FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR*

Omega 3 - Fordele, Virkning & Effekt

Omega 3 er en fedtsyre, der også er kendt som fiskeolie, som hentes med kilder fra fiskene i havet. Normalt hentes omega 3 fra fiskene i havet, men der findes også nogen omega 3 alternativer fra havet til gavn for veganere & vegetarer. Omega-3 fedtsyrer kan ikke kun hentes fra kilder fra fisk, men også plantebaserede kilder, såsom alger nede på havbunden. Denne artikel tager udgangspunkt omega-3 fedtsyrer, herunder hvad det er, hvad de livsvigtige fordelene er samt d vitamin og hvor det kan købes.

Hvad er Omega 3?

Der er mange fordele ved omega 3 fedtsyrer

Omega-3 er en essentiel fedtsyre livsvigtigt for kroppen på grund af vigtigheden af fedtsyrens egenskaber for alderen som helhed, hjertet, blodtrykket og betændelse. Det er vigtigt at nævne allerede her, at det er en essentiel fedtsyre, fordi kroppen ikke selv kan producere denne fedtsyre. Omega findes i mange kilder, herunder både fisk og planter. Der er et højt indhold af EPA og DPA i makrel, laks, sild og sardiner, som med intet besvær kan købes i den lokale brug eller hos en købmand. Disse fisk kaldes også for de “fede fisk”, fordi de har et højt indhold af omega-3. Omega-3 fedtsyre kan også opnås med hørfrøolie, valnødder, rapsolie, grønkål og chiafrø og mange flere. Omega-3 kan blive indtaget på mange måder, så der er ingen bekymringer! Det anbefales typisk at spise fisk 2 gange om ugen via kosten, fordi det er en vigtig kilde til omega 3. Med andre ord kan man også sige, at man skal have 500-1000mg omega-3 om dagen, hvilket er et opnåeligt mål på mange måder, herunder ved at spise fisk via kosten eller købe et kosttilskud.

Hvad er fordelene ved Omega 3?

Omega-3 er som sagt en livsnødvendig og essentiel fedtsyre for kroppen, som er vigtigt at få indtaget i løbet af ugen. Dette er på grund af de mange fordele for kroppens sundhed. De mange fordele for kroppen inkluderer hjernefunktionen, blodtrykket og betændelse. Endvidere er det også dokumenteret, at fiskeolier har en forbindelse til hjertesygdomme og leddegigt. For at komme nærmere ind på, hvordan omega-3 fedtsyrer hjælper med at bidrage til en sundere livsstil, skal det nævnes at omega 3 hjælper med at stabilisere hjerterytmen, sænker blodtrykket ved at udvide blodkarrene, sænker faren for blodpropper ved at modvirke blodets sammenklumpning samt at omega 3 dæmper betændelse og irritation. Det kan forklares ydermere, at omega-3 har en indflydelse i stofskiftets fysiologiske reaktioner. I det næste afsnit forklares nærmere om fedtsyrens mange fordele for kroppens sundhed.

EPA og DHA

Omega 3 og EHA/DHA, sørg for at kende forskel på de forskellige fedtsyrer

Omega-3 er en bestanddel af fiskeolie, som indeholder vigtige stoffer som EPA (forkortet af eikosa-pentaen-syre) og DHA (forkortet af dokosa-hexaen-syre), hvor sidstnævnte har ifølge forskning en dokumenteret forbindelse mellem indtagelse af DHA og en sund udvikling af hjernen for babys såvel som for unge og voksne. Det er blevet forbundet med hjernens udvikling, herunder også indlæringsevnen. EPA er ifølge forskning er blevet forbundet med at hjælpe hjernens evne med at bekæmpe depression, hvilket resulterer at begge bestanddele i omega-3 har en afgørende indflydelse i udviklingen af en sund krop. Omega er faktisk blevet med forskning forbundet med mange faktorer, der bidrager til en sundere krop. Som konklusion kan det nævnes, at omega-3 fedtsyrer er utrolig vigtige at indtage i hverdagen som følge af de mange livsnødvendige egenskaber ved epa og dha.

  • Udviklingen af hjernen
  • Lavere blodtrykket
  • Regulerer stofskiftet
Omega 3 og EHA og DHA
  • Mod betændelse
  • Sunde led
  • Godt humør

Inflammation

Inflammation er et udtryk for de naturlige forsvarsmekanismer i kroppen. Forklaringen ligger bag ved, at immunforsvaret beskytter kroppen mod beskadiget celler og toksiner. Denne proces kaldes for inflammation og uden dette er det ikke muligt for kroppen at udrense sig for sundhedsskadelige substanser i kroppen, herunder bl.a. toksiner, som kan gå hen og forværre kroppens sundhed. Uden inflammation er kroppen i høj risiko for sygdomme, hvilket er årsagen til, at det er en rigtig god idé at målrette efter et sundt og velfungerende immunforsvar. Det er med til at helbrede sår, skader og midlertidige og længerevarende sygdomme på kortere tid.

Hvad hjælper så på et bedre immunforsvar?

Det er altid godt at have en sund livsstil bestående af en sund og afbalanceret kost samt regelmæssig motion og træning. Hvis man tror på ikke at få indtaget nok vitaminer eller mineraler, fiskeolie eller andre ingredienser, så er det en god idé at købe et kosttilskud, som hjælper med at øge indtaget af bestemte ingredienser. I dette eksempel er det oplagt at nævne, at hvis man mangler omega 3 fedtsyre i sin kostplan på grund af mangel af fisk om ugen, så er det en opfordring at købe et kosttilskud.

Hvor kan man købe disse kosttilskud?

Omega 3 kapsler kan fås som fiskeolie, krill eller som veganske alternativer

Som man kan se i ovenstående illustration er der mange fordele ved omega 3. Det vil være essentielt at kunne opnå en daglig indtagelse af D-vitamin samt EPA og DHA, hvor produkterne har et højt indhold af disse ingredienser. Et Omega 3 kosttilskud vil være en perfekt mulighed for at kunne opnå de mange fordele for kroppens sundhed. Illustrationen viser de mange fordele af omega 3, herunder udviklingen af hjernen, blodtrykket, stofskiftet, betændelse, led og humøret. Dette er på grund af de mange fordele i omega 3 fedtsyrer ingredienser, herunder et højt indhold af epa og dha. Således resulterer det i, at kosttilskud er altid en god idé at købe og indtage på daglig basis, fordi de gavner til et troværdigt forbrug af bestemte ingredienser, som er vigtige for kroppens sundhed.

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med