FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR*

B-vitamin

De 5 bedste vitaminer mod hårtab - forebyg dit hårtab

Hårtab kan skyldes alt fra sygdom, medicin, forkerte kostvaner, hormonelle ubalancer, forkert hårstyling eller overgangsalder.

Men uanset årsagen til dit hårtab, kan bestemte vitaminer mod hårtab hjælpe dig med at give dit hår fylde og gøre dit hår tykkere.

Derfor kan det være en god idé at forstå den underliggende årsag til dit hårtab, så du ved, hvad du skal gøre for at afhjælpe problemet.

Med det i tankerne gennemgår vi her nedenfor de mest almindelige årsager til hårtab og hvilke 5 vitaminer mod hårtab, som du bør tage, og hvad du kan gøre for at afhjælpe problemet med tyndt hår.

Hvilke symptomer på hårtab?

Tidlige symptomer på hårtab hos kvinder vil typisk være, at du fælder mere end normalt. Derudover vil du også ofte opleve, at håret bliver tyndere og hovedbunden bliver irriteret. Hårtab hos kvinder skyldes ofte almindelig aldring eller hormonelle forandringer ved graviditet eller overgangsalderen, og er ofte en midlertidig tilstand.

Hårtab hos mænd vil typisk starte på toppen af hovedet eller ved tindingerne. Hårtab hos mænd er typisk permanent, og for både mænd og kvinder kan tidlige symptomer på hårtab forebygges ved at tage de rigtige vitaminer mod hårtab og dermed reducere fortyndingen af håret.

Hårtab hos kvinder viser sig ofte først som, at man fælder mere end normalt.

Hvilke årsager er der til hårtab?

Den typiske årsag til hårtab er dine gener. Det vil sige, at hårtab hos både mænd og kvinder ofte er arveligt. Så hvis din mor eller far er tyndhåret, er der stor sandsynlighed for, at du selv senere i livet vil opleve hårtab og tyndt hår.

Derudover er de andre mest almindelige årsager til hårtab følgende:

 • Alder
 • Dårlig kost eller manglende ernæring
 • Medicin eller sygdom
 • Hormonelle ubalancer i forbindelse med graviditet, p-piller eller overgangsalder
 • Stress

I nogle tilfælde kan du opleve pludseligt hårtab, som skyldes en ubalance i hårets vækstcyklus. Det kan eventuelt være et større sygdomsforløb, en operation, stress eller traumatiske oplevelser, som alle kan føre til et pludseligt hårtab.

Den gode nyhed er, at håret ved pludseligt hårtab ofte vokser ud igen. Hvilket ikke er tilfældet med genetisk/arveligt hårtab, som ofte sker langsomt over tid.

Men uanset den underliggende årsag til dit hårtab, er der produkter og kosttilskud, som kan hjælpe dig.

Her nedenfor giver vi dig et overblik over de bedste vitaminer mod hårtab, hvis du gerne vil give dig selv de bedste forudsætninger for enten at forebygge hårtab på grund af vitaminmangel eller stimulere hårvæksten.

De 5 bedste vitaminer mod hårtab

Hvis dit hårtab ikke er genetisk betinget eller skyldes sygdom, kan den mest effektive behandlingsmetode mod hårtab i mange tilfælde være ændringer i kostvaner eller at indtage vitaminer mod hårtab.

For mangel på bestemte vitaminer kan nemlig føre til hårtab, og her nedenfor giver vi dig overblikket over de bedste vitaminer mod hårtab, som du både kan indtage ved at tage kosttilskud eller ved at spise bestemte fødevarer.

Biotin og B-vitaminer

Du kender med garanti biotin, der ofte kaldes 'hårets vitamin', og som bidrager til sundt hår og til at stimulere hårvæksten. Biotin er et B-vitamin (B7-vitamin), og kan tages for at give dit hår de bedste vækstbetingelser.

Derudover er andre B-vitaminer vigtige for at stimulere hårvæksten, og derfor er det essentielt, at du ikke kommer i underskud af disse. For B-vitaminer fremmer nemlig en sund blodcirkulation i hovedbunden og hjælper med at transportere ilt og næringsstoffer til hårsækkene.

B6-vitamin bidrager blandt andet til et normalt energistofskifte og en normal omsætning af protein og glycogen. Glycogen er en vigtig energikilde til proteinsyntesen, som er vigtigt for, at hårets vækstprocesser fungerer korrekt.

B12-vitamin birager også til et normalt energistofskifte, og har dermed også en vigtig betydning for din hårvækst.

Derfor bør du sørge for at spise følgende fødevarer, der alle er rige på B-vitaminer, hvis du oplever problemer med hårtab og tyndt hår.

 • Kikærter
 • Avocado
 • Lever
 • Æg
 • Kornprodukter

Alternativt kan du tage et B-vitamin Complex med alle de vigtige B-vitaminer, som kan bidrage til at vedligeholde et normalt hår. Køb B-vitamin Complex ved at klikke på dette link.

Sørg for at spise fødevarer med biotin og andre B-vitaminer, da det kan bidrage til at stimulere hårvæksten.

A-vitamin

Din hovedbund bruger A-vitamin til at danne sebum-olie, som fugter hårrødderne, som gør, at de ikke udtørrer. Foruden at give næring til håret og hårbunden er A-vitamin også nødvendigt for normal cellevækst og dermed hårvækst.

