FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR*

Matcha Te: En Nøgle Til Vægttab &Sundhedsmæssige Fordele

Matcha-galskab har overtaget verden med storm! Lovprist for det rige smag og ernæringsmæssige fordele, er Matcha en potent grøn te som alle snakker om. Du vil være overrasket over at vide at grøn Matcha Te har fået titlen ‘Superfood’. Så, lad os få en bedre forståelse for denne fantastiske te!

Matcha er den fineste grønne te pulver fra Japan. Det har fået dens navn fra Japan, hvor “ma” betyder pulver og “cha” betyder te. Det er lavet i traditionel japansk stil, hvor hele grøn te blade bliver stenmalet til fint pulver. Dette giver en vibrerende grøn farve og en livlig smag.

Grøn te - en fantastisk superfood til detox af kroppen

Denne sten malede grønne te er blevet hyldet i den traditionelle japanske te ceremoni i århundreder. Det er også en traditionel del af japansk kultur.

Mens normal grøn te pulver produceres over hele verden, findes Matcha eksklusivt i Japan og det er kendt som en af de mest effektive kilder til antioxidanter. Udover dette, er det også rig på antioxidanter, fibre, næringsstoffer, aminosyrer og klorofyl. En enkelt kop Matcha te svarer til 10 kopper almindelig grøn te, hvis man kigger på indholdet af antioxidanter og ernæringsmæssig værdi.

Hvordan Finder Man Kvalitets Matcha Pulver?

Matcha te har et højt indhold af antioxidanter, faktisk højere end almindelig grøn te.

Camellia Sinensis, den grønne te plante absorbere, hvad end der er i miljøet omkring den. Og, ved Matcha der indtager man faktisk hele te bladet, Derfor er det ekstremt vigtigt at være sikker på at du ikke køber andet end Matcha Pulver af høj kvalitet. Så, hvordan kan du være sikker på at det du køber, er organisk Matcha? Nedenfor finder du nogle få punkter, der vil fortælle dig kvaliteten af det Matcha du har.

 1. Farve

  Matcha er kendt for dets lyse og levende grøn farve. Derfor er det første skridt du kan tage, for at få en bedre indsigt i kvaliteten af være sikker på at pulveret har en kraftig grøn farve. Du vil ofte opdage af Matcha af lav kvalitet er meget mat og brunligt i farven. Husk, det bedste Matcha er vibrerende grønt i farven.

 2. Oprindelse

  En anden faktor der spiller en vigtigt rolle, når det kommer til kvaliteten af Matcha pulver er, hvilket område der er vokset, høstet og bearbejdet. Mens det kan fås fra adskillige lande, menes det at den bedste kvalitet kommer fra Japan. Uji og Nishio er de bedste regioner i Japan hvor Matcha kan fås fra.

 3. Ingredienser

  Ligesom med ethvert andet mad produkt, skal du tjekke listen af ingredienser på din Matcha te, før du køber det, for at spare dig selv fra problemer eller allergier; der er mange virksomheder der tilbyder Matcha med andre ingredienser der fylder. Derfor skal du tjekke indholdet før, og forsikre dig at det kun indeholder 100% ren Matcha te pulver og ikke nogle kunstigt sukker, smag eller tilsætningsstoffer.

 4. Konsistens

  Matcha te af høj kvalitet er meget fint og silkeblødt af natur, hvor Matcha pulver af lavere kvalitet vil have en større partikelstørrelse, hvilket vil give dig en mere grynet følelse, hvis du kører det mellem to fingerspidser. En fintmalet Matcha vil blandes ubesværet. Hvis du kop med Matcha grøn te har en bunke af rester i bunden, er det højst sandsynligt ikke af god kvalitet.

Hvordan Hjælper Matcha Te Med Vægttab?

