FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR*

Fedtforbrændere

8 effektive tips til at undgå at tage på i julen

Man siger ofte, at julen er hjerternes fest. Hvilket også er sandt, da december måned byder på en masse lækkert mad og hygge i familien og gode venners lag.

Men hvis man er på slankekur med det formål at tabe sig, eller bare ikke ønsker at gå op i vægt, kan julen med dens mange julefrokoster, korte dage, øget alkoholforbrug og lækker (men fed og kalorietung!) julemad være noget af en forbandelse - både for dit hjerte og vægt.

For selvom den danske julemad smager dejligt og de mange julefrokoster er hyggelige, kan det også betyde, at man har en tendens til at overspise, ikke motionere og spise de forkerte ting, hvilket kan føre til, at man tager på i julen.

Der er dog ingen grund til bekymring, vi kan hjælpe dig, og her nedenfor giver vi dig 8 effektive tips til at undgå at tage på i december måned, så du stadig kan passe den kjole eller jakkesæt til nytårsaften, som du muligvis allerede har købt.

Vi kommer også med et par anbefalinger til superfoods, som du kan tage i brug for at give dig selv en fordel mod de potentielt overflødige kilo.

Og her kan vi allerede afsløre så meget, at æblecidereddike og hvide nyrebønner bør være dine hemmelige våben i december måned, hvis du gerne vil undgå at tage på. Køb hvide nyrebønner-kapsler her.

1. Vær god til at sige fra - hvis du ikke har lyst

I december måned har man en tendens til at have en meget pakket kalender. Det betyder så, at man ikke altid når alt det, som du ellers plejer at have tid til.

Det kan eksempelvis være at gå en tur, træne eller bare koble fra, som er med til at give dig energi til alt det, du skal. Så bliv bedre til at sige fra og gør plads i din kalender til, at du også har tid til at passe på det selv.

Det kan selvfølgelig være svært at sige nej, men øv dig ved at sige nej til en eller to ting om ugen. På den måde kan du vælge de arrangementer fra, som du har mindst lyst til at deltage i.

Vær god til at sige fra til jul. Sig nej til arrangementer, som du ikke har lyst til.

2. Sæt fedtforbrændingen i gang

I julen kan man godt have en tendens til at spise lidt for meget af den usunde mad, herunder julekonfekt, fed mad og en masse kulhydrater.

Men mange danskere forvandler sig også til sofakartofler i løbet af julemåneden, da hygge med børnene, Tinka-julekalender og afslapning er i højsædet.

Derfor får man ikke trænet det, man skal, og det kan have en negativ påvirkning på din fedtforbrænding.

Så sørg for som minimum at hoppe i løbeskoene et par gange om ugen for at holde dig i gang. På den måde kan du forbrænde nogle af de mange overflødige kalorier, som man ofte får ved julefrokoster og arrangementer.

Du kan også både drikke kaffe, grøn te eller spise mere chili, da det ligeledes kan sætte din fedtforbrænding i gang.

Alternativt kan du tage et kosttilskud med æblecidereddike, som kan give din fedtforbrænding et skub i den rigtige retning i december måned, hvor det på grund af vejret og stress kan være svært at finde overskud til at forbrænde fedt med træning. Køb æblecidereddike -kapsler her.

3. Skær ned på den fede mad

And, flæskesteg og brun sovs er en del af det traditionelle danske julebord, men det betyder også, at du man ofte kommer til at spise alt for meget fed mad.

Den fede mad og de mange kulhydrater, som man også har en tendens til at spise i julen, gør, at du meget hurtigt får rigtig mange kalorier indenbords og dermed gå op i vægt.

En løsning på dette er at skære ned på den fede mad, som minimum i hverdagen og alternativt spise mindre fed mad til julefrokoster og andre arrangementer i julemåneden.

Et godt råd er at spise masser af grøntsager sammen med det, du ellers har på tallerkenen, eller skære helt ned på kulhydrater fra brød, kartofler og pasta i en periode. På den måde har du plads til den fede mad, uden at dit kalorieindtag eksploderer.

4. Udrens kroppen med detox-kur

Overvej en udrensning af kroppen før eller efter jul, da en detox-kur kan give din krop de nødvendige betingelser for at have en god forbrænding samt fordøje den tunge julemad, som vi danskere ofte spiser i december måned.

Her kan du vælge en af de mange detox-kure på markedet, der kan hjælpe dig med at rense kroppen for toksiner, der kan have en negativ påvirkning på alt fra din fordøjelse, immunforsvar eller fedtforbrænding.

