Fodboldfest med stigende rabat indtil de danske drenge vinder (eller ryger ud af turneringen) - gælder fra den 14/6*

De mange fordele en Udrensningskur kan have for dig

Udrensningskure til brug i hjemmet er lavet til dem som ønsker at leve sundere og dem som ønsker at begynde at tabe sig. En udrensningskur kan være en god måde at booste dit fordøjelsessystem, samtidig med at rense din krop for toksiner som har hobet sig op over længere tid. Udrensningskure gør din krop mere modtagelig overfor optagelsen af vitaminer, mineraler og næringsstoffer fra den mad du spiser.

Få mere energi med en udrensningskur

Hvad er en udrensningskur?

Udtrykket udrensning (går også under udtrykket ”detox” eller ”afgiftning”) forbinder man ofte med alkohol, narkotika og stofmisbrug, såvel som diæt og vægttab. Men ud over denne almindelige og mest populære tro, er afgiftning også en proces der sigter mod at fjerne alle de negative virkninger på vores krop fra miljøet, såsom industrikemikalier, pesticider, tilsætningsstoffer i vores fødevarer, forurenende stoffer eller tungmetaller. I dag henvender udrensningskure sig ikke alene til nogle i et misbrug, men også til raske personer, som ønsker at holde deres interne organer og krops velbefindende i perfekt stand og balance.

En udrensningskur refererer primært til fjernelse af giftige stoffer og udrensning af nyrerne og tyktarmen, da disse er organer involveret i afgiftning af kemikalier og giftstoffer fra kroppen. En detox kur kan udføres på en række forskellige måder, herunder kosttilskud, naturlægemidler, detox blandinger, zoneterapi, akupunktur, kost, infrarød sauna, udrensningskur på klinikker, intravenøse injektioner, colonics, osv.

 1. Kroppen

  Vores krop er et imponerende legeme, som består af rigtig mange funktioner såsom, skelettet, muskler, kredsløb, fordøjelsessystem, hjernen og leveren. Alle funktioner er vigtige og arbejder sammen på en fantastisk måde der gør at vi kan fungere som menneske. Det er derfor også vigtigt at vi passer på vores krop så godt som vi kan, ved ikke at udsætte den for unødvendig overlast. Der er nogle faktorer som vi ikke selv er skyld i som belaster vores krop, såsom forurening. Det er derfor en god idé at lave en udrensning af kroppen, også kaldet detox, engang i mellem, så man på den måde kommer af med de mange affaldsstoffer som ophober sig i kroppen. Når du gerne vil udrense kroppen kan du undersøge markedet så du får købt en god udrensningskur.

 2. Leveren

  Et af kroppens vigtigste organer er leveren som har et utal af funktioner. Det er et lille organ i forhold til mange andre organer, men til gengæld er det et af de mest vitale organer, som vi ikke kan leve uden. Nogle af de funktioner leveren har er at den er med til at rense kroppen og skille os af med de unødige stoffer kroppen får ind gennem mad, luft og huden. Den er med til at regulere næringsstoffer og er med til at uskadeliggøre lægemidler og alkohol. Leveren er også med til at omdanne fedt til energi når vi har brug for det i mellem vores måltider. Leveren er kroppens eget svar på en udrensningskur, men hvis leveren er overbelastet kan den ikke rense de skadelige stoffer vi får ind i kroppen. Det er derfor en god idé at leve sundt og dyrke regelmæssig motion for at holde kroppen så sund som muligt. Det er desværre ikke muligt at undgå alle skadelige stoffer, da de bl.a. er i luften i form af forurening. Vi optager forureningen gennem vores hud og gennem den luft vi indånder. Det kan være sundt for dig at lave en udrensning af kroppen engang imellem for at hjælpe leveren med at udskille de dårlige stoffer. Man kan lave en udrensningskur ved at faste eller du kan købe en god detox kur som kan hjælpe dig en godt stykke vej.

Årsager til udrensningskur - hvad er symptomerne?

Afgiftning er en af de bedste måder for kroppen at forblive sund og balanceret i en forurenet og giftigt miljø. En udrensningskur kan hjælpe dig med at skabe balance i kroppen igen. I dagens Danmark er det stort set umuligt at leve uden at blive udsat for forurening af en eller anden art. Selvom man går op i at ens madvarer er økologiske, man bruger miljøvenlige midler og lever sundt kan man ikke undgå det helt. Den luft vi indånder er forurenet og så er der mange kemikalier i alle de ting vi bruger.

