FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR*

Kollagen

8 tips til at få en smuk og ung hud

Er du efterhånden ved at være træt af at se rynker, tør og kedelig hud, når du ser dig selv i spejlet hver morgen? Fortvivl ej, vi har samlet 8 tips til, hvordan du med sunde vaner, vitaminer og en god hudplejerutine kan gøre huden sund og ungdommelig igen.

1. Rens huden før sengetid

Bakterier og makeuprester vil irritere din hud og lukke porerne, og vil føre til uren hud, der ser gammel ud. Så sørg for at rense huden med en mild ansigtsvask hver aften. Derudover er det også en god idé at vække huden med lidt koldt vand hver morgen. På den måde giver du dig selv i din hud de bedste forudsætninger for at forblive ren og ung.

2. Tag et collagen-tilskud

Collagen bidrager til at holde huden fast og elastisk, og er dermed vigtigt for at reducere rynker samt andre tegn på aldring. Din krop producerer selv collagen, men allerede som 30-35-årig begynder din krop at forbruge mere collagen, end den er i stand til at producere, hvilket fører til rynker, stive led og andre tegn på aldring.

Så hvis du gerne vil have en smuk og sund hud, bør du tage et dagligt collagen-tilskud. Her kan vi især anbefale Rent Marine Collagen fra Maxmedix, der giver dig en høj daglig dosis på hele 12000 mg hydrolyseret collagen af højeste kvalitet til at pleje din hud indefra og ud. Collagen-pillerne kan du købe ved at klikke på dette link.

Collagen kan reducere rynker og bidrage til en fast og ung hud.

3. Beskyt huden mod solen med solcreme

Sørg for at beskytte huden mod solens UV-stråler. Ikke kun om sommeren, men også om vinteren, da UVA-strålerne trænger igennem både en overskyet himmel og vinduer. Og det er UVA-strålerne, der giver dig rynker, solskader og øger risikoen for hudkræft.

10 minutters daglig eksponering af UVA-stråler i et par uger er mere end rigeligt til, at du får solskader, pigmentpletter og ødelagt huden. Så derfor er det vigtigt at beskytte din hud mod solen hver dag. Enten ved at bruge en solcreme eller ved at købe en fugtighedscreme med mindst solfaktor 30.

4. Håndter din stress

Videnskabelige studier viser, at akut og kronisk stress kan påvirke din hud samt forværre hudlidelser som psoriasis, eksem og akne.

Når du er stresset, frigører kroppen stresshormonet kortisol, som kan føre til betændelsestilstande og nedbryder kollagenet i hudens bindevæv. Så sørg for at stresse af samt spise nok antioxidanter fra grønsager, frugt, bær og grøn te, der kan beskytte huden mod oxidativ stress.

Alternativt kan du tage en multivitaminpille med 27 forskellige vitaminer og mineraler, så du kan få dækket dit daglige behov for beskyttende antioxidanter. Dem kan du købe ved at klikke på dette link.

5. Spis omega-3-fedtsyrer

Omega3-fedtsyrer gør dig ikke kun klog, men kan også give dig en smukkere hud! Så sørg for at spise fede fisk, hørfrø og mandler eller tage et dagligt tilskud Omega3-fedtsyrer ved at tage Fiskeolie-kapsler fra WeightWorld.

Omega3 beskytter cellerne i din hud, hjerne og krop mod oxidativt stress. Det vil med andre ord betyde, at det beskytter mod frie radikaler, som ødelægger cellerne, hvilket kan føre til tidlig aldring.

6. Tag D- og C-vitaminer

D-vitamin er vigtigt for din huds sundhed, da det bidrager til at vedligeholde huden samt holde den sund og smuk. Din hud producerer selv D-vitamin ved soleksponering, men i de danske sommermåneder kan man godt komme til at lide af D-vitaminmangel, og det kan ses på din hud.

Så sørg for at fylde dine depoter og dermed forkæle din hud med et dagligt indtag af D-vitamin, enten i form af D-dråber eller D-vitaminpiller.

C-vitamin bidrager til at booste hudens produktion af collagen og elastin, hvilket bidrager til at holde huden fast og ungdommelig. Så for at give dig selv de bedste forudsætninger for at få en ung og elastisk hud, bør du spise citrusfrugter, grønkål, peberfrugt eller hyben.

For at gøre det lettere for dig selv kan du i stedet tage et C-vitamin-tilskud, som du kan købe ved at klikke her, og som kan bidrage til at holde huden smuk og ung.

Motion, afstressning og de rette vitaminer kan bidrage til en elastisk og stram hud.

7. Dyrk motion

Flere studier viser, at personer, der motionerer regelmæssigt, har en fastere hud end personer, der ikke gør. Forklaringen er ret logisk.

Jo mere, du bevæger dig og får pulsen op, desto mere frisk ilt fører blodet ud til hudens celler. På den måde får hudens celler tilført mere ilt og får de bedste betingelser for at kunne forny sig.

8. Brug blide hudplejeprodukter

Et sidste råd er at bruge blide hudplejeprodukter, der passer til netop din hud. Er din hud tør eller sensitiv? Så brug hudplejeprodukter, der passer til netop din hudtype.

Sørg også for at vælge enten økologiske eller blide produkter uden alt for mange skadelige stoffer. For det kan faktisk have den modsatte effekt, og ved at vælge de forkerte hudplejeprodukter kan du forværre din huds tilstand.

Andre interessante artikler