Kæmper du med at tabe dig? At drikke Matcha kan hjælpe med det. En mindre undersøgelse har vist af indtagelsen af grøn te kan være relateret med at reducere taljevidden og BMI (Body Mass Index). [1]

Matcha er en sundheds promoverende og vægttabs drink, som du helt sikkert har lyst til at inkorporere i din vægttabsplan. Hvis du stadig er en smule skeptisk, finder du i listen nedenfor nogle få punkter der kan hjælpe dig med at forstå effektiviteten af Matcha te når det kommer til vægttab. Lad os tage et kig:

 1. Rig På Antioxidanter

  Matcha-te stammer fra Camellia Sinensis og indeholder Epigallocatechin Gallate (EGCG), en af de mest proaktive og rigelige antioxidanter. En undersøgelse lavet af forskere ved University of Colorado viser at den mængde af EGCG der findes i Matcha er 137 gange højere end den mængde der findes i almindelig grøn te.[2]

  Disse antioxidanter hjælper med at reducere betændelse, booster immunsystemet og fjerne toksiner mens det accelererer vægttab. Da Matcha te er rig på EGCG hjælper det med at reducere dårlige kolesterol niveauer.

 2. Lavt Indhold af Kalorier

  Gode nyheder! Matcha te har et ekstremt lavt indhold af kalorier. Undersøgelser viser at 1g Matcha indeholder bare 3 kalorier.[3] Dette betyder at jo færre kalorier, jo mindre risiko for at de ikke bliver forbrændt, men lagret som fedt.

 3. Forbrænder Fedt

  Hvis du prøver på at tabe dig, bør du helt sikkert holde øje med din metabolisme! Matcha te er rig på katekiner, hvilket hjælper med at booste din krops termogenese og også metabolismen. Udover dette, kan det at drikke Matcha te også virke fordelagtigt for dig ved at forbedre din udholdenhed når du træner, mens det hjælper med at mobilisere eller forbrænde fedt.

 4. Sænker Stress

  Føler du dig stresset for tiden? Dette kan være grunden til din vægtøgning. Stress frigiver kortisol, der øger din krops betændelse. Det kan ikke bare få dig til at føle dig mere træt og udmattet, men kan også føre til en vægtøgning. Matcha te er også rig på aminosyren L-Theanine, der virker på hjernens funktion og fremmer en tilstand af afslapning.

 5. Giver Energi

  Forskere mener, at drikke Matcha kan hjælpe med at øge opmærksomhed og booste dine energiniveauer mens det gør dig mere proaktivt. Med en stigning i dit udholdenheds niveauer, kan du effektivt nå dine vægt mål.

 6. Balancerer Blodsukker

  En konstant stigning i blodsukkeret kan sætte dig i fare for diabetes. Matcha te indeholder en god mængde af kostfibre, hvilket hjælper dig med at være mæt i længere tid. Dette sikrer at dine blodsukkerniveauer ikke stiger og falder hurtigt. Det vil også beskytte dig fra Type 2 diabetes.[4]

 7. Hjælper med Afgiftning

  Vidste du at afgiftning kan føre til vægttab? Ja, det kan det. En dårlig livsstil og dårlige spisevaner opbygger toksiner i din krop, hvilket til sidst fører til en vægtøgning. Matcha te er rig på antioxidanter, hvilket hjælper med at vaske farlige giftstoffer ud af kroppen og hjælper dig med at tabe dig. Dette hjælper også med at forbedre fordøjelse, forebygge forstoppelse og booste den generelle sundhed.

Andre Vigtige Sundhedsmæssige Fordele ved Matcha Te

 • Beskytter Leveren
 • Booster Hjernens Funktion
 • Hjælper med at Forebygge Kræft
 • Beskytter Hjertet
 • Hjælper med Vægttab
 • Sænker Kolesterol & Blodtryk
 • Bedre oral sundhed
 • Hjælper med Betændelse

Som det ses ovenfor, hjælper Matcha Te ikke bare med vægttab men har også talrige sundhedsmæssige fordele. Alt du skal gøre er at forberede det på den rigtige måde.

En Trin-For-Trin Guide Til At Forberede Matcha Te

Matcha pulver indeholder vigtige næringsstoffer

Er du smittet af de sundhedsmæssige fordele ved Matcha Te? Hvis svaret er ja, er denne Matcha te opskrift lige noget for dig.

