FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR*

5 effektive tips til at tackle graviditet strækmærker

Din hud består af elastin og kollagen protein, der kun kan strækkes til et vist omfang. Når du har overskredet den grænse, begynder proteinet at nedbrydes og efterlader strækmærker i løbet af graviditeten.

Bare en lille smule forebyggelse på et tidligt stadie vil gøre en stor forskel, hvis du ikke ønsker at skulle håndtere stædige strækmærker senere. De fleste kvinder vil skrive under på, at hvis de havde taget de rigtige valg i tide, ville det have været meget nemmere for dem at komme af med strækmærkerne. Så hvis du spekulerer over, hvordan du kan forebygge strækmærker under graviditet, skal du sørge for at følge disse 5 tips.

 1. Dermarulle

  Brug af en dermarulle er en sikker og effektiv metode til at fremme produktionen af kollagen. De er også kendt som mikro-nåle og kan bruges derhjemme. En dermarulle indeholder typisk et roterende hjul med små nåle og et støttende håndtag.

  Når du bruger rullen, vil nålene stikke huden og give dig en masse mikro-skader, der starter produktionen af kollagen. Når huden reagerer ved at producere kollagen for at behandle mikro-skaderne, vil strækmærkerne begynde at hele.

  Kollagen stimulerer udbuddet af blod og gør huden glat og fyldig igen, hvilket ultimativt hjælper med fremtoningen af strækmærker under graviditet.

 2. Hydrolyseret kollagen

  Formationen af kollagen er essentiel til at booste hudens elasticitet. Udover at indtage en kost, der er rig på protein som fx kylling, fisk, oksekød, kalkun, lam og æg, er det vigtigt at supplere kosten med kollagen.

  Tilskud med hydrolyseret kollagen er bevist at kunne booste produktionen af kollagen i din hud. Selvom der ikke findes substantielle studier, der beviser effektiviteten af hydrolyseret kollagen tilskud, er der mange mennesker, der tager disse potente tilskud for overordnet at forbedre deres hud.

 3. Havre-baseret krops skrub

  Havregrød er en billig ingrediens, der effektivt kan reducere strækmærker. Brug denne ingrediens til at lave en krops skrub, der er ru og let smuldrer. Eksfoliering af kroppen med en havre-skrub vil hjælpe dig med at fjerne døde hudceller og gradvist forbedre fremtoningen af strækmærker. Sørg bare for at påføre en fugtighedscreme efter bad for at genoprette fugtigheden i huden.

 4. Strækmærke Creme

  Påførelse af en intensiv creme mod strækmærker lavet på naturlige ingredienser er den hurtigste metode til at komme af med strækmærker. For at opnå maksimale fordele, skal du påføre denne creme efter et varmt brusebad, mens porerne stadig er åbne. Massér forsigtigt cremen ind i det ramte område i mindst to minutter og lad det absorbere. Påfør cremen to gange om dagen for synlige resultater, endnu en løsning på at undgå strækmærker i løbet af graviditet.

 5. Mandel- og kokosolie

  Dette er en fuldkommen naturlig og kraftfuld kombination til at tackle strækmærker gennem graviditet. Bland begge olierne i identiske mængder og massér dem regelmæssigt ind i huden for at se effektive resultater.

Bonus Tip: Hold dig hydreret

Vand er den bedste behandling til at forhindre strækmærker. Når din hud er fugtet, kan den vedligeholde den elastin, din hud har brug for til at undgå ar. Fugt bliver endnu vigtigere i det tredje trimester, for det er her, at mængden af blod fordobles, og din krop har brug for endnu mere vand. Så sørg for at drikke mindst to liter vand om dagen for at støtte din krop i at undgå strækmærker under graviditeten.

Hvad kan du gøre for at slippe af med strækmærker, hvis du allerede har dem?

Hvis du allerede har strækmærker, kan du overveje laserterapi. Denne løsning er sikker og effektiv til at eliminere strækmærker. Få sessioner vil være nok til at hjælpe dig med at fjerne strækmærker.

Når du er gravid, er der mange ting, du kan gøre. Tænk på babyens navn, spis alle de rigtige ting, dyrk regelmæssig motion, og lav et babyværelse! Midt i al begejstringen skal du ikke glemme at gøre forebyggende ting for at tackle strækmærker. Kom i gang ved at holde dig hydreret, nære din hud og give huden den yderst nødvendige fugt. Du vil blive glad for det i længden!

Del med