Fodboldfest med stigende rabat indtil de danske drenge vinder (eller ryger ud af turneringen) - gælder fra den 14/6*
8 råd til varigt vagttab ved julefrokosten

Appetitnedsættelse

8 råd til at komme slank gennem påskefrokosten (der rent faktisk virker)

Påsken står for døren, og med den venter de mange hyggelige påskefrokoster, som vi i år endelig kan fejre med god samvittighed uden at skulle tage PCR-test eller bekymre os alt for meget om corona.

Men selvom det selvfølgelig bliver hyggeligt at skulle feste sammen med venner og familie, er der andre bekymringer, der ligger i baghovedet for mange, når det store påskebord fyldt med lækkerier skal nydes.

For en påskefrokost kan nemlig være en stor udfordring for alle, der gerne vil tabe sig, da de fleste af retterne har et højt fedt- og kalorieindhold. Derudover er det heller ikke unormalt, at man sidder længe ved bordet, og derfor er der en overvejende risiko for at komme til at spise langt mere end normalt. Hvilket jo ikke er ideelt for dit vægttab, og hvis du gerne vil holde den slanke linje, som du har lovet dig selv med dit nytårsforsæt.

8 tips til at undgå at tage på under et vægttab

Men der er heldigvis meget, som du selv kan gøre både før, under og efter påskefrokosten, for at din vægt ikke påvirkes. Og derfor giver vi dig i denne artikel 8 effektive råd til at komme slank gennem påskefrokosten.

Tips #1: Sørg for at spise lidt hjemmefra

Sørg for, at du ikke er sulten, når du tager til påskefrokost. For ellers kan det blive svært at spise små mængder af den lækre mad. Så spis lidt nærende mad, eventuelt havregryn eller en rugbrødsmad, der fylder godt i maven og mætter længere, inden du tager hjemmefra. Alternativt kan du tage et kosttilskud med kostfibre, der er specielt formuleret til at give din mæthedsfornemmelse et naturligt boost. Og her er glucomannan med B3-vitamin det perfekte valg, da kosttilskuddet foruden mæthedsfornemmelse også bidrager til at håndtere cravings.

Skær ned på majonæse, remoulade og smør, mens du spiser mindre portioner. Det kan mærkes på vægten.

Tips #2: Spis mindre portioner

At spise mindre portioner er noget, som alverdens diætister altid anbefaler under et vægttab, og det er faktisk ikke uden grund. For ved at fylde mindre mad op på tallerkenen, har man en tendens til ikke at overspise, hvilket jo er ideelt under et vægttab. Et andet godt råd er at skære din mad ud i mindre stykker, også selvom du har lyst til at spise mere. For en påskefrokost har en tendens til at trække ud, og på denne måde kan du spise med i længere tid uden at overspise. Derudover kan du også overveje at undgå både remoulade, majonæse og smør, da de ofte har et højt kalorie- og fedtindhold.

Tips #3 Få et overblik over menuen

Du kan selvfølgelig uden problemer få et overblik over menuen, hvis du selv inviterer venner og familie på påskefrokost. Men hvis du ikke selv lægger hus til, er det en god idé at kontakte værten for at høre, hvad I skal spise, hvor mange retter du kan forvente og i hvilken rækkefølge. For på den måde ved du bedre, hvornår du kan spise med, og hvilke retter du skal springe over.

Tips 4# Lad dig ikke påvirke af andre

Man kan let komme til at lade sig rive med af stemningen, især når personen ved siden af dig siger: "Der er kun påske én gang om året, du er lige nødt til at smage....". Og vi kan ikke komme uden om, at vi mennesker påvirker hinanden, og selvom du gerne vil følge vægttabets smalle sti, kan det være svært at stå imod det forventningspres, der også opstår under en påskefrokost. Så stop op, inden du lader dig rive med og forklar din sidemand situationen - altså at du gerne vil skåle i vand eller bare foretrækker at spise det, som du har på din egen tallerken.

Tips 5# Skær ned på kulhydraterne

Både jule- og påskefrokost har en tendens til at have et højt indhold af kulhydrater, da vi både spiser panerede fiskefileter, rugbrød, franskbrød og en masse andre madvarer, som er fyldt med kulhydrater. Kulhydrater under et vægttab er ikke nødvendigvis godt, og derfor kan du enten skære ned på indtaget af fødevarer med et højt kulhydratindhold eller alternativt tage en naturlig kulhydratblokker, som bidrager til at blokkere optaget af kulhydrater i kroppen. Og her er Hvide Nyrebønner-kapsler et rigtig godt alternativ, da kosttilskuddet er specielt formuleret til at bidrage med at reducere mængden af kulhydrater, som du fordøjer, og på den måde bidrage til en sund vægtkontrol uden at sige farvel til den mad, du elsker allermest.

Tips 6# Skær ned på (eller undgå) alkoholen

Flydende kalorier er de værste, da de ikke skaber noget positivt i forhold til din mæthedsfornemmelse. Så sæt allerede hjemmefra et mål om hvor mange øl, vin eller snaps, som du vil drikke, da det ellers godt kan løbe løbsk i forhold til kalorieindtaget. 1 glas vin svarer til cirka 100 kalorier, 1 påskebryg svarer til cirka 160 kalorier og 1 snaps svarer til cirka 70 kalorier, så når stemningen er høj, kan kalorieindtaget godt pludselig løbe løbsk. Alternativt kan du melde dig som den ansvarlige til at køre hjem - på den måde undgår du også det sociale pres om at drikke.

Tips #7 Light-sodavand eller danskvand

Selvom du selvfølgelig gerne vil passe på vægten, betyder det ikke, at du behøver at drikke vand hele aftenen. Så kontakt værten, forklar din situation, og så kan du nok godt få værten til at sørge for light-sodavand eller danskvand uden kalorier specielt til dig. Alternativt kan du tage dine egne drikkevarer med, hvis du ikke har lyst til at forlange dette af værten.

Sørg for at motionere dagen efter en påskefrokost for at sætte fordøjelsen og fedtforbrændingen i gang.

Tips #8 Løb en tur (dagen efter)

Dagen efter en påskefrokost er det en rigtig god idé at hoppe i løbeskoene med det samme, det er ikke kun sundt for fordøjelsen, men også vigtigt for din forbrænding af de ekstra kalorier, som du har indtaget under den store frokost aftenen forinden. Så sørg for at motionere ektra lang tid dagen efter, og hvis du ikke har det nødvendige overskud til en ekstra lang løbe- eller cykeltur, kan du overveje at give dig selv et energi-boost med Active T5 Plus-koffeinpiller, som ligeledes bidrager til at give din fedtforbrænding et naturligt boost.

Du kan godt tage en ‘snydedag’ med god samvittighed

Selvom en påskefrokost selvfølgelig godt kan ødelægge de gode tendenser, som du har oplevet i forbindelse med et vægttab, er det vigtigt, at du ikke begynder at skamme dig over at spise eller unde dig selv en ‘snydedag’ engang imellem.

For et vægttab er en stor opgave, der kræver store livsstilsændringer i form af kostomlægning og regelmæssig motion, og selvom du ikke behøver at spise løs af de mange lækre retter på påskebordet, og sagtens kan holde igen, er det også vigtigt, at du ikke lader skammen over at spise for meget få overtaget. For at være i mental balance og at have overskud samt motivationen til at tabe dig, er den absolut vigtigste forudsætning for, at du kan få succes med et varigt vægttab.

Andre interessante artikler