Et andet godt alternativ er at drikke en dejlig kop detox-te hver dag, som kan give dig et energiboost og nedsætte appetiten, mens den udrenser din krop for affaldsstoffer. På den måde kan du få øget mentalt overskud samt skabe balance i kroppen. Noget, som mange danskere kæmper med i julemåneden. Køb detox-te med superfoods her.

5. Skær ned på kulhydraterne

Selvom vægttab og vægtforøgelse er mere komplekst end som så, da udefrakommende og genetiske faktorer kan gøre, at man har svært ved at tabe sig, så gælder vægttab for de fleste, at man indtager færre kalorier, ind man forbrænder.

Derfor er du også nødt til at skære noget væk for at tabe dig, især i løbet af december måned, hvor maden både kan indeholde masser af fedt og kulhydrater.

Kulhydrater kan dog være svære at skære fra sin kost, men du kan i stedet overveje at et dagligt kosttilskud med hvide nyrebønner, som er en af naturens kulhydratsblokkere.

Det vil med andre ord sige, at hvide nyrebønner kan hjælpe med at blokere fordøjelsen af kulhydrater, så de ikke bliver lagret som fedt, hvis de er i overskud. På den måde kan du alligevel nyde godt af den danske julemad uden at bekymre dig om, at du indtager for mange kulhydrater. Køb hvide nyrebønner-kapsler her.

Sørg for at motionere i december måned. Det giver energi og bidrager til at udrense kroppen.

6. Sørg for at motionere

Julemåneden er travl og hektisk, hvilket kan gøre, at man har en tendens til at springe den daglige gåtur eller tur i fitness-centret over. For hvordan skal man da nogensinde finde tid til det hele, når der skal købes gaver, laves mad og alt andet for at få den rigtig dejlig jul.

For hvis du går helt i stå i julemåneden, er der risiko for, at du slet ikke forbrænder nok kalorier. Hvilket ikke er den bedste kombination med julemaden, og det skaber blot grobund for at tage på. Så sørg for at finde tid i skemaet til at træne, selvom det i julemåneden kan føles svært. For med træning får du foruden forbrændte kalorier mere energi og overskud, og dermed kan du nå alt det andet, som du gerne vil nå i julemåneden.

Et godt tip er at lægge træningen, så den passer ind i din hverdag, hvilket for mange danskere er om morgenen eller om aftenen. Med faste træningsrutiner er det også lidt lettere at planlægge andre aftaler og aflyse træningen en gang imellem, hvis det er nødvendigt.

Det er ikke en skam at springe en træning over, men undgå at gå helt i vinterhi i december måned, da det i kombination med den ofte fede julemad kan ses på vægten.

7. Pas på cravings

Julekonfekt er lækkert, og det ene stykke chokolade tager det andet, og du ender med at spise alt for meget sukker, når den stille lækkersult tager over under det daglige Tinka-afsnit.

Problemet med sukker er dog, at når du spiser meget af det, får du hurtigt et ustabilt blodsukker. Det fører til mindre energi og mentalt overskud samt en craving efter mere sukker og søde sager.

Så for at holde dit blodsukker stabilt og dermed undgå cravings, er det vigtigt, at du spiser flere små (og sunde!) måltider i løbet af dagen. Det kan eksempelvis være en banan, gulerødder eller andet, der gør, at dit blodsukker ikke falder for voldsomt, og du dermed kan holde lækkersulten efter sukker for døren.

Hvis du alligevel har problemer med at holde dig fra skålen med julekonfekt, og du gerne vil have styr på dine cravings, kan du tage et hemmeligt våben i brug: nemlig æblecidereddike.

Æblecidereddike kan nemlig bidrage til at undertrykke sukkertrang, cravings og generelt hjælpe dig med at få styr på appetiten i løbet af dagen.

Derfor kan et kosttilskud med æblecidereddike hjælpe dig i løbet af julemåneden, hvor man ikke kun har en tendens til at spise alt for meget slik, men generelt alt for meget fed mad. Køb æblecidereddike-kosttilskud her.

8. Haps, haps, haps - skær ned på snaps

Rødvin til anden og snaps til silden hører for mange danskere også julen til, og man kan nemt komme til at drikke alt for meget alkohol.

Ligesom sukker vil alkohol meget hurtigt kunne ses på vægten, og selvom der selvfølgelig skal være plads til et par alkoholiske genstande, er det faktisk helt fint ikke at gå all-in.

Vælg de arrangementer og julefrokoster, der er særligt vigtige for dig at deltage i, og her kan du så drikke alkohol. Men sørg for at drikke et glas vand mellem hvert glas alkohol. På den måde kan du begrænse dit indtag af flydende kalorier, som ikke mætter eller giver dig specielt meget næring, og som bare fører til vægtstigning.

Andre interessante artikler