FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR*

Chlorogensyre: Virker det som et vægttab tilskud?

Vægttab er en kæmpe udfordring, så mange mennesker tyr til vægttab tilskud for at få et ekstra skub, og grøn kaffe er bare et af mange. Det er blevet populært og det foretrukne valg hos mange i fitness verdenen, men er grøn kaffes vægttabs påstande virkelig sande? Lad os finde ud af det!

Hvad er Chlorogensyre?

Chlorogensyre er en antioxidant, der naturligt findes i kaffebønner. Men når kaffebønner bliver ristet, reduceres både mængden og effektiviteten af chlorogensyren. Det er grunden til, at grønne kaffebønner har en højere koncentration af chlorogensyre sammenlignet med normale, ristede kaffebønner. Grøn kaffe menes også at kunne bidrage til vægttab, og studier har vist, at det måske også kan hjælpe med at forbedre humør, sænke blodsukkeret og reducere risikoen for infektioner. Udover grøn kaffe, kan chlorogensyre også findes i fødevarer som fx blåbær, jordbær, kartofler, tomater, æbler, pærer og aubergine.

Virker det som et vægttab tilskud?

Grønne kaffebønner er ikke ristede, så det høje indhold af chlorogensyre i disse kaffebønner kan måske påvirke blodkarrene, hvilket sænker blodtrykket. Det menes også at kunne påvirke, hvordan kroppen håndterer metabolismen og blodsukkeret. Research har vist, hvordan grønne kaffebønner kan være mere effektive ved vægttab i forhold til normale kaffebønner.

Sundhedsfordele ved Chlorogensyre Kaffe

Grønne kaffbønner - klorogensyre til vægttab

Udover vægttab, kan grøn kaffe måske også hjælpe med:

 • Forbedre blodkarrenes funktion og sænke blodtrykket. (2).(3)
 • Adskillige research studier har også vist, at chlorogensyre måske kan reducere glukose udsving og fastende blodsukker niveau efter et måltid. (4)

Begrænsninger ved Grøn Kaffe

 • Chlorogensyren i grøn kaffe anses for at være effektiv, når den bruges som vægttabs hjælpemiddel i samarbejde med en sund kost og motion.
 • Grøn kaffe indeholder muligvis også visse fordele for glukose og metabolisme.
 • De fleste research studier udført på mennesker er dog kortvarige eller små, mens andre studier blev udført på mus.
 • Ikke desto mindre, er grøn kaffe uden tvivl et forsøg værd, hvis du leder efter et sikkert og naturligt supplement til din vægttabs
 • indsats.

Bivirkninger ved Grøn Kaffe tilskud

Grønne kaffbønner - klorogensyre til vægttab
 • Grundet begrænset evidens, er der ingen kendte eller rapporterede bivirkninger ved chlorogensyre vægttab.
 • Det virker til at have en rimelig sikker profil, men grøn kaffe indeholder koffein, så hvis du er sensitiv eller allergisk over for koffein, skal du være forsigtig.
 • Chlorogensyren i grøn kaffe kapsler kan måske have en afførende virkning på dig.
 • Hvis du er gravid eller ammende, bør du ikke indtage grøn kaffe.

Anbefalet dosis

I øjeblikket er den optimale dosis af grøn kaffe ikke blevet fastlagt. Koncentrationen af chlorogensyre i grøn kaffe kapsler kan variere mellem 3000-7000 mg. Du kan følge instrukserne på bøtten for at opnå maksimale resultater.

 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18035001
 2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22900702
 3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16685206
 4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4410738/

Andre interessante artikler