Fodboldfest med stigende rabat indtil de danske drenge vinder (eller ryger ud af turneringen) - gælder fra den 14/6*

Flad mave - hvordan?

4 ud af 5 voksne mennesker er ikke tilfreds med deres mave! Det kan være en kamp at tabe sig på maven. Men ikke desto mindre er det ikke umuligt. Læs med her for tips & tricks til, hvordan du taber dig på maven og får en lækker tonet og flad mave igen.

Hvorfor har jeg fedt på maven?

Er du også en af de mange tusinder af mennesker, som beskriver deres mave som den kropsdel de hader mest? Ja, så er du ikke alene. Faktisk er mere end 4 ud af 5 mennesker utilfredse med deres mave. Den gode nyhed er, at der med simple ændringer kan gøre noget, for at øge mulighederne for at tabe sig på maven.

Det kan føles som en uendelig kamp at få bugt med den ekstra delle rundt om maven og få en flot flad mave. For få ligger det til familien at have ekstra mave fedt og er en arvelig tilstand., som kan være svært at slippe af med. Men for de fleste skyldes fedtet for mange øl, for meget take-away mad eller generelt dårlige spisevaner og for lidt motion. For andre, er det næsten lige meget om de laver 200 mavebøjninger om dagen, så kan de bare ikke tabe sig på maven eller i maveområdet. Så hvad kan du gøre ved det? Fortvivl ikke, her får du råd og hjælp til at tabe det ekstra fedt på og omkring maveområdet.

Hvordan kan man tabe sig på maven og få en flot flad mave?

 • Kost og træning
 • Fedtet omkring din mave kaldes med et fint ord “visceralt” fedt. For at tabe fedtet på maven, er du nødt til at forbrænde det. Mange finder det rigtig svært at tabe sig på maven og fordi du ikke kan tabe dig kun på én specifik kropsdel, er du nødt til at motionere og træne hele din krop for at gøre en forskel på din maveregion. Udover træning, spiller kosten en vigtig rolle.

 • Kost
 • At følge en kalorielet, fedtfattig kost og drikke en masse væske er lige så vigtigt. Det vil alt sammen få en fedtforbrænding op, og resultere i at du taber dig på maven. For selvom de der sene take-away måltider smager rigtig godt og ofte synes som en rigtig god og nem løsning på din aftensmad, så gør de altså mere skade end gavn. Det samme gælder alkohol.

 • Hold dig fra Alkohol
 • De fleste af os nyder at få en lille én i ny og næ, men hvis du drikker for meget alkohol vil det betyde ekstra fedt på din mave.

 • Skær ned for Kulhydrater og stivelses produkter
 • Det kan også være en god idé at skære ned på kulhydraterne hvis du gerne vil have en flad mave, da for mange kulhydrater vil blive omdannet til fedt som kan sætte sig omkring din mave. Tag et kig på vores tips nedenfor og se hvordan du kan få en flad mave og komme af med bildækket.

mavetræning: tab dig på maven og få flad mave

Træningshemmeligheder til at tabe sig på maven

Hvis du gerne vil have en flad mave er du nødt til at indse at endeløse mavebøjninger i sig selv ikke får dig til at tabe fedt på maven. Det vil helt sikkert give dig gode mavemuskler, men de vil stadig være gemt under et lag af fedt. Derfor er du nødt til at tilføje noget mere cardio- og styrketræning til din træningsrutine. Øvelser såsom squats, bænkpres og dødvægt arbejder med en række forskellige muskler på én gang, hvilket betyder at du kan forbrænde flere kalorier, styrke dine mavemuskler og resultaterne vil være; at tabe sig på maven! Udover de resultater du får på maven, vil du også få en smallere talje og flot holdning. Ja vægtløftning er ikke kun for bodybuildere, men for os som gerne vil tabe sig på maven.

Hvad bør jeg spise for at få en flad mave?

Selvom man motionerer hele dagen, er det åbenlyst at man ikke kan få en flad mave, hvis man kun spiser junkfood og mad med et højt indhold af fedt og kulhydrater. Derfor er du nødt til at følge en sund kost ved siden af din træning, hvis du gerne vil tabe dig på maven. Du skal prøve at skære ned på forarbejdet fødevarer, stivelse og kulhydrater. Suppler op med grøntsager, frugt og rene råvarer. Disse kan være:

 • Proteiner. Kød, fjerkræ, fisk, æg og hytteost.
 • Grøntsager. Spinat, salat og broccoli.
 • Frugt. Bananer, æbler, appelsiner og pærer.
 • Sunde kulhydrater (i små mængde). Brune ris, fuldkornspasta og havre.
 • Den sundt fedt. Oliven olie, nødder, smør og frø.

