Alt om glucomannan, og dets sundhedsmæssige fordele

For at tabe fedt, er du nødt til at spise mindre og ændre kostvaner. Så simpelt er det. Men det er svært at kæmpe mod sulten – vi giver en løsning.

Hvad er glucomannan og hvordan virker det?

Glucomannan, fra konjak rod, indeholder mange opløselige fibre, som bliver geléagtigt, når det blandes med væske og kan binde op til 15 gange sin egen vægt i vand. Vandbindingen gør maden mere fyldig, hvilket sænker mavens tømningshastighed, som giver en lang mæthedsfornemmelse samt øger madens opholdstid i tyndtarmen. Desuden forbedrer glucomannan tarmens sundhed, blodsukker og lipider samt andre sundhedsmæssige forhold. Det kan også hjælpe dig med at tabe fedt og blive trænet ved at forlænge mæthedsfornemmelsen og appetitten.

For at tabe fedt, er du nødt til at spise mindre og ændre usunde kostvaner. Så simpelt er det. Men det er svært at få nok fiber, vitaminer og mineraler og andre nødvendige næringsstoffer, når du spiser mindre mad. Utilstrækkelig indtagelse af fiber betyder ofte mere appetit. Mere sult betyder, at du ønsker at spise mere. Så det store spørgsmål ligger i, hvad skal man gøre og hvordan?

Glucomannan, en opløselig fiber fra konjak rod, som kan være supplementet, der svarer på overstående spørgsmål. Glucomannan kan hjælpe fra begge sider – det er rig på fiber, som giver mæthed og forbrænder samtidig fedt.

Hvad er opløselige fibre?

Opløselige fibre opløses i væske, deraf navnet. Når glucomannan kommer i kontakt med væske i maven og tarmsystemet, omdannes det til et geléagtig stof, der forsinker optagelsen af sukker og fedtstoffer. Derudover sinker glucomannan fordøjelsen i mave og tyndtarm, som bidrager til at stabilisere blodsukkerniveauet. Glucomannan nedsætter mavens tømningshastighed på grund af sine egenskaber i forbindelse med opløselige fibre, og dermed bliver fordøjelses- og absorptionsprocesserne bedre. I og med at maden bliver i fordøjelseskanalen i længere tid, er der bedre mulighed for, at kroppen kan optage mineraler og andre næringsstoffer fra fødevaren mere effektivt. Det løser problemet med, at du vil indtage mindre mad i forbindelse med, at du føler mindre appetit, og derved indtager færre sunde næringsstoffer. Derfor gør glucomannan sig usædvanlig effektiv til vægttab, og hvis du ønsker at reducere kalorieindtaget, men på en sund måde.

Opløselige fibre findes i fødevarer som:

  • Bønner og bælgfrugter
  • Korn såsom havre, rug og byg
  • Frugter som blommer, svesker, æbler, pærer, bær, og bananer
  • Nogle grøntsager såsom løg, kål, jordskokker, artiskokker og knolde
  • Frø såsom chia og psyllium
  • Shirataki nudler

Her på siden kan du finde glucomannan kosttilskud, som er rige på opløselige fibre.

Fra konjak rod til glucomannan

Ligesom de fleste knolde er roden af konjak planten rig på opløselige fibre. Disse opløselige fibre anvendes til fremstilling af glucomannan kosttilskud. Konjak rødderne er populære i det østasiatiske køkken, ofte som shirataki nudler, som faktisk er gået hen og er blevet populær i Skandinavien for mennesker, der går op i sin vægt og træning. Det er generelt værdsat for sin geléagtige konsistens og fordele snarere end sin smag, som er meget neutral. Fra konjak roden, kan fabrikanter fremstille pulver, som kan bruges i madlavning til såsom nudler, geler, dressinger og selv slik. Derudover er de meget populære i pille form eller som en opløselig tablet, som du putter i et glas vand. Vores populære Glucomannan supplement indeholder glucomannan og giver en øjeblikkelig mæthedsfornemmelse.

Godkendt tilskud af EU

Det er ikke altid der er blevet lavet studier på supplementer, dette er dog ikke tilfældet for glucomannan. Lige nøjagtig dette superfood er blevet undersøgt i forskellige studier, og har vist sig at have forskellige positive effekter for kroppen. De studier som er blevet foretaget for Konjak Glucomannan har vist, at ingrediensen har en tydelig effekt på vægttab i forhold til placebo, uden at der har været tegn på nogle bivirkninger. Glucomannan har derudover vist at have positiv effekt på andre sundhedsmæssige problemer, du kan læse mere om hver enkelt herundeR:

Vægttab

Den måde Glucomannan har øget vægttab i studierne på, har været ved at øge mæthedsfornemmelse, same nedsætte absorbationen af makronutrienter. Dette betyder at Glucomannan påvirker kroppens indtag af kalorier, så dit behov for at indtage ekstra kalorier bliver minimeret. Ved at skabe denne ffekt, vil det ofte ,hjælpe med et vægttab, da en mindre indtagelse af kalorier gør, at der skal forbrændes mindre før man begynder at forbrænde fedtdepoterne i kroppen.

Diabetes

7 forskellige studier, som er blevet foretaget omkring Glucomannan, har vist sig at kunne have en positiv effekt på helbredet hos patienter, som lider af diabetes mellitus. Forskning foretaget i de sidste år, har påvist at fedt ved maveregionen samt et højt kolesteroltal, har en betydelig indflydelse på hvordan menneskets insulinfølsomhed er. Glucomannan påvirker kroppens optagelse af fedt, så den reduceres, og samtidig sænker dit generelle kalorieindtag.

Forstoppelse

Glucomannan har også en evne til at suge vand, og kan derfor også have en positiv effekt på forstoppelse. Det er dog vigtigt at man indtager massere af vand med sit Glucomannan tilskud, da det kan have modsatte effekt hvis det indtages uden at man har sørget for at få vand. Tages det ude, vil der være en chance for at ingrediensen suger vandet i tarmen, og på den måde ikke hjælper imod problemet.

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med