Nogle af de typiske tegn på at din krop, kunne have godt af en udrensningskur er: uforklarlige hovedpine, muskelsmerter (typisk ryggen), lavt stofskifte og forbrænding, hukommelsestab, luft i maven, træthed, skøre negle og hår, hyppige allergier.

Hvis du er udsat for rengøringsmidler, pesticider, diuretika og visse lægemidler mm.

En af fordelene ved en udrensningskur er, at en udrensning af lever, nyre, og blod, som ikke ville forekomme under normale spisevaner. Andre fordele omfatter: immunsystemet stimuleres, det hormonale system er forbedret, afhængighed af stoffer som sukker, koffein, nikotin eller alkohol kan reduceres.

En udrensningskur anbefales ofte efter perioder med overdreven nydelse eller indtagelse af toksin kilder, fx efter juleferien. Oppustethed og ekstra kilo på vægten er velkendt i denne periode, hvilket gør en udrensningskur særdeles attraktiv for kroppen og dit sundhed. Sammenlignet med alternativ medicin, er en udrensningskur en nem behandling man kan tage i hjemmet og få gode resultater allerede efter en lille tidsperiode. Du kan læse mere om hvornår du har brug for en udrensningkur her

Typer af udrensningskure

 1. Langvarig vs. Kortvarig udrensning

  Detox programmer kan være kortvarige eller langvarige, men de har alle til formål at frigive giftstoffer fra kroppen. Kortsigtede detox-programmer omfatter typisk, 3, 7 eller 10 dages udrensningskure. Disse er designet til at fjerne tungmetaller, kolon udrensning, hud udrensning, sikker fjernelse af kviksølv.

  Langsigtede detox-programmer omfatter blandt andet: kostændringer såsom at undgå kød, høj-kulhydrater eller sødestoffer og spise flere grøntsager og frugter eller hvidløg; drikke væsker (vand, grøntsager og frugt saft, urtete); tage vitaminer og kosttilskud. Det anbefales at kombinere det fysisk og psykisk træning, såsom Yoga, Tai Chi mm. Andre langsigtede udrensningskure omfatter homøopati, akupunktur, Hydro terapi, stress reducerende massage og meditation.

 2. Udrensningskure hjemme

  Følgende hjemme detox behandlinger er enkle, budget venlige måder at starte en detox. Det er vigtigt at kombinere disse udrensningskure med en general livsstilændring; kostændring og stress reducerende øvelser.

 3. 7 eller 10 dages udrensningskur

  Disse tilskud vil rense ud i dit system. Typisk vil disse tilskud ved hjælp af et højt indhold af fibre og detoxende ingredienser, give dig en effektiv udrensning af dine tarme. Når du renser dine tarme med en udrensningskur hjælper du samtidig med en udrensning af hele kroppens tarm/nyre system. Med denne detox hjælper du dine tarme med at komme tilbage til deres naturlige balance.

 4. Epsom badesalt

  Varmt vand trækker giftstoffer ud af kroppen til hudens overflade, mens det afkølet vand trækker toksiner væk fra hudens overflade. Epsom salte forøger denne udrensning ved at få dig til at svede. Når disse naturlige salte tilsættes den varme vand, vil det hjælpe kroppen med at rense din kolon.

 5. Citron vand

  Forsøg at tilføje citron til dit drikkevand i løbet af dagen. Syren i citroner vil indlede renselsesproces og vil fungere som en glimrende udrensningskur. Citrusfrugter, såsom citroner, indeholder en ren koncentreret form af citronsyre. Citronsyre virker som blegemiddel på fedt. På grund af surheden og den høje pH-værdi, vil citronsyren være i stand til at trænge ind og nedbryde fedt molekyler.

 6. Detox Piller

  Mange virksomheder tilbyder piller, der er designet til at rense ud dit system og give dig nem og effektiv udrensningskur. En detox kur i pilleform kan ofte være effektiv, hvis det er et effektivt produkt som bruges.

