FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR*
DOMS: Ømme muskler og muskelsmerter er for mange uundgåeligt, når du træner.

Cirkulation

Hvorfor har jeg ømme muskler?

Hvorfor har jeg ømme muskler?

DOMS: Ømme muskler og muskelsmerter er for mange uundgåeligt, når du træner.

Ømhed og smerter er en del af livet. Men når disse smerter bliver hyppigere og ikke længere kan bortforklares med manglende motion eller en form for tilskadekomst, er det tid til at kigge lidt dybere ned efter en forklaring. Hvis ømhed som ikke burde være der fortsætter, uden at der bliver undersøgt en dybere grund, kan det have konsekvenser for dit helbred på lang sigt.

Angst / stress

Ømme muskler er en af bivirkningerne af at leve med angst. Angst skaber et miljø inde i din krop, der sætter en stor belastning på dine muskler og led, og kan føre til stor smerte, krampe og gene. Den primære måde at angst forårsager ømme muskler på er, at det fører til betydelig muskelspændinger. I perioder med angst, vil din krop forberede sig til kamp eller flugt tilstand, som om du er i en farlig situation. Når du gør det, vil du automatisk anspænde dine muskler til en hurtig indsats. Over tid, kan disse spændinger føre til store muskelsmerter, der kan blive meget smertefuldt, hvis de ikke behandles.

Inaktivitet

Fysisk aktivitet er en afgørende del af at opretholde din fysiske, men også mentale sundhed – måske mere end mange mennesker er klar over. mere end mange mennesker er klar over. Uden bevægelse eller motion, er musklerne ikke i stand til at frigive overskydende energi, og de bliver spændt og ømme.

Søvnmangel

Søvnmangel er kendt for at øge muskelsmerter, fordi musklerne ikke har tid til at hele ordentligt, som de normalt gør bedst når de slapper helt af om natten. Ved at sove for lidt, øger man musklernes følsomhed over for skader, hvilket kan give dig ømme muskler. Selvom der måske ikke er sket en tydelig skade, som åbenlyst ville have skabt en ømhed i dine muskler, vil manglen på søvn fremprovokere muskelømhed fra selv de mindste stød du får. Derfor kan en velfungerende søvnrutine være løsningen, hvis du oplever muskelsmerte, og ved dit søvn

Dårlig cirkulation

Blodcirkulation i kroppen er også en af de største årsager til muskel og led smerter. Problemet starter når blodtilførslen bliver begrænset til bestemte dele af kroppen. Ofte mærker folk til det i yderpunkterne af kroppen, såsom tæerne eller fingre. Det kan imidlertid påvirke overalt i legemsdelene. En almindelig årsag til problemer med dårligt blodomløb, skyldes en ophobning af plak på indersiden af blodkar og kapillærer.

Dette er normalt forårsaget af fedt ophobning på de indre cellevægge. I milde tilfælde kan det bare give lidt ubehag. Men hvis det forværres det kan blive temmelig alvorlig. Nogle af disse mere alvorlige tilstande kan være forhøjet blodtryk, hjerteproblemer, forhøjet blodtryk, organskader, slagtilfælde, åreknuder, nyre problemer, og andre blod restriktion vanskeligheder kan opstå. Ved nedsat cirkulation vil de første symptomer vise sig som krampe, hævelser, rødme og kolde fødder og hænder.

Samt disse "sygdomme" eller potentielt livstruende problemer, er der også mere jordnære problemer som forårsages af dårlig cirkulation i kroppen. En, der ikke ofte nævnes af specialister, er det enkle hverdagsproblem, som at indtage mad eller have en optimal og korrekt fordøjelsesproces. Blodcirkulationen er den primære metode til at få nødvendige næringsstoffer til cellerne i kroppen. Hvis blodgennemstrømning i et område er dårlig, så vil cellerne finde det meget vanskeligt at få alle de vigtige næringsstoffer og energi fra fødevarer. Kroppen har brug for næringsstoffer, for at fungere på en sund måde.

Hvad kan du gøre?

Udstrækning
Udstrækning

Udstrækning hver morgen eller aften før du går i seng, kan være utrolig gavnligt. Når du varmer dine muskler op bliver de mindre tilbøjelige til at danne spændinger og kramper.

Vand og næringsstoffer
Vand og næringsstoffer

Sørg for at spise sundt og drikke rigeligt med vand. Dette lyder måske som et meget simpelt råd, men en sund kost kan påvirker din blodcirkulation på flere måder. Ved at optage mindre fedt, vil dine blodceller have nemmere ved at bevæge sig rundt i kroppen, da der er mindre modstand. Derudover vil en sund kost have en positiv effekt på dit søvnmønster, hvilket som vi nævnte tidligere, kan have positiv effekt for dine muskler.

Motion / aktivitet
Motion / aktivitet

Motion kan forårsage ømme muskler på deres egen måde, men ømhed forårsaget af manglende motion har tildens til at være mere problematisk og generende, end ømhed forårsaget af at du har glemt at strække ud efter motion.

Smertestillende tilskud
Smertestillende tilskud

Når du oplever ømme muskler kan det være en god ide at købe nogle recepfrie smertestillende tilskud, som kan give dig lindring og reducere betændelse, der forårsager ømhed og smerter.

Massage: At få en massage kan være et mere behageligt og afslappende måde at få bearbejde muskelspændinger og smerter. Hvis du ønsker at spare nogle penge, kan det være økonomisk fordelagtig at investere i en god cirkulationstræner til hjemmebrug, frem for at gå en massage på klinik eller kiropraktor. Mange vil opleve samme healende og afstressende effekt med en cirkulationstræner. Message kan sætte gang i din cirkulation, så hvis du har problemer med dårlig cirkulation, kan det hjælpe dig et langt stykke vej til et bedre helbred.

Måden cirkulationstrænere virker på er, at der sendes impulser op gennem dine fodflader, som hjælper med at sætte gang i blodcirkulationen. Impulserne sørger for at skiftevis trækker dine muskler sammen, og derefter afslappe dem igen. På denne måde bliver blodtilførslen i fodpladerne træner, og cirkulationen forbedres. Med maskinen vil man kunne mindske smerter og ømhed fra kroppen, som i dit tilfælde ikke burde være der.

Andre råd: Du bør også gøre dit bedste for ikke at sætte ekstra stress på dine muskler ved at sidde med en god kropsholdning, sove godt, og komme op og bevæge dig en gang imellem. Særligt hvis du har et meget stillesiddende arbejde, så forsøg at finde muligheder, hvor du kan få lidt motion i hverdagen. Tag cyklen på arbejdet, hold 5 mins. gå pauser, tag trappen i stedet for elevatoren osv.

Andre interessante artikler