Apriludsalg: Køb 3 betal for 2*

WeightWorld

Klar, parat, skolestart: Vitaminer og mad til at booste dit barns immunforsvar

Skolestart står lige for døren, og vi skal snart sende vores små guldklumper i skole igen efter en dejlig lang ferie. Med skolestart følger ofte en lang indkøbsliste: ny skoletaske, viskelæder, blyanter, penalhus og alt derimellem, så vores børn har de bedste betingelser for indlæring.

Som forælder kan du også give dit barn endnu bedre forudsætninger for at godt skoleår ved at sikre, at barnet får de rigtige vitaminer til et bedre immunforsvar, energi og indlæring, så de på den måde er klar til at tackle de sygdomme, der har en tendens til at cirkulere rundt i et klasselokale i løbet af et skoleår. Det kan man gøre enten via kosten eller i form af et vitamintilskud til børn.

Sund inspiration til vitaminer i madpakken

Der er som sådan ikke noget i vejen med en rugbrødmad med leverpostej og en skive agurk, men det er ikke specielt lokkende, når dit skolebarn åbner madpakken og finder den mad. Men der er heldigvis hjælp at hente, så dit barn kan få lidt hjernemad samt få rigtige vitaminer og mineraler med i madpakken, så barnet kan få et boost til hjernen og immunforsvaret generelt.

Makrel, chokolade, appelsin og avocado

Det kan blandt andet være en lækker røget makrel-mad, der er rig på omega-3-fedtsyrer og D-vitamin, der har betydning for energiniveauet og barnets generelle velvære. Man kan også lave en lille snack med lidt blåbær, der er en god kilde til kulhydrater, der giver brændstof til muskler og hjernen. Og selvom det kan lyde mærkeligt, kan en eller to stykker mørk chokolade også gøre underværker i madpakken, og er et langt bedre alternativ end en Mælkesnitte til at gøre madpakken lidt lækker. Mørk chokolade indeholder nemlig mikroskopiske plantestoffer, der er gode for immunforsvaret, og som kan virke opkvikkende samt fedtsyrer, der er gode for kroppen.

Men for at der ikke skal gå chokolade i den hver dag, kan du også give dit barn en appelsin med i skole. Appelsin er nemlig rig på C-vitamin samt andre sunde næringsstoffer som kalk, kalium samt mættende kostfibre, der er gode for knogler, blodtryk og energi i løbet af en lang skoledag. Andre lækre alternativer til madpakken er rugbrødsmadder med ærter, kartofler eller avocado, der er gode kilder til magnesium, A-vitamin, C-vitamin E-vitamin, kostfibre og Omega-3-fedtsyrer.

Med en god, sund madpakke hver dag kan du sikre, at dine børn får opfyldt deres vitamin- og mineralbehov.

Hvilke vitaminer skal børn have?

Anbefalingen er, at børn generelt ikke har behov for vitamintilskud, da de kan få afdækket deres vitaminbehov med en sund og varieret kost. Men Sundhedsstyrelsen mener dog, at børn kan have godt af et ekstra tilskud D-vitamin især i løbet af vinterhalvåret, da både danske børn og voksne generelt ikke får nok D-vitamin gennem maden. Her er WeightWorlds D3-vitamin Tyggetabletter til børn et rigtig godt alternativ, da de er nemme at tage og har en lækker hindbærsmag, så der ikke opstår problemer med at give dit potentielt kræsne barn en vitaminpille dagligt.

Hvorfor er D-vitamin vigtigt?

Mangel på D-vitamin hos børn kan give nedsat vækst, påvirke styrken af tænderne samt dannelse af knogler, og kan potentielt føre til misdannelser eller svage knogler. Netop derfor er det vigtigt, at et barn i voksealderen får sit D-vitaminbehov dækket, hvilket dog kan være svært i løbet af vintermånederne, eller når man tilbringer mere tid indendørs ved skolestart. Det skyldes, at solen er den klart vigtigste kilde D-vitamin, og selvom børn kan få afdækket store dele af deres vitaminbehov gennem kosten, kan det være svært med netop D-vitamin.

Derfor er den generelle anbefaling også, at både børn og voksne bør tage et vitamintilskud med D-vitamin i løbet af de perioder af året, hvor man tilbringer mere tid indendøre, enten i form af D3-vitamin Tyggetabletter eller i dråbeform. Men det er ikke kun knogler, tænder og væksten, som D-vitamin gør underværker for. D-vitamin er nemlig også afgørende for immunforsvaret, der beskytter kroppen mod sygdomme.

Hjernemad og vitaminer kan bidrage til, at dit barn er mere fokuseret og klar til indlæring.

Hvor længe skal børn have D-vitamin?

Børn bør have et D-vitamintilskud hver dag hele deres liv. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at det især er vigtigt fra oktober til april, hvor man tilbringer mere tid indendørs, og hvor man ikke får nok D-vitamin via solens stråler. Det samme gælder for voksne, da det er svært at få dækket sit D-vitaminbehov gennem kosten, og man bør derfor supplere sin sunde kost med et vitamintilskud.