Så hvis du gerne vil undgå at lide af mangel på A-vitamin, som kan føre til spaltede spidser samt tørt og skrøbeligt hår, bør du spise følgende fødevarer:

 • Okselever
 • Gulerødder
 • Spinat
 • Syltede sild
 • Mejeriprodukter

For at gøre det lettere for dig at pleje dit hår med A-vitamin kan du overveje at supplere din kost med et A-vitamin-tilskud, som ligeledes bidrager til normale slimhinder, normal hud og normalt syn. Køb A-vitaminpiller ved at klikke på dette link.

C-vitamin

C-vitamin bidrager til kroppens produktion af collagen, der findes i huden og især i håret. Dermed er C-vitamin et vigtigt vitamin til at vedligeholde normalt hår og hårvækst. Derudover er C-vitamin en antioxidant, der beskytter dit hår mod ydre påvirkninger, og mangel på C-vitamin kan føre til spaltet og skrøbeligt hår.

Så for at give dit hår de bedste vækstbetingelser og beskyttelse, bør du spise fødevarer med C-vitamin. Det kan blandt andet være:

 • Bær
 • Peberfrugt
 • Tomater
 • Bønner
 • Broccoli

Derudover er det også en rigtig god idé at suplere din kost med et decideret C-vitamin-tilskud, som foruden at beskytte dit hår også kan give dit immunforsvar et boost samt reducere træthed og udmattelse. Køb C-vitamin-tilskud ved at klikke på dette link.

D-vitamin

Mangel på D-vitamin kan føre til hårtab, og vitaminet er også afgørende for, at du får en sund hovedbund, så nyt hår kan vokse ud.

D-vitamin danner kroppen selv ved soleksponering, men du kan også få opfyldt dit daglige behov for D-vitamin ved at spise følgende:

 • Lever
 • Fede fisk
 • Æg (æggeblommer)
 • Mejerivarer, fx. smør og mælk
 • Oksekød og svinekød

Derudover anbefaler Sundhedsstyrelsen, at alle danskere indtager et kosttilskud med D-vitamin i de kolde efterårs- og vintermåneder. Så sørg for at købe et D-vitamin-tilskud ved at klikke på dette link.

E-vitamin

E-vitamin er en antioxidant, der beskytter dit hår mod forurening, tobaksrøg, udstødningsgasser og lignende, som nedbryder cellerne og dermed håret.

E-vitamin har derudover en opbyggende effekt på håret og bidrager til at vedligeholde normalt hår. Hvilket også er en af årsagerne til, at E-vitamin ofte bruges i hårprodukter som serum og olier, da det har en helende effekt på slidste spidser.

Derudover bidrager E-vitamin også til at øge blodcirkulationen og ilttilførslen til hårsækkene, hvilket bidrager til længere og sundere hår.

Så for at give dit hår de bedste forudsætninger for at forblive sundt, smukt og fyldigt, bør du sørge for at spise følgende fødevarer:

Alternativt kan du tage et dagligt E-vitamin-tilskud, som bidrager til at beskytte håret inde fra og ud, og som er ideelt, hvis du oplever hårtab og tyndt hår. Køb E-vitamin-kapsler ved at klikke på dette link.

E-vitamin er en vigtig antioxidant, der bidrager til at beskytte dit hår og give dig sundere hår.

Andre næringsstoffer mod hårtab

Der findes selvfølgelig også andre næringsstoffer, der er vigtige, når vi snakker om hårtab, tyndt hår. Her er det især mineralerne jern og magnesium, der er vigtige for at få en sund hårvækst.

Jern

Jern er et af de vigtigste mineraler, som din krop og hår skal bruge for at fungere optimalt. Mange kvinder i den fødedygtige alder oplever jernmangel på grund af den månedlige menstruation, og jernmangel har ikke kun en betydning for dit energiniveau.

Nej, mangel på jern kan nemlig også vise sig ved livlyst og spaltet hår, og jern fremmer sund hårvækst og styrker håret.

Så sørg for at spise jernholdige fødevarer som eksempelvis:

 • Lever
 • Linser
 • Bønner
 • Spinat
 • Æg

Mange kvinder lider af jernmangel, og derfor anbefales det, at kvinder i den fødedygtige alder tager jerntabletter hver dag. Det reducerer ikke kun træthed og udmattelse, men bidrager også til at fremme hårvækst og styrke håret. Køb jerntabletter ved at klikke på dette link.

Magnesium

Magnesium bidrager til en sund hovedbund og modvirker hovedbundsproblemer som skæl og kløe. Derudover bidrager magnesium til, at hårsækkene producerer langt og sundt hår.

Så for at pleje din hovedbund og give dig selv de bedste forudsætninger for at få langt og sundt hår bør du sørge for at spise følgende fødevarer:

 • Grønne bladgrøntsager
 • Bælgfrugter
 • Mørk chokolade
 • Nødder
 • Fuldkornsprodukter

Derudover er det en god idé at tage et dagligt tilskud med magnesium, som du kan købe ved at klikke på dette link. Et magnesium-tilskud kan gøre, at du undgår magnesium-mangel, og dermed pleje dit hår og hovedbund indefra og ud. Et ekstra plus med et magnesium-tilskud er, at mineralet bidrager til at reducere træthed og udmattelse.

Andre interessante artikler