Gode råd til en fladere mave:

 1. Sæt øllen fra dig

  mavetræning: tab dig på maven og få flad mave

  Vidste du at øl og vin er noget af det mest kalorierige du kan drikke når det kommer til alkohol? Hvis man forsøger at tabe sig på maven, så undgå øl eller alkohol generelt. Nyd et glas vin eller lidt alkohol i weekenden, men ikke i hverdagene! For nogle er lige præcis alkohol noget af det sværeste at skære ned på. Som sagt handler det om at skære ned, ikke sagt at du skal undgå det fuldstændig, men du er nødt til at skære ned hvis du drikker ofte. Du kunne også prøve at erstatte dit glas vin med vodka/danskvand med lime, som kun indeholder halvt så mange kalorier. Generelt bør du også tænke i at drikke mere vand og grøn te, da det er kendt for at udrense kroppen og sætte din fedtforbrænding i gang, som hjælper dig med at tabe dig på maven.

 2. Skær ned på kulhydraterne

  Kulhydrater er en vigtig del af din kost, men ofte indtager folk mange flere end hvad deres krop har brug for. Din krop vil ophobe de kulhydrater som den ikke har brug for, hvilket ofte resulterer i fedt på maven. Det er derfor en rigtig god idé at skære ned på kulhydraterne hvis man gerne vil tabe sig på maven. I grove træk, skal du regne med at kulhydraterne skal udgøre ca. halvdelen af dit daglige kalorieindtag afhængig af hvor meget du træner. Det bedste er at skære ned på kartofler, ris, pasta og brød og kun spise det efter du har trænet. Du kunne også prøve en fedt- og kulhydratblokker som kan hjælpe dig med at skære ned på de kulhydrater du indtager, som din krop omdanner til fedt.

  mavetræning: tab dig på maven og få flad mave
 3. Ingen grund til at sulte

  En af de største fejl som folk begår når de vil tabe sig, er at de forsøger at sulte sig selv. Du skal altid sørge for at sundhed og ernæring er øverst på din liste når du beslutter dig for at tabe dig. Hvis du er sulten betyder det selvfølgelig at du ikke spiser nok og din krop leder efter mad som den kan omdanne til energi. Mad er lig med energi, så hvis du ikke spiser nok, vil du ikke have nok energi på nogen punkter. Ved at spise de rigtige ting kan du hjælpe dig selv med et vægttab, så hvis du spiser flere proteiner og sundt fedt kan du til gengæld få hjælp til at tabe fedt på maven.

Forsøg dig med Kosttilskud:

 1. Appetitreducerende kosttilskud

  Appetitnedsættende tilskud, kan være en måde at reducere din appetit, men stadig give dig sult nok til at få alle de næringsstoffer som din krop har brug for. Ved at reducere din appetit, kan du få hjælp til at stoppe med at spise usunde snacks imellem måltiderne og kun spise når du rent faktisk har brug for det.

 2. Fedtbrændende kosttilskud

  Du kan også få supplementer der kan hjælpe med at sætte gang i fedtforbrændingen. Der er forskellige vægttabssupplementer der kan hjælpe med at forbrænde fedt, du kan bl.a. få Active T5 Black fedtforbrænder, som kan hjælpe med at øge stofskiftet og fedtforbrændingen. Derudover kan dette supplement hjælpe med områder såsom, maven, lårene og ballerne som kan være svære områder at tabe sig på.

Opstramning på under 1 time

Du kender måske til problemet, at man har udset sig en kjole til weekendens arrangement, men den sidder strammere end sidst du havde den på. En body wrap kan hjælpe med at tabe sig på maven på under 1 time. En body wrap fra Body Boutique Wrap Factor kan du bruge derhjemme i trygge og behagelige rammer og en behandling varer kun 60 min. Der er forskellige former for body wraps, du kan bl.a. få body wrap til kvinder med cellulite creme, som kan hjælpe dig med at mindske fremkomsten af appelsinhud. Derudover kan du få almindelige body wrap til kvinder og mænd.

Andre interessante artikler

Del med