FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR*

Sundhedsmæssige fordele ved Chlorella

Chlorella har mange sundhedsmæssige fordele

Kendt som ’den grønne perle’ har denne encellede ferskvandsalge opnået anerkendelse som en af de bedste kosttilskudssupplementer i verden. Og det er ikke uden grund! Mange kilder henviser til netop chlorella som en af de mest næringsstoffyldte fødevarer i verden og hævder at blot 3 spsk. indeholder så meget som:

 • Protein: 16 g
 • Vitamin A: 287 % ADT
 • Vitamin B2: 71% ADT
 • Vitamin B3: 33% ADT
 • Jern: 202% ADT
 • Magnesium: 22% ADT
 • Zink: 133% ADT

Algen indeholder derudover store mængder af Klorofyl, som har vist sig at flere gavnende evner for kroppen.

* ADT = Anbefalet daglig tilførsel

Det er derfor ikke uden grund, at denne grønne alge er blevet så populært.

Vil du gerne vide mere? Her får du alt den information du behøver at vide om planten, herunder hvad det i grunden er, forskningen bag, og hvordan du selv kan bruge denne superalge som tilskud.

6 fordele ved Chlorella

1. Nærringsbombe

Chlorellas imponerende ernæringsprofil har fået folk til at diskutere, om den kan sættes i kategorien ’Superfoods’. Og det er nok ikke helt uden grund, da den er pakket med adskillige gavnlige næringsstoffer. De omfatter:

 • Protein: Algen består af 50-60% protein. Dertil er det en komplet proteinkilde, hvilket betyder, at den indeholder alle ni essentielle aminosyrer.
 • Vitamin B12: Forskere mener at flere ud af de 30 arter af chlorella der findes, indeholder B12 vitaminer, men for en god ordens skyld, kræves der mere forskning på netop dette område, inden man kan fastslå hvilke arter der er tale om.
 • Jern og C-vitamin: Chlorella er en god kilde til jern. Afhængigt af tilskuddet kan det alt i alt dække mellem 6-40% af dit daglige jernbehov. Dertil indeholder chlorella massere af C-vitamin som hjælper kroppen med at optage jern. Det er vist en win-win kombination.
 • Andre vitaminer, mineraler og antioxidanter: Små mængder af magnesium, zink, kobber, calcium, folsyre, kalium og andre B-vitaminer er også at finde i denne lille superalge, og dertil en bred vifte af antioxidanter.
 • Omega-3: Som med andre alger, indeholder chlorella nogle forskellige omega-3’er. Forskning viser, at kun 3 gram er nok til at leverer 100 mg omega-3'er.
 • Fiber: I store mængder kan chlorella være en god kilde til fiber. De fleste kosttilskud giver dog ikke 1 gram fiber pr. Dosis
 • Opsummering: Chlorella indeholder mange næringsstoffer, herunder vitaminer, mineraler, antioxidanter og omega-3 fedtstoffer. Præcise mængder kan variere blandt mærker.

2. Binder til tungmetaller

Chlorella har også fået ry for dets evne til at fungere som en ”detox”. Man har vha. dyreforsøg også kunne konkludere, at dette naturstof er effektivt til at hjælpe kroppen med at fjerne tungmetaller og andre skadelige stoffer fra kroppen.

Tungmetaller indeholder nogle elementer som i små mængder er essentielle, som f.eks. jern og kobber. Men disse og andre tungmetaller kan i større mængder være toksiske. Dyreforsøgene viste, at chlorella svækkede tungmetalstoksiciteten af leveren, hjernen og nyrrerne. Desuden det vist sig at hjælpe med at sænke mængden af ??andre skadelige kemikalier, som f.eks. dioxin, et hormonforstyrrende stof, der kan forurene dyr i fødevareforsyningen.

Opsummering: På baggrund af disse beviser, synes det, at chlorella kan hjælpe kroppens naturlige evne til at fjerne toksiner.

