FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR*

Fedtforbrændere

Derfor lykkes dine nytårsforsæt aldrig - og 5 råd til at komme i mål med dit vægttab i 2022

Det føles allerede som om, at det er en evighed siden, at 2021 blev til 2022, da mange af os efter en lang juleferie er vendt tilbage til hverdagens stress og jag med arbejde, sport og bringe samt hente børn.

Med det nye år fulgte vanen tro også en del nye nytårsforsæt, som for de fleste aldrig bliver til mere end bare gode hensigter, og det er der faktisk 3 gode grunde til. Her i denne artikel guider vi dig til, hvordan du kan komme i mål med dine nytårsforsæt - uanset om det er i forbindelse med vægttab, mere træning eller bare at komme til at leve et lidt sundere liv.

Det er almindeligt at droppe nytårsforsæt

Ved årsskiftet har mange af os ambitioner om store livsstilsændringer for at komme til at leve sundere liv. Det kan være alt fra at stoppe med at ryge, spise sundere, leve et sundere liv, tabe sig eller tilbringe mere tid med familien. Men undersøgelser viser, at cirka 25% af alle danskere, der har et nytårsforsæt, allerede opgiver dem efter den første uge. Derudover vil cirka 50% af os lave de samme nytårsforsæt næste år, efter vi har erkendt, at vi ikke har tabt de 5 overflødige kilo, skåret ned på smøgerne eller har rejst mere, selvom vi har lovet os selv det et år tidligere.

Det kan godt være svært at finde det nødvendige overskud i en hverdag med job, børn og rengøring til at træne og opfylde sine mål.

3 årsager til, at du fejler med dine nytårsforsæt

Men der er faktisk tre gode forklaringer på, at nytårsforsæt for mange ikke holder længere end til de værste tømmermænd fra nytårsaften har lagt sig, og forklaringen kan vi finde i adfærdspsykologi.

1. Der er forskel på mål og planer

Du laver hele tiden mål for dig selv. Men der er forskel på, om du bare sætter et mål, eller om du planlægger, hvordan du realistisk set kan nå dine mål. Et mål om eksempelvis vægttab er ambitiøst, men er ikke nok i sig selv, det skal planlægges og føres ud i livet.

Et ønske om at leve sundere, tilbringe mere tid med familien eller at tabe sig kan være meget abstrakt, og derfor er det en god idé at følge din ambition op med en grundig planlægning om, hvordan du kan få succes med dit nytårsforsæt. Kort sagt, jo mere detaljeret din plan er, desto større er sandsynligheden for, at du når i mål med dit vægttab eller ambition om at leve et sundere liv.

2. Du undervurderer dine mål

Det er meget simpelt at sige nej til en et stykke chokolade, som du i dag får tilbudt at spise om en uge, især hvis du har en ambition om at tabe dig. For du ved, at du under en slankekur skal skære ned på de søde sager, da det fører til unødvendige kalorier. Langt sværere er det at sige nej til at stykke kage, der står lige foran dig. En kage, som du kan se, dufte og fornemme, og som ser meget lokkende ud.

Derfor kan du sagtens overbevise dig selv om, at du skal stoppe med at spise søde sager eller begynde at træne intensivt i næste uge for at skubbe gang i dit vægttab. Intentionerne er gode, men man undervurderer ofte, hvor svært det kan være at foretage de store livsstilsændringer, der skal til for at nå i mål med sit vægttab, og derfor har man en tendens til at udsætte og skubbe målet om vægttabet foran sig. Så igen, planlæg dit vægttab nøje og find frem til, hvordan du bedst muligt kan motivere dig selv til at nå i mål med din drøm om at tabe dig. Og hvis du mangler ekstra motivation eller energi, kan du med fordel prøve naturlige kosttilskud, der kan give din fedtforbrænding og energiniveau et naturligt boost.

Hverdagens stress og jag kan påvirke din evne til at komme i mål med dine nytårsforsæt.

