Ved de store julefrokoster kan det være en god idé at tage en pause mellem måltiderne. Gå en god lang tur for at sætte maven og fordøjelsen i gang, det kan virkelig gøre underværker for at undgå dårlig mave og forstoppelse.

Sørg for at motionere regelmæssigt ved at gå lange ture for at sætte maven i gang efter et julemåltid.

Kultabletter, probiotika og loppefrøskaller – gaven til maven

Selvom man populært kalder Underberg gaven til maven, er aktivt kul, probiotika og loppefrøskaller en endnu bedre gave, da de kan hjælpe med en sund tarmflora, forebygge forstoppelse og reducere luft i maven samt oppustet mave.

Aktivt kul kan nemlig lægge sig som et filter i mavesækken, der kan bidrage til at beskytte mod de store mængder af ny mad, som du ikke spiser til dagligt. Derudover er aktiveret kul fantastisk til at udrense de toksiner, som kan give forstoppelse og luft i maven.Køb aktivt kul-kapsler her.

Loppefrøskaller har en lidt anden funktion, men er stadig perfekt til at forebygge forstoppelse og oppustet mave.

De små loppefrøskaller har nemlig fra naturens side et meget højt naturligt indhold af kostfibre, der bidrager til en normal tarmfunktion og fordøjelse, og som dermed kan gøre underværker for din mave, hvis du har problemer med løs mave, hård mave eller oppustethed. Køb loppefrøskaller-kapsler her.

Sidst, men absolut ikke mindst, når vi taler om fordøjelse og maveproblemer, er probiotika, der er vigtigt for at have en sund tarmflora. En sund tarmflora er essentiel, hvis du gerne vil undgå forstoppelse, oppustet mave og luft i maven i julen, da det bidrager til en bedre fordøjelse.

Så spis enten a38, skyr, yogurt eller andre mejeriprodukter med mælkesyrebakterier for at forbedre din fordøjelse. Et andet alternativ er at tage et dagligt kosttilskud med probiotika, der kan bidrage til at skabe perfekt balance i din fordøjelse og tarmflora i løbet af julen, hvor din mave har en tendens til at få et chok med den fede julemad.Køb Bio Culture med Probiotika her.

Andre interessante artikler