 7. Æble detox

  3 – 4 dags kur kan du forsøge at indtage rå tidlige-modning æbler, ligesom Jonathans, rød eller gul Delicious, Oregon Reds, Arkansas Sort eller Sheep Næse. Du vil måske foretrække økologisk dyrkede æbler. Du bør forsøge at spise mindst seks æbler hver dag. Disse vil hjælpe din krops naturlige udrensning.

 8. Top 10 tips efter brug af 7-10 dages udrensningskur

  Efter vores 7 – 10 dages udrensningskure, kan du med fordel rense din krop dagligt med disse kostråd, kosttilskud og livsstilsråd:

  1. Spis masser af fibre, herunder brune ris og økologisk dyrkede friske frugter og grøntsager. Roer, radiser, artiskokker, kål, broccoli, spirulina, chlorella, og tang er fremragende afgiftende fødevarer.
  2. Rens og beskyt leveren ved at give den en naturlig udrensningskur i for, at indtagelse urter såsom mælkebøtte rod, burre og marietidsel, og drikke grøn te.
  3. Tag C-vitamin, som hjælper kroppen til at producere glutathion, et lever stof, der driver toksiner og baktier væk.
  4. Drik mindst 2 liter vand om dagen - og det vil give din krop en naturlig detox og udrensningskur.
  5. Træk vejret dybt for at tillade ilt at cirkulere gennem dit system.
  6. Vedligeholdelse af en udrensningskuren vil medføre reducering af stress ved og positive følelser.
  7. Praktisere Hydro terapi ved at tage et meget varmt brusebad i fem minutter, lad vandet rende ned af din ryg. Efterfølgende forsøg med koldt vand i 30 sekunder. Gør dette tre gange, og derefter hvil dig i 30 minutter for at vedligeholde din udrensningskur effekt.
  8. Sved i en sauna, så din krop kan fjerne affaldsstoffer gennem sved.
  9. Tør børste din hud eller prøv udrensende kurbade, fodplastre eller fodbade, til at fjerne giftstoffer gennem dine porer.
  10. Hvad er den bedste måde at detoxe på? Motion! Yoga er godt og er en naturlig udrensningskur for kroppen. En time hver dag.
Detox din krop med superfoods for at udrense kroppen for ophobede toksiner
Hørfrø Beskytter tarmflora
Regulerer afføringsvaner uden bivirkninger
Aloe Vera er fantastisk til en bedre fordøjelse
Aloe Vera Heler og lindrer tarmfunktion
Toksiner kan fjernes med en udrensningskur. Og her er superfoods perfekte.
Lucerne Hjælper med at lindre og rense fordøjelseskanalen Ideel til en udrensningskur
Pebermynte bidrager til en sund tarmfunktion
Pebermynte En kendt ingrediens til udrensningskur. Afhjælper og støtter tarmfunktion
Rens kroppen for toksiner med en udrensningskur
Spirulina & hvedegræs Fremmer blod- og iltcirkulationen i kroppen, og fjerner unødvendige bakterier og toksiner
Mango er et naturligt afføringsmiddel
Mango Virker som et naturligt afføringsmiddel, som kan lindre og forebygge forstoppelse
Brug en detoxkur til at udrense kroppen
Fennikelfrø Fremragende som en naturlig udrensningskur! Lindre forstoppelse og ubehag.
Youghurt med probiotika (mælkesyrebakterier) er perfekt til fordøjelsessystemet
Probiotisk yoghurt Fremragende til at genoprette regelmæssighed i fordøjelsen
Brug superfoods til at udrense kroppen for toksiner
Fennikelfrø Lindre laverelæggende mavesmerter
Forbedre fordøjelsessystemet
Reducere tarmgas
Ideel til en udresningskur
Vælg økologiske frugter for at undgå kemikaler
Økologiske frugter Æble, vindruer, ananas, papaya og kiwi er rige på fibre, og fungere som et naturligt smøremiddel for afføring, som kan anvendes som en naturlig udrensningskur. Indeholder enzymer, som opretholder en regelmæssig fordøjelse
Brug naturlige superfoods til at udrense kroppen under en detoxkur
Ingefær Er en kendt ingrediens i mange udrensningskure. Hjælper mave/tarm problemer, såsom gas, kramper og oppustethed
Nødder har et højt indhold af omega fedtsyrer, der er sunde for hjertet
Nødder Udrenser og afgifter kroppen
Højt indhold af protein og mineraler, som holder hjerte og fordøjelse sund

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med