3. Feriestemning påvirker dine mål

Det er meget typisk at lave nytårsforsæt i juleferien, hvilket ligeledes kan påvirke din sindstilstand og evne til at overskue at planlægge store livsstilsændringer. Man nyder en lidt mere letlevende tilgang til livet i ferien, hvor man har mere tid sammen med familien og kan tænke på alt det, som man gerne vil nå i det nye år. Man vil arbejde mindre, tabe sig, stoppe med at ryge og meget mere. Men efter man kommer tilbage på arbejde efter ferien, er der en tendens til, at hverdagen og travlheden igen tager over. Med andre ord er der risiko for, at du falder tilbage til den samme gamle sindstilstand med andre prioriteter, og fejler derfor med dine nytårsforsæt.

5 simple råd til at komme i mål med dine nytårsforsæt

Hvis du gerne vil komme i mål med dine nytårsforsæt og livsstilsændringer, er det altså vigtigt, at du sætter realistiske mål og planlægger, hvordan du vil føre dem ud i livet. På den måde er du bedst rustet på til at få succes en sundere livsstil. Her kan du læse 5 simple og håndgribelige råd til, hvordan du kan komme i mål med dine store livsstilsændringer med særlig fokus på vægttab.

1. Lav ikke store planer i ferien

Lav ikke dine nytårsforsæt i december måned midt i juleferien. Sæt dig realistiske mål for det nye år allerede i oktober eller november, da dine nytårsforsæt på den måde er mere realistiske og overskuelige at realisere.

2. Brug naturlige kosttilskud

For at give dit vægttab og motivation et skub i den rigtige retning kan du med fordel tage et hemmeligt våben i brug; nemlig naturlige kosttilskud specielt udviklet til vægttab. Her er de to tilskud i WeightWorlds fedtforbrændingspakke det perfekte valg. Pakken indeholder Hindbærketoner Plus der er et naturligt superfood-tilskud med grøn te- C-vitamin og æblecideredikke til at give dit stofskifte, energi og fedtforbrænding et naturligt boost. Derudover indeholder pakken også Active T5 Plus-koffeinpiller, der stimulerer kroppens varmeproduktion og dermed bidrager til din energi og fedtforbrænding.

3. Planlægning, planlægning, planlægning

Du har nok allerede regnet ud, at planlægning er et af de vigtigste råd til at komme i mål med dine livsstilsændringer. Det gælder også i forbindelse med vægttab. Planlæg, hvordan du bedst taber dig, og hvad der passer til din situation. Lav en madplan med sundere mad, en plan over din træning og hvordan du bedst taber de overflødige kilo . Derudover er det selvfølgelig vigtigt at følge planen eller justere den over tid.

Sørg for at have realistiske mål for din træning og vægttab. Og planlæg hvordan du vil nå dine mål.

4. Sæt realistiske mål (og delmål)

Et andet godt råd i forbindelse med vægttab (eller andre store livsstilsændringer generelt) er at sætte realistiske mål. Det er urealistisk at tabe sig 15 kilo på et par måneder. Så sæt et realistisk mål for din træning og nye spisevaner samt flere delmål, som du kan følge og justere undervejs i din vægttabsrejse. For urealistiske mål kan have den modsatte effekt og gøre, at man føler, at man lider et nederlag. På den måde er der risiko for, at man falder tilbage i de samme gamle mønstre og helt opgiver sit vægttab.

5. Forpligt dig selv på fremtiden (i nutiden)

Sæt penge på højkant for at nå dine vægttabsmål. For ifølge studier er der større sandsynlighed for at nå dine mål, hvis der er penge på højkant. Så find sammen med en god ven og indgå et væddemål om, at du skal tabe dig 5-10 kilo i år. Det kan være den perfekte motivationsfaktor, som du har brug for i forbindelse med dit vægttab.

Vigtigst af alt - tro på dig selv

Et vægttab og andre store livsstilsændringer kræver stort arbejde, og derfor er det vigtigt at tro på dig selv og ikke opgive, selvom du oplever modgang. WeightWorld er her for at hjælpe dig på din vægttabsrejse, og du kan give dit vægttab et skub i den rigtige retning med vores naturlige slankeprodukter. Derudover har vi selvfølgelig også andre artikler, hvor vi blandt andet giver dig inspiration til hjemmetræning, hvordan du får balder af stål og flad mave samt guider dig igennem en keto-kur. Tag et kig på vores artikel-sektion og lad dig inspirere samt motivere til at komme i mål med dit nytårsforsæt.

Andre interessante artikler