Top 5 Tips til Forberedelse af Mad

Får du det meste ud af din ernæring? Måske ikke, og en måde du kan se sportsudøver undgår denne faldgrube er på grund af at de for-forbereder deres måltider. Ved at gøre det kan du undersøge, hvad din krop behøver i din madlavning og på samme tid have smagfulde måltider.

Det behøver ikke at have noget at gøre med at være sund! Forberedelse af mad kan være en god idé for at spare penge. Vi har alle prøvet det at se en medarbejdere på arbejdet som åbner en glinsende madpakke der viser lækker frokost, for så at kigge håbløst ned på vores sandwich købt hastigt i en butik. Forberedelse af mad kan være en måde at undgå det at ske igen. Her er vores trin-for-trin guide til at forberede mad.

Trin 1. Start med dig

Trin 1. Start med dig - Den bedste måde at starte din forberedelse er ved at gennemtænke, hvad din krop har af behov. Ønsker du at øge din muskelmasse? Sørg for at indtage masser af protein. Løber du meget? Dermed behøver du måske en kost med primært mange kulhydrater. Prøver du at tabe vægt? Måske bør du undgå sukker. Uanset hvad du ønsker at få ud af dine måltider, er du forud og det hjælper dig til at være mere beslutsom, fordi med mad er mulighederne uendelige.

Trin 2. Undersøg nærmere

Trin 2. Undersøg nærmere - Det næste trin går ud på at du skal undersøge, hvilket mad du vil spise. Indsaml en liste af opskrifter; mange kan findes på vores online opskriftliste under artikler, for de tre primære måltider (morgenmad, frokost og aftensmad) og lav en liste over alle ingredienserne (specielt de mest almindelige så du ikke overforbruger), og brug den til at lave en uge-for-uge plan for mad du ønsker at spise for hvert af de måltider. Og du bør ikke glemme snacks.

Trin 3. Klargør dit spisekammer

Trin 3. Klargør dit spisekammer - Inden du overhovedet begynder at røre ved et skærebræt, bør du bemærke alle krydderier og urter såvel som olie og eddike der er med i dine forskellige opskrifter. Derefter bør du gøre ligesom i Pokémon-spillet og fange dem alle. Således får du evnen til at forberede måltider måneder før, så det altid står klar ét sted.

Trin 4. Besøg til din nærmeste butik

Trin 4. Besøg til din nærmeste butik - Så nu hvor du ved hvad du gerne vil have, og du har flere krydderier end Silkeruten, kan du gå ud og købe alle ingredienser til din første uge af din plan… MEN VENT! Sørg for at kigge online og se hvad dine lokale butikker kan tilbyde og hvilke ingredienser du måske skal købe, fordi de har ikke alt hvad du behøver i ét sted. Derudover er dette også en god idé for at tjekke priser og sammenligne for at få den bedste handel!

Trin 5. Du bør altid have en plan B

Trin 5. Du bør altid have en plan B - Hvis ikke du køber på internettet, vil du altid imødekomme risikoen ved at besøge butikkerne for at købe dine ugentlige ingredienser - kun for at finde ud af, at de ikke har hvad du har behov for. For at spare dig for at kollapse og krylle samme som en bold midt på gulvet, bør du altid have en backup-opskrift klar til det tilfælde.

Trin 6. Frysning af maden

Trin 6. Frysning af maden - Efter du er startet på din madplan og spiser din vidunderlige måltider, finder du måske masser af mad tilovers mens du forbereder og laver maden. Dette er ikke et signal om at smide det ud. Du bør fryse det og gemme det til senere, så du kan genbruge det. En god idé at gøre dette på er at planlægge dine måltider fra mandag til fredag og så gemme dit mad tilovers til weekenden. Dette er ikke kun nemt: det vil også spare dig for mange penge og år af dit liv som du ellers ville have spildt på takeaway og uønskede ingredienser.

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med