3. Forbedre kolesterolet

Flere undersøgelser har antydet, at chlorella kosttilskud kan hjælpe med at sænke kolesterolet. Specifikt har flere undersøgelser vist, at indtager man 5-10 gram chlorella dagligt, vil det nedsætte LDL-kolesterol og triglycerider hos mennesker med højt blodtryk og/eller lidt forhøjet kolesterol. Dette skyldes følgende indhold i chlorella:

 • Niacin: Et B-vitamin som er kendt for at sænke kolesterolet.
 • Fiber: Som også er et kolesterolsænkende middel.
 • Carotenoider: Det har vist sig at sænke kolesterolet naturligt.
 • Antioxidanter: Undgå oxidation af LDL-kolesterol, som er kendt for at bidrage til hjertesygdomme.

Opsummering: Næringsstoffer som niacin, fiber, carotenoider og antioxidanter, er alle repræsenteret i chlorella og kan hjælpe med at sænke kolesteroltal.

4. Kan forbedre blodsukkerniveauet

Nogle undersøgelser viser, at algen kan medvirke til at sænke blodsukkerniveauerne.

En undersøgelse viste, at indtagelsen af chlorella i 12 uger sænker fastende blodsukker i både raske individer og dem med høj risiko for livsstilsrelaterede sygdomme.

Andre undersøgelser har vist, at chlorella forbedrer blodsukkerkontrollen og øger insulinfølsomheden hos patienter med alkoholfri fedtsygdom.

Der er ikke nok forskning endnu at sige, at du bør tage chlorella for at hjælpe dit blodsukker, men det har uden tvivl en positiv effekt, især kombineret med andre terapier.

5. Naturlig udrensning

Chlorella kan også bruges som en god udrensningskur, som består af en afgiftning og en efterfølgende opbygning. Affaldsstofferne fra din krops fordøjelse, og fra eventuelle sprøjtemidler, skader kroppen, og kroppen er derfor så smart indbygget, at den dagligt udskiller affaldsstoffer af sig selv. Men vil man gerne være sikker på, at man kommer af med nok affaldsstoffer, er en udrensning med algen et rigtigt godt middel.

Opsummering: Chlorella kan bruges som en effektiv udrensningskur.

6. Et godt tilskud til veganere og vegetarer

Som vegetar og/eller veganer, kan det være svært at få proteiner nok. Men da Chlorella er 100 % naturligt og stammer fra en grøn alge, er det et meget velegnet tilskud til netop en vegetarisk eller vegansk livsstil.

Udover disse 6 åbenlyse fordele, har chlorella bevis for at hjælpe på ting som leversundhed, fordøjelsesproblemer og oppustethed. Endnu en fordel, at chlorellas evne til at forbedre øjenhygiejne, pga. dets indhold af lutein og zeaxanthin, to carotenoider, som medvirker til at opretholde et sundt niveau af antioxidanter i øjet, og mindsker risikoen for makuladegeneration.

Alt i alt, en superalge med mange fordele, som er nem at have med at gøre, og som kan tilføjes næsten alt mad, da den meget belejligt kommer i flere former.

Chlorella i din kost

Efter at have hørt positive ting om Chlorella, kan det ofte være et problem for mange at få det bragt ind i ens kost. En ferskvandsalge er ikke ligefrem en del af den normale danske kost, og det kan derfor godt kræve man er kreativ. Hvis man hører godt hjemme i et køkken, kan man bruge Chlorella pulver i flere forskellige madretter eller drikke, og på den måde gøre den sundere. Man kan f.eks. Bruge pulveret til sunde smoothies, for at give dem et ekstra kick af vitaminer og mineraler.

Hvis man derimod ikke føler man har overskud til at bruge Chlorella i sin madlavning, findes der en nemmere løsning. Der findes nu Chlorella tabletter, som du kan tage ligesom et hvilket som helst andet supplement til din kost. Tabletterne er fremstillet af koncentreret Chlorella, og giver derfor en stor mængde af alle dets gavnlige vitaminer og mineraler. Altså kan det ikke blive nemmere at gøre sin krop en tjeneste, og tilføje Chlorella som en del af sin daglige rutine.

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med