Redskaber Du Får Brug For:

 • Chawan, en traditionel japansk Matcha teskål
 • Chasen, en bambus pisk
 • Chashaku, en bambus ske
 • Sigte

Ingredienser:

 • Matcha pulver – ½ teske
 • Vand – 2-3 oz opvarmet til 185° F

Trin Til At Forberede Matcha Te

 1. Brug Chashaku til at måle ½ teske Matcha pulver og tilføj det til en chawan.
 2. Tilføj 2-3 oz af simrende vand (185° F) til chawan.
 3. Pisk Matcha og varmt vand med en chasen. Når det er sagt; vær sikker på at holde denne chasen vertikalt og at du næsten ikke rør ved bunden af skålen. Rør langsomt i Matcha indtil det er fuldstændig opløst.
 4. Når der begynder at komme en let skum, løft langsomt piskeriset fra midten af skålen.
 5. Ta-da! Din Matcha er klar til at nyde!

Hvor Meget Matcha Te Om Dagen Er Sikkert? Anbefalet Mængde

Det er sikkert at drikke 3-5 kopper Matcha grøn te hver dag. Men, det er nok at drikke 1-2 kopper Matcha te og stadig få alle fordelene ved det.

Men Hvorfor?

Du vil blive overrasket over at vide, at 1-2 serveringer af Matcha grøn te svarer til 10-20 kopper af almindelig grøn te! Som et resultat af dette, anbefales det stærkt ikke at drikke for meget af det, da det kan få dig til at opleve ubehagelige stigninger i energi niveauer.

Vigtige FAQs angående Matcha Te

 1. Hvorfor kommer premium Matcha fra Japan?

  Altså, i Japan bruger man traditionelle metoder der er århundrede år gamle til at vokse og høste Matcha te. Deres traditionelle hands-on tilgang overgår Matcha-te fremstillet ved hjælp af maskiner.

 2. Hvordan laves japansk Matcha?

  Japansk Matcha laves ved at bruge meget unge, teblade der er vokset i skyggen. Disse håndplukkede blade bliver så dampet, lufttørret og stenmalet til meget fint pulver.

 3. Hvornår er det bedste tidspunkt at drikke Matcha te på?

  Det anbefales at drikke det enten som det første om morgenen eller senere på eftermiddagen. Mange atleter foretrækker at få det inden, under eller efter en træning.

 4. Bør jeg opbevare Matcha Te i køleskabet?

  Ja, det bør du. Ideelt bør det opbevares i en lufttæt beholder, på et koldt, tørt sted.

Afsluttende Tanker

Matcha er lavet fra den samme plante som grøn te. But, i modsætning til grøn te, er det lavet ved at bruge hele det grønne te blad. Dette gør Matcha mere rig på antioxidanter og andre fordelagtige stoffer.

Matcha latte er blevet en populær drik blandt danskere

Fra at støtte vægttab til et sundt hjerte, findes der flere studier der understøtter de sundhedsmæssige fordele ved Matcha Te og dets komponenter. Det bedste er, at det er simpelt at lave og smager fantastisk! Har du nogensinde overvejet at prøve Matcha Latte? Det bør du virkelig.

Hvis du ikke er en te elsker, bør du helt bestemt give organiske Matcha te kapsler en chance! De kan helt ubesværet inkorporeres i din diæt og hjælpe dig til at nyde alle fordelene ved Matcha te. Så, hvad venter du på? Det er tid til at gå den grønne vej! Jeg mener, det er tid til at nyde de mange fordele ved grøn Matcha te!

References:

 1. National Center for Biotechnology Information (PMID: 15640470), Jan 2005
 2. National Center for Biotechnology Information (PMID: 14518774), Sep 2003
 3. Self Nutrition Data
 4. National Center for Biotechnology Information (PMCID: PMC5481694), Mar 2014
 5. National Center for Biotechnology Information (PMID: 16930802), Aug 2006

Del med