Fodboldfest med stigende rabat indtil de danske drenge vinder (eller ryger ud af turneringen) - gælder fra den 14/6*
Udrensning af kroppen før jul kan være en rigtig god ide

Detox & Udrensning

5 effektive tips til at udrense kroppen før jul – gør din krop klar til julemaden

Julen står for døren, og man kan næsten fornemme duften af den lækre juleand eller flæskesteg, som mange af os danskere som en fast tradition skal nyde juleaften.

Men selvom de fleste af os nok allerede er i julestemning og ser frem til at julehygge til den store guldmedalje, betyder julen også et øget indtag af mad. Men selvom julemad er lækkert, har dansk julemad også en tendens til at være fed og meget salt. Og dertil kommer, at man har en tendens til at spise lidt for meget af den gode mad i løbet af julen. Alt dette kan føre til, at man kan føle sig oppustet, sløv, træg, få problemer med forstoppelse og tage på i vægt.

Derfor kan det være en rigtig god idé at foretage en udrensning eller detox lige før jul, så du mentalt og fysisk er klar til at de mange hyggelige stunder med din familie og venner. Netop derfor har vi her nedenfor samlet 5 gode råd til, hvad du bør overveje at skære ned på i løbet af julen, og hvad du kan gøre for at udrense kroppen.

1. Reducer dit indtag af kulhydrater

Selvom det kan være svært at skære helt ned på kulhydrater, da brunede kartofler og almindelige hvide kartofler er en fast bestanddel af det danske julebord, kan det i ugerne op til jul være en god idé at skære ned på dit indtag af kulhydrater generelt. Det kan bidrage til, at du føler dig mere let og aktiv, men vil også gøre, at din krop er klar til at kunne indtage store mængder mad juleaften og i juledagene, uden at du overanstrenger kroppen for meget.

2. Overvej dit alkoholforbrug

“Haps, haps, haps, nu skal vi ha’ snaps!”, er vi nok mange, der har sunget til en julefrokost, før vi bundede et shot snaps i ét hug. Og selvom snaps og juleøl hører julen til, kan alt for store mængder alkohol påvirke dit immunforsvar og dermed øge risikoen for sygdomme før juleaften, hvilket ikke er optimalt lige her op til jul, hvor man gerne vil tilbringe tid med venner og familie.

Alkohol hører for mange julen til. Men det kan være en god idé at skære ned på snaps i juleøl i tiden op til jul, da det kan påvirke dit immunforsvar.

3. Undgå stress

Det' sørme, det' sandt december” med alt, hvad det indebærer af hygge, travlhed og julestress. Og selvom man nemt kan blive stresset i løbet af december måned, er det vigtigt at finde den indre ro og passe på dig selv, for ellers er der øget risiko for at blive syg. Så planlæg din tid godt og lad være med at købe dine julegaver eller lave julemaden i allersidste øjeblik. Husk på, at julen er hjerternes fest, og at det er den afslappede tid, du tilbringer med din familie og venner, der er den vigtigste.

4. Detox kroppen med kosttilskud

For at udrense kroppen fuldstændig og gøre din mave klar til den fede danske julemad, kan du med fordel tage naturlige kosttilskud i brug. Selvom Underberg i folkemunde ofte kaldes gaven til maven, er der faktisk en meget bedre gave, som du kan give din mave til at detoxe kroppen: Aktivt kul. Aktivt kul bidrager nemlig til at fjerne skadelige toksiner i kroppen, og er ideelt til oppustet mave og forstoppelse. Alternativt kan du overveje at tage en 10-dages udrensningskur med WeightWorlds Intensive Tarmrensning Tabletter, der bidrager til en sund og normal fordøjelse, og er ideelt til oppustethed, luft i maven og forstoppelse.

Og hvis du gerne vil være ekstra god ved din mave her op til jul, kan du købe WeightWorlds udrensningspakke med både aktivt kul og intensive tarmrensningstabletter - så din mave virkelig er klar til at gå løs i det store julebord. Dog er det en god idé lige at tjekke med din læge, hvis du tager medicin eller er under medicinsk udredning, før du tager kosttilskud.

Sørg for at motionere regelmæssigt op til jul, på den måde er din mave og krop klar til julemaden.

5. Motioner regelmæssigt

Juletid er også en tid til selvforkælelse og fordybelse, og derfor kan det være en god idé at forkæle din krop og sind med regelmæssig motion, så du for alvor er klar til at skyde det nye år i gang på en positiv måde. Det giver ikke kun god appetit til julemaden, det er også godt for din koncentration og stofskiftet. Derudover er motion også godt for din fordøjelse og kan bidrage til at forebygge forstoppelse, hvis du har spist lidt for meget julemad juleaften eller i løbet af juledagene.

Men vigtigst af alt: Glædelig jul til dig og din familie!

Alle forslag her på listen er forslag til, hvordan du giver dig selv og din krop de bedste forudsætninger for at få en god og afslappet jul. Men det allervigtigste råd er nok, at du bør erkende, at du ikke kan nå alt, og at alt ikke behøver at være perfekt. Tiden med dine venner og familie er det vigtigste, og selvom en stor dyr julegave selvfølgelig er dejlig, så er kvalitetstid i hyggelige rammer noget, som man vil huske for altid. Med det i tankerne vil vi gerne ønske jer allesammen en rigtig glædelig jul!

Andre interessante artikler