FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR*

Kold og svag følelse i fødder og hænder?

Kolde hænder og fødder bliver først et problem, når det ikke længere er nok, blot at pakke dem ekstra ind. Hvis du oplever permanent kolde fødder eller hænder, kan det være tegn på at noget er galt med din cirkulation af blod

Kolde tæer, følelsesløse fødder, dårlig cirkulation

kold fornemmelse i hænder og fødder kan skyldes dårlig blodcirkulation

Kuldegysninger på en kølig dag, er ofte en uundgåelig del af livet, og som regel ikke noget alvorligt. Der er tidspunkter, hvor at man kan opleve at følelsen af at være kold, ikke kan stoppes ved at tage en ekstra sweater på eller drikke en varm drik eller skrue op for termostaten. Følelse af kulde kan være et tegn på dårligt helbred eller dårligt blodcirkulation blodcirkulation forårsaget af en underliggende medicinsk tilstand. Her er nogle årsagerne til følelsen af altid at fryse:

 1. Sukkersyge

  Diabetes kan føre til at hænder og fødder kan føles følelsesløs, kolde og ustyrlige. Det er forårsaget af en nerveskade, eller neuropati. Det er ikke helt klart, hvordan diabetes forårsager nerveskader, men høje blodsukkerniveauer er kendt for at forstyrre nerverne evne til at sende signaler til kroppen. Resultatet er, at du kan opleve at være mindre i stand til at føle kulde eller smerte, og dette tab af følelse kan føre til hudskader.

  En undersøgelse af denne form for neuropati bør udføres hos din læge, som kan udføre en diabetes gennemgang. Dette tjek bør omfatte en undersøgelse af skader på huden og en test af om du kan fornemme blide berøringer og vibrationer. Din blodgennemstrømning bør også kontrolleres.

 2. Raynauds sygdom

  Raynauds sygdom er en almindelig tilstand, som kan påvirke blodforsyningen til dele af kroppen, især fingre og tæer. Det er opkaldt efter det 19. århundredes franske læge, Maurice Raynaud, der for første gang erkendte betingelse. Raynauds er normalt udløst af koldt vejr, angst eller stress. Denne tilstand kan bevirke at blodkar kan gå ind i en midlertidig krampe som blokerer blodgennemstrømningen. Ramte områder bliver hvide, så blå og til sidst skifte til rød som blodgennemstrømningen løber igennem. Symptomerne omfatter smerter, følelsesløshed og prikken og stikken. Symptomerne kan kontrolleres ved hjælp af teknikker såsom at undgå kolde temperaturer og handsker.

  Der er kun én medicin licens til behandling Raynauds - nifedipin. Andre lægemidler kan anvendes "off-licens" til at behandle Raynauds.

 3. Hypothyroidisme

  Skjoldbruskkirtlen ligger i den forreste del af halsen i en position lige under adamsæblet. Det producerer to hormoner, der regulerer, hvor hurtigt kroppens celler arbejder. Skjoldbruskkirtlen kan enten være overaktiv eller underaktiv. En underaktiv skjoldbruskkirtlen er kendt som hypothyroidisme.

  Almindelige symptomer er en opbremsning af kroppens mentale og fysiske processer, samt følsomhed over for kulde.

  Det anslås, at en ud af 20 personer har en slags skjoldbruskkirtel sygdom, som kan være midlertidig eller permanent. Ifølge NHS omkring 15 ud af 1.000 kvinder, og omkring én ud af 1.000 mænd har en underaktiv skjoldbruskkirtlen.

  Der er mange former for skjoldbruskkirtlen uorden, og de fleste kan behandles.

 4. anorexia nervosa

  Anorexia nervosa er en spiseforstyrrelse, og også en alvorlig mental helbredstilstand. Mennesker med anoreksi pålægge alvorlige begrænsninger på, hvad de spiser for at holde deres vægt nede.

  Som et resultat de kan nå frem til en usundt lav kropsvægt, med det resultat, at deres hjerterytme bremser og de udvikler dårlig cirkulation. Dette kan resultere i følelse af kulde eller har en lav kropstemperatur - en tilstand kendt som hypotermi. Anoreksi er en kompliceret sygdom og kræver specialiseret behandling fra en række fagfolk i sundhedssektoren, herunder en læge, speciallæge rådgiver, en diætist og en psykiater.

 5. Dårligt blodomløb:

  Problemet med dårligt blodomløb starter når blodtilførslen bliver begrænset til bestemte dele af kroppen. Ofte mærker folk til det i yderpunkterne af kroppen, såsom tæerne eller fingre. Det kan imidlertid påvirke overalt i legemsdelene. En almindelig årsag til problemer med dårligt blodomløb skyldes en ophobning af plak på indersiden af blodkar og kapillærer. Dette er normalt forårsaget af fedt ophobning på de indre cellevægge.

  I milde tilfælde kan det bare give lidt ubehag, hvor man ofte har kolde fødder og kolde hænder. Men hvis det forværres det kan blive temmelig alvorlig.

  Nogle af disse mere alvorlige tilstande kan være forhøjet blodtryk, hjerteproblemer, forhøjet blodtryk, organskader, slagtilfælde, åreknuder, nyre problemer, og andre blod restriktion vanskeligheder kan opstå. Samt disse "sygdomme" eller potentielt livstruende problemer, er der også mere jordnære problemer som forårsages af dårlig cirkulation i kroppen. En, der ikke ofte nævnes af specialister, er det enkle hverdagsproblem, som at indtage mad eller have en optimal og korrekt fordøjelsesproces. Blodcirkulationen er den primære metode til at få nødvendige næringsstoffer til cellerne i kroppen. Hvis blodgennemstrømning i et område er dårlig, så vil cellerne finde det meget vanskeligt at få alle de vigtige næringsstoffer og energi fra fødevarer. Kroppen har brug for næringsstoffer, for at fungere på en sund måde.

 6. Forebyggelse:

  Den mest almindelig årsag til at føle kulde og fryse, er forårsaget af dårligt blodgennemgang. Hvis du er i tvivl, eller oplever nogle symptomer på dårlig blodcirkulation, bør du opsøge din læge. Ved at konsulere med din læge, kan i sammen finde den bedst mulige løsning til dig. I mange situationer kan dårlig cirkulation lindres og forebygges med en cirkulationstræner til hjemmebrug.

  En cirkulationstræner er et afslappende apparat.

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med