Apriludsalg: Køb 3 betal for 2*

Guarana - et godt middel til energi, sundhed og vægttab

Læs artiklen om de fantastiske fordele ved at tage guarana her, og lær hvor mange positive effekter den naturlige stimulans har på dig og din krop.

Koffein forbindes oftest med kaffebønner, idet kaffe er en stor del af vores kultur. Men hvad med andre planter, der indeholder koffein? Guarana indeholder eksempelvis mere end dobbelt så meget koffein som kaffebønner. Det er dog først gennem de seneste par år, at folk er blevet opmærksom på den koffeinholdige frugt, idet den primært produceres og anvendes i Brasilien. Gennem flere hundrede år har lokale anvendt plantens frugt til blandt andet te, der skulle helbrede og forebygge sygdomme. Det siges, at guarana kan kurere en stor del af menneskets helbredsmæssige problemer, og den kaldes derfor ”den magiske frugt”. Dette skyldes blandt andet bærrenes rige indhold på naturligt koffein, hvis koncentration er mere end dobbelt så høj end hos en almindelig kaffebønne. Koffein er et stimulerende middel, der har mange positive effekter på blandt andet hjernen, fordøjelsen og vægttab.

Hvad er guarana?

Kan man tabe sig ved at tage guarana koffeinpiller?

Guarana er en sydamerikansk plante, som vokser nær Amazonfloden. Planten er karakteriseret ved dens eksotiske, røde bær, og den findes oftest hængende på træer i op til 12 meters højde. Lokale opdagede hurtigt, at de fik mere energi, når de spiste plantens bær, og herefter spredte guarana sig via rejsende til Europa og resten af verden.

Omkring 70% af al produceret guaranaekstrakt anvendes i dag i energi- og læskedrikke. Der anvendes desuden guarana som kosttilskud, i medicin og i kosmetikprodukter grundet frugtens rige indhold på vitaminer og mineraler.

Den største årsag til guaranas popularitet er dets rige indhold på koffein, som kan variere fra 2,3 % til 7,8 %, som er mere end dobbelt så meget som arabica-kaffebønner. Derfor anvendes frugtens ekstrakt som en ingrediens i størstedelen af markedets energidrikke. Undersøgelser viser, at energidrikke kan være et supplement til træning, da koffein udskyder træthed og øger udholdenhed. Energidrikke medvirker ligeledes til, at kroppen omdanner mere energi om natten end normalvis, og derfor forbrændes flere kalorier under søvn end normalt.

Hvad er fordelene ved at tage guarana?

Hvad er fordelene ved at tage guarana?

Guarana er et 100% naturlig stimulans, og mange undersøgelser bekræfter, at ”den magiske frugt” har flere vigtige egenskaber end at være rig på koffein. Lokale anvendte det gennem mange hundrede år til at helbrede diverse sygdomme og lidelser såsom malaria, smerter og blodpropper. Nedenfor kan du læse et udvalg af de mange fordele ved at tage guarana:

  • Øger dit vægttab: Sydamerikanerne anvendte gennem flere hundrede år guarana med formål til vægttab, idet frugten har en appetitnedsættende effekt. Derudover medvirker guarana til at stimulere lipolyse, som er en proces, der øger fedtspaltning i kroppen. De frigivne fedtstoffer i blodet omdannes i stedet til energi, som forbrændes under motion.
  • Mental fokus: Enhver kan bruge en lille hjerneopkvikker, og her kommer guarana også ind i billedet. Da frugten indeholder en sund blanding af kemiske forbindelser, som alle stimulerer hjernekapaciteten og især påvirker indlæring og koncentration. På grund af guaranas naturlige indhold af koffein, kan denne vidunderlige frugt forhøje koncentrationsevnen i op til seks timer efter indtagelse! Det forsinker desuden absorptionen og metabolisme af koffein, hvilket forlænger dens fordelagtige effekter.
  • Effektive antioxidanter: Undersøgelser viser, at guarana indeholder flere antioxidanter end grøn te. Den primære ingrediens er katechin, som reducerer oxidativ stress associeret med væmmelige sygdomme såsom kræft, diabetes og hjerte-kar-sygdomme. Disse nyttige antioxidanter kan også hjælpe mod at forhindre for tidligt ældning og betændelse i kroppen. Udover det høje indhold af antioxidanter har guarana ligeledes antimikrobielle egenskaber, hvilket fungerer som en naturlig antibiotika og mindsker smerter.
  • Forbedrer sportspræstationer: Bruger du timer i et fitnesscenter eller træner på anden vis, så er guarana også det perfekte supplement for dig. Undersøgelser viser, at den sydamerikanske frugt forhindrer opbygningen af mælkesyre i musklerne under og efter sport. Dette resulterer i, at musklerne hurtigere vil komme sig efter en træning. Det anvendes også til at frembringe varme i kroppen under træning, og supplementet bruges derfor af både mænd og kvinder til at forbrænde fedtstoffer.
  • Forbedrer fordøjelsen: Guarana opfordrer kroppen til at sætte i gang, og derfor er frugten effektiv mod forstoppelse og andre fordøjelsesproblemer. Derudover er det et effektivt middel mod oppustet mave og diarré, da det hjælper med at udrense systemet og stimulerer produktionen af fordøjelsesvæsker. Desuden nedbrydes toksiner og andre skadelige stoffer fra kroppen - guarana fungerer hermed som en genial og naturlig detox kur!
  • Andre fordele: Udover ovenstående fordele er guarana også anerkendt for at være et effektivt hjælpemiddel mod ledsmerter, blodpropper, lavt blodtryk, feber, tømmermænd, mindsket sexlyst, menstruationssmerter og meget mere. Det siges, at guarana kaldes for ”den magiske frugt” grundet dens mange helbredende egenskaber.

Guarana som et stimulerende middel

Guarana reagerer på det centrale nervesystem for at forhindre træthed og nedbryde mælkesyre fra muskelstress. Det modvirker desuden blodpropper, stimulerer urinvejssystemet og fremmer produktionen af fordøjelsesvæsker. Førhen anvendte man guarana til at behandle diarré, mindske træthed og sult samt hjælpe gigpatienter. Guarana er blevet ankerkendt som en høj energikilde, der skærper mental opmærksomhed, nedsætter appetiten og pulsen samt bekæmper træthed – det kaldes derfor for en fremragende humørløfter!

Guarana er også blevet anvendt som et styrkende middel mod tømmermænd, nervesmerter og menstruel hovedpine, leukorrhoea, diarré og feber. Produktet er glimrende til at hjælpe med så mange ting, at man kalder det for ”den magiske frugt”. Det siges, at guarana har magiske egenskaber som kan kurere en stor del af menneskelige problemer og sygdomme.

Hvordan tager jeg guarana?

Hos WeightWorld har vi et bredt og unikt udvalg af guarana-produkter, som er nemme at tilføje til dine daglige rutiner for en sundere hverdag. Som noget nyt præsenterer vi guarana i kapselform, kaldet Pure Guarana, der er et udelukkende naturligt produkt og indeholder alle de gavnlige fordele. Vores guarana-produkter indeholder en høj koncentration af naturligt guarana ekstrakt, og du kan derfor være sikker på, at supplementerne medfører alle de fantastiske fordele, som er nævnt i artiklen. Derudover findes guarana i pulverform og kan indtages som guaranadrik eller tilføjes i andre drikke- og fødevarer såsom yoghurt, smoothies og salatdressinger. Alle vores produkter indeholder en lang række naturlige mineraler såsom natrium, kalcium og jern samt A-vitamin og C-vitamin.

Anbefalede Produkter

Del med