FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR*

Kan man tabe sig med koffein?

Der findes rigtig mange skrøner om kaffe og koffein. Der er mange der stiller spørgsmålet om man kan tabe sig med kaffe eller koffein. Det kan du faktisk, dog kræver det stadig sund kost og motion, men det giver dig en hjælpende hånd.

Kan man tabe sig med koffein?

Tab dig med grøn kaffe, kan give din fedtforbrænding og stofskifte et naturligt boost.

Der er rigtig mange mennesker der elsker det og ikke kan undvære det. Vi snakker om kaffe eller snarere koffein. Det opkvikkende stof, koffein, findes i mange drikke, såsom kaffe, te, cola og i flere energidrikke. Mange snakker om at det kan hjælpe med vægttab, men kan det virkelig hjælpe med at smide de overflødige kilo?

Hvad er koffein?

Er du et af de mange mennesker der ikke kan starte dagen uden en kop kaffe?

Mange stiller spørgsmålet, hvad er det stof, der forårsager den stimulerende virkning, som mange af os har brug for, før vi kan vågne ordenligt?

Koffein er en naturlig forekommende forbindelse, der hører til gruppen ”stimulanser”. Disse stoffer har en stimulerende virkning på vores krop og kan øge vores energi niveau.

Oprindeligt stammer kaffen fra Etiopien, hvor den er blevet dyrket i provinsen ved navn, Kaffa og efterfølgende kom den til Yemen via havnebyen Mocka. Der er en historie om hyrderne fra provinsen Kaffa, der fortæller om hvordan de opdagede koffeinens naturlige virkning. Hyrderne havde får gående på forskellige marker omkring landsbyen, men det viste sig at de var meget aktive og livlige. Selv om natten var det meget sjældent at de lagde sig til at sove. Hyrderne snakkede med munkene fra landsbyen om deres fortvivlelse omkring de aktive får. Munkene undersøgte markerne hvor på fårene græssede og fandt buske med grønne, gule og røde små frugter. De tog disse frugter med sig og lavede et afkog af dem. Herefter viste det sig at deres træthed forsvandt.

Efter munkene fandt ud af hvilken virkning koffein kunne have på folk, har tendensen med kaffe spredt sig til verdenen over.

Koffein findes ikke kun i frøene fra kaffebusken, det findes i mere end 60 andre planter, for eksempel findes den naturlige koffein også i tebuske, guarana kolanød indeholder alle sammen koffein, som er med til at kunne opfriske kroppen.

Hvad er forskellen på grøn kaffe og almindelig kaffe?

Kan man tabe sig med koffein? Ja, kaffe kan bidrage til at du taber dig.

Kaffebønner kan være grønne inden de bliver ristet, det er først efter de er blevet ristet at de bliver brune som vi kender dem. Inden de bliver ristet har de et indhold af koffein og stoffet chlorogensyre, men normalt anvender man dem ikke u ristet, da de har en meget sur smag. De grønne kaffebønner er blevet kendt for sine evner til at kunne hjælpe til vægttab. De grønne kaffebønner er blevet en del af den madvarer gruppe kaldet superfoods, hvilket er produkter der har sundhedsmæssige fordele og kan hjælpe med at fremme et vægttab. Du kan få Green Coffee Pure hos WeightWorld, som består af ren grøn kaffe ekstrakt.

Kan jeg tabe mig med koffein?

Fødevarer der indeholder naturligt koffein er blevet meget populære, hvilket også er grunden til at der er blevet fortaget mange undersøgelser, for eksempel for at finde ud af hvordan effekten af koffein kan hjælpe til vægttab.

Hvordan kan koffein hjælpe med vægttab?

Der er forskellige måder naturligt koffein kan hjælpe med vægttab på, nedenfor har vi skrevet lidt om de forskellige måder koffein kan hjælpe dig på:

 1. Fedtforbrænder

  Tab dig med koffein - og her er grønne kaffebønner især ideelle, da de indeholder klorogensyre.

  Når man blander kaffe og motion udvikler der sig en proces, som kan give mere energi til kroppen. Denne proces gør at fedtet bliver frigivet og forbrændes når man dyrker motion, på denne måde kan koffein hjælpe til vægttab, hvilket gør at det naturlige koffein kan virke som en fedtforbrænder. Hvis man ikke dyrker motion, frigiver kaffen stadig fedtet, men det sætter sig igen til fedt, fordi det ikke bliver forbrændt.

 2. Tarmen

  Vores tarmsystem bliver stimuleret af kaffe, på den måde at, når du drikker kaffe kan du opleve at den mad du har spist bliver fordøjet hurtigere. En af fordelene ved at maden bliver fordøjet hurtigere, er at nogle af de kalorier du spiser ikke bliver optaget i kroppen fordi de ikke er i tarmen længe nok til at blive optaget. På denne måde kan det naturlige koffein hjælpe med at du mindsker optagelsen af fedt. Derudover kan kaffe også sætte gang i tarmene, så du kan opleve at skulle oftere på toilettet. I det at maden ikke bliver optaget som fedt i kroppen kan koffeinen hjælpe dig til vægttab.

 3. Forbedring af stofskiftet

  Når du drikker kaffe med koffein, producerer kaffen automatisk mere varme i din krop. Denne proces kaldes for termogense og er gavnligt når det kommer til vægttab. Processen er med til at du får mere energi, som kan hjælpe dig med at opnå et vægttab.

 4. Mere effektiv træning

  Koffein giver som sagt mere energi til kroppen og musklerne og med denne ekstra energi kan være med til at du får mere overskud og energi til din træning. Når du får mere energi kan det også være med til at give dig mere motivation til at gennemføre træningen. Når du er motiveret og har mere energi kan det være med til at du opnår bedre resultater, på denne måde kan koffein hjælpe med dit vægttab.

 5. Appetitnedsætter

  Kan man tabe sig med koffein? Ja, det kan man godt.

  Har du lagt mærke til at du ikke er ligeså sulten efter en kop kaffe? Det er fordi at koffeinen er med til at nedsætte appetitten. På denne måde kan naturligt koffein hjælpe med dit vægttab, men det kommer selvfølgelig an på hvordan du drikker din kaffe. Hvis du drikker din kaffe med masser af sukker er det ikke særlig sundt, du kan stadig få mæthedsfornærmelsen, men til gengæld har du en masse sukker der skal forbrændes. Den sundeste måde at drikke kaffe på er, at drikke den sort og evt. med lidt mælk i.

 6. Få kalorier i kaffe

  Kaffe kan godt være sundt, men igen kommer det an på hvordan du drikker den. En god caffe latte med masser af sukker i, er ikke en sund måde at drikke kaffe på, da du får en masse sukker der kan sætte sig som fedt, hvis det hele ikke bliver forbrændt. Hvis du derimod drikker din kaffe sort, er det den sundeste måde du kan drikke det på. Det er heller ikke usundt at tilføje lidt mælk i din kaffe, så længe at der ikke er masser af fed mælk i, såsom sødmælk.

 7. Koffein i kosttilskud

  Der er flere forskellige kosttilskud og vægttabssupplementer der indeholder naturligt koffein, på grund af dens effektivitet. Hos WeightWorld har vi bl.a. Active T5 Black, der har et indhold af koffein på 250 mg. hvilket er et af de højeste på markedet.

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med