Fodboldfest med stigende rabat indtil de danske drenge vinder (eller ryger ud af turneringen) - gælder fra den 14/6*

Udrensningskur uden sukker

Er du klar til at tage en kold tyrker fra sukker? Det kan være sværere end du lige umiddelbart tror, for sukker er utrolig afhængighedsskabende. Det er dog muligt at gennemføre en sukker detox kur for en fastsat periode, med den rigtige forberedelse. Her vil vi give dig motivationen til at prøve det af og et par tips til hvordan du holder dig til kuren.

Er årsagen, at sukker er farligt?

Undgå sukker under din detoxkur, det er den bedste udrensning af kroppen

Sukker er ikke som sådan farligt i moderate doser, men indtager du for meget af det, kan det føre til alvorlige livsstilssygdomme såsom diabetes, fedme, kræft og stofskiftesygdomme. Mange mennesker har et overforbrug af sukker, og dette med god grund, da sukker er 4 gange mere afhængighedsskabende end kokain. Udover at være afhængighedsskabende, så findes sukker i dag også i mange af vores fødevarer. Mange bliver overraskede over hvor meget sukker, de snacks og søde drikke som de indtager egentlig indeholder. En sukker detox kur, som vi vil beskrive på denne side, er derfor en rigtig fornuftig ting at overveje. Sukker er tomme kalorier, hvilket vil sige at det har et højt kalorieindhold, men ikke giver dig noget næring eller vitaminer. Derudover fungerer det som føde for de dårlige bakterier i munden, som vil tære på dine tænder. Er du ikke klar til at gå på sukker detox kur i flere dage eller uger, men har du brug for en detox, så kan du tage et kig på vores produkter til kropsudrensning. Find en naturlig udrensningskur, som kan hjælpe dig med at få din krop tilbage i balance.

Hvad er en sukker detox kur?

Hvad er en udrensningskur?? Det er en kur hvor du får renset kroppen for skadelige affaldsstoffer og toksiner. En udrensningskur uden sukker er så en periode hvor du er fuldstændig afholden for sukker. Det kan være 10 dage, 21 dage eller en hel måned. Men fastlæg en periode før du går igang, og hold dig til den. Kan du fuldføre kuren, har du en meget effektiv slankekur. En sukker detox kur indebærer ofte også at man afholder sig fra mel og kunstige sødestoffer. Det bedste at gøre, er at undgå al mad der er pakket ind i plastik, beholdere eller dåser og holde sig til grøntsager, frugt, nødder, fisk og andre uforarbejdede fødevarer. Til gengæld må du på en sukker detox kur spise alle de kulhydrater du vil – de gode af dem selvfølgelig. De sunde kulhydrater findes bl.a. i broccoli, blomkål, asparges, grønne bønner, svampe, tomater og artiskokker. Dette er ikke kun opskriften på en effektiv slankekur, men kan også give dig betydeligt mere energi og overskud i hverdagen.

Sukkererstatning

Når du er på en sukker detox kur, kan det være rigtig svært at stå imod, når trætheden melder sig i løbet af dagen. Sørg for at du er forberedt og altid har et lille nødkit i tasken. Dette kan f.eks. være nogle mandler, valnødder, blåbær eller nøddesmør (f.eks. peanutbutter eller kokossmør). Gulerodsstænger eller agurkestænger kan sagtens fungere som en tilfredsstillende snack, hvis de dyppes i lidt peanutbutter. Hvis du generelt har problemer med overspisning eller har svært ved at holde dig fra usunde snacks i løbet af dagen, kan du overvejet at supplere din udrensningskur med et Garcinia Cambogia supplement, som virker appetitnedsættende. Dette vil også hjælpe på vægten, da det kan være en del af en effektiv slankekur at spise mindre portioner.

Hvad får man ud af en sukker detox kur?

Brug en detoxkur uden sukker for at udrense kroppen effektivt

Der er adskillige fordele ved denne type kur. Samme fordele kan også opnåes ved brug af produkter til kropsudrensning, hvis man ikke føler sig klar til at opgive sukker.

Effektiv slankekur

Afholder man sig fra sukker, melprodukter og kunstige sødestoffer i en periode, har man en meget effektiv slankekur. Mange mennesker tror fejlagtigt at det er fedt der gør os fede, men dette er ikke rigtigt – det er sukker. Det naturlige fedt er godt for os. Det gør os mætte, giver energi til cellerne og balancerer vores blodsukkerniveau. Det gode fedt findes bl.a. i nødder og frø, jomfru olivenolie, avocado, fisk og kokossmør.

 1. Øget velvære

  I og med sukker er tomme kalorier, giver det dig energi hurtigt, men ikke på den lange bane. Følger du en sukker detox kur over en længere periode, vil du kunne opleve øget mental- og fysisk energi. Med øget fysisk energi, vil du få mere overskud til at træne, hvilket også er sundt for din krop og dit hjerte og desuden gør det til en effektiv slankekur. Den mentale energi vil du kunne mærke i form af øget overskud i hverdagen og mindre stress.

 2. Skønhed

  Sukker er ikke godt for din hud. Det kan være skyld i fedtet hud og urenheder. En sukker detox kur, hvor du samtidig sørger for at drikke rigeligt vand, kan give din hud en markant make-over. Din hud vil føles mere fugtgivet og få en sundere glød. Hvis du vælger at følge kuren, så prøv at tage et før og efter billede af dit ansigt, så du tydeligt kan se forskellen.

Sådan gør du:

Tjek din kalender og marker en uge hvor du har en ren pause fra fester eller middagsaftaler, som ellers kan ødelægge din udrensningskur, såsom bryllupper, fødselsdage eller særlige begivenheder. Nogle mennesker, som ikke før har prøvet en udrensningskur, kan opleve en udrensende reaktion i de første par dage, herunder hovedpine eller hyppig afføring. Dette skyldes den pludselige tilbagetrækning af visse fødevarer ud over stimulering af udrensende organer. Disse symptomer bør skifte efter 24 til 48 timer.

 1. Undgå disse fødevarer

  • Alkohol
  • Cigaretter
  • Mælkeprodukter, undtaget usødet yoghurt
  • Sukker, honning, sirup og andre sødemidler
  • Kaffe
  • Hvedeprodukter som brød, kiks, kage, pasta, rygbrød, havregryn, spelt og ris
  • Tørret frugt
  Undgå sukker for at udrense kroppen, det er perfekt til dit vægttab

  Dette må du gerne spise, når du er på en udrensningskur

  • Frisk frugt
  • Grøntsager
  • Fisk
  • Rødt kød, kylling (uden skind)
  • Bønner, linser og kikærter
  • Æg, helst økologisk
  • Olivenolie
  • Nødder, helst rå og usaltede
  • Grøn te, hvis te, sort te (uden koffein)